Minun taloni tarina

Minun taloni tarina

Tästä kaikki alkaa

Kaikki se haaveilu, suunnittelu ja joutohetket talomallien ja asumisen ideoiden parissa ovat johtaneet vihdoin tähän hetkeen: päätökseen oman kodin rakentamisesta!  

On jännittävää olla jonkin uuden kynnyksellä. Innostuksen kanssa kilpailee varmasti myös epävarmuus, ehkä pelkokin siitä, että sujuuhan kaikki hyvin. Onneksi, valittuasi kotisi rakentajaksi Designtalon, voit olla hyvillä mielin siitä, että nyt jos koskaan unelmasi rakentuu yhdessä osaavien ammattilaisten kanssa. Sinun ei tarvitse tietää tai osata kaikkea. Riittää, että kerrot meille mitä haluat ja tarvitset.

Nordic Classic Käpylä 162 Olohuone

Tutustutaan ja suunnitellaan yhdessä

Unelma elämästä uudessa kodissa lähtee liikkeelle tapaamisella asiantuntevan myyjämme kanssa. Sinulle tämä on varmasti innostava hetki, tiedonjano on kova ja palat halusta kuulla miten asumisen toiveesi voidaan paketoida uudeksi kodiksi.

Tapaamisissa talomyyjämme auttaa teitä tarpeisiinne ja budjettiinne sopivien ratkaisujen löytämisessä. Käymme tapaamisessa läpi mm. tontin asettamat vaatimukset rakennuksille, rakentamispaikkaa koskevat määräykset ja rakentamistapaohjeet sekä rakentamisen aikataulut.

Se kauan odotettu hetki: talokauppa

Kun unelmiesi koti on löytynyt, koittaa se ikimuistoinen hetki, kun on aika tehdä talokaupat. 

Tavoitteemme on, että uusi kotinne on teille unelmienne täyttymys. Kun luottamus on molemmin puolista ja kaikki tärkeät asiat rakentamiseen ja uuteen kotiin liittyen ovat kunnossa, teemme sopimuksen uuden kotinne rakentamisesta.

Designtalon kanssa voit tehdä kaupat ilman, että sinulla on vielä rahoitusta sovittuna, entistä asuntoa myytynä tai rakentamisesta vastaavaa mestaria valittuna.

Kaupanteon jälkeen vahvistamme kauppasi, eli varmistamme, että allekirjoitettu sopimus vastaa kodistasi tehtyjä suunnitelmia.

Nordic Modern 178 Helsinki asukkaat portailla istumassa

”Alkuvaiheen jälkeen koko projekti kulki vain omalla painollaan, ja jäljellä oli enää sellaisia kivoja asioita kuten sisustusvalintoja.”

Riina Rodionoff ja Samuli Toivola,
Designtalon rakennuttajat

Rakennuslupa vahvistaa muuttopäivämäärän

Ennen rakennusluvan hakemista toimitamme sinulle alustavat rakennuslupapiirustukset, jotka on laadittu yhteisen suunnittelun pohjalta. Rakennuslupapiirustusten hyväksymisen jälkeen voit hakea rakennuslupaa yhdessä pääsuunnittelijasi kanssa. Designtalo toimittaa rakennuslupaa varten tarvittavat rakennuspiirustukset.

Talokauppojen yhteydessä sovitaan alustava muuttopäivä. Tarkan muuttopäivämäärän saat tietoosi, kun olet saanut uudelle kodillesi rakennusluvan ja talotoimitus on lukittu.

Autamme myös kodin sisustusvalinnoissa ja tyylien yhdistelyssä

Viisi viikkoa ennen talotoimitusta tehdään kodin sähkö- ja LVI-suunnittelu sekä kalustevalinnat – ja mikä jännittävintä: kodin sisustusvalinnat.

Sisustusvalinnoissa pääset yksilöimään sitä, miltä kotisi näyttää. Tyyliisi sopivat valinnat pääset tekemään markkinoiden laajimmasta valikoimasta lattiamateriaalista laattoihin, sisäoviin, tulisijaan ja aina saunan verhoiluun asti.

Tätäkään sinun ei suinkaan tarvitse tehdä yksin, vaan pintamateriaalien ja kalusteiden valinnoissa sinua auttavat jälleen osaavat ammattilaiset.

Nordic Classic Käpylä 162 L-mallisena Joensuu Keittiö

Työt alkavat tontilla

Tontin rakennuskuntoon saattaminen alkaa puiden kaadolla ja pintamaan poistolla. Tilalle tuodaan tarvittava murske ja rakennetaan salaojat sekä sadevesiviemärit. Työn tekee valitsemasi maarakennusurakoitsija, mutta voit hankkia tontin pohjatutkimuksen ja maanrakennustyön myös Designtalon kumppaneiden kautta.

Kun tontti on saatettu rakentamiskuntoon, on meidän vuoromme – rakennamme kotisi valmiiksi perustuksista lähtien. Perustusten täytön ja routaeristyksen asennuksen jälkeen työmaa on valmis yhteen jännittävimmistä hetkistä – talopaketin toimitukseen.

Taloelementit saapuvat tontillesi, enää 6 kuukautta muuttoon!

Kotisi seinäelementit valmistetaan Designtalon omalla suurelementtitehtaalla Nivalassa, jossa ne varastoidaan kuivassa ja lämpimässä, kunnes ne on aika kuljettaa tontille säältä suojaten.

Jos tämä talorakentamisen vaihe kiinnostaa sinua, olet asiakkaanamme tervetullut tehtaallemme tutustumaan elementtien valmistamiseen.

Talotoimitus on jännittävä ja merkityksellinen hetki, kun haaveet alkavat vihdoin konkretisoitumaan. Tontilla kotisi on pystyssä ja säältä suojassa muutamassa vuorokaudessa osaavien ammattilaistemme toimesta.

Haaveidesi pohjaratkaisu rakentuu todeksi

Unelmakotisi muoto alkaa hahmottua lattian valun ja sisäseinien pystytyksen myötä. Designtalon jokaisessa asuinkerroksessa on valettu lattia, mikä lisää asumismukavuutta ääntä eristäen. Valettu lattia ei myöskään notku eikä natise.

Oma talotekniikka takaa laadukkaan lopputuloksen

Designtalon omat sähkö- ja putkiasentajat toteuttavat oman LVIS-suunnittelumme laatimaa suunnitelmaa, joten talotekniikan asentaminen sujuu saumattomasti ja nopeasti. 

Oman suunnittelun ansiosta kaikki putket ja johdot ovat talon rakenteissa piilossa, eikä useiden urakoitsijoiden koordinoinnista tarvitse murehtia.

Muuttovalmis Designtalo Paimiossa Olohuone keittiöön päin

”Vaikka aikataulut olivat tiukat, ei mikään paikka ole hutiloiden tehty. Lisäksi meidän toiveemme ja tarpeemme on otettu huomioon.”

Heidi ja Teemu Aarrekorpi,
Designtalon rakennuttajat

Sisustustöiden myötä unelmakotisi herää eloon 

Nyt rakennustyömaa alkaa muuttua kodiksi. Seinäpinnat viimeistellään, lattiat ja laatoitukset asennetaan sekä väliovet pistetään paikoilleen. Myös kodin kiintokalusteet lvis-kalustus asennetaan. Nyt pääset ensimmäistä kertaa sytyttämään valot uudessa kodissasi ja laskemaan hanasta vettä.

Uusi kotisi alkaa näyttää jo toden teolla siltä, mitä puolta vuotta aiemmin yhdessä suunnittelimme. Muutto on jo käsin kosketeltavissa.

Kotisi on valmis!

Tervetuloa muuttovalmiiseen omaan kotiin. Sauna on ensi kertaa tulilla ja ensimmäinen ilta-ateria keittiössä kypsymässä. Muuttolaatikoita on vielä seinänvierustat täynnään, mutta nyt se on totta – uusi koti, josta olet niin pitkään haaveillut. Ja sitä ensimmäistä aamua uudessa kodissa muistelet varmasti vielä vuosienkin päästä.

Noin 12 kuukauden kuluttua kodin luovutuksesta suoritamme vielä takuutarkastuksen, mutta nyt on aika iloita elämästä unelmien kodissa.

Kiinnostuitko?

Inspiraatio