Muusikkopari Maarit ja Sami Hurmerinta ovat tyytyväisiä uuteen muuttovalmiiseen kotiin

Suomalaisten suosikki Maarit Hurmerinta on rakennuttanut Vantaalle uuden Designtalon muuttovalmiin kodin yhdessä muusikkopuolisonsa Sami Hurmerinnan kanssa. Vaikka muutto vanhasta talosta onkin edessä vasta myöhemmin, tuntuu uusi koti jo nyt mieluisalta. Muunnellussa kodissa toiveita on kuunneltu, ja laulajaa ilahduttaa etenkin se, että lapsenlapsi asuu lähellä.

Samalla tontilla kolme sukupolvea Designtalon kodeissa

Uusi koti on rakennettu samalle tontille, jossa Maarit on jo monta vuosikymmentä asunut. Suunnitteluvaiheessa talomallia muokattiin yhdessä talomyyjän kanssa. Talomallien muunneltavuus mahdollistaa asiakkaan toiveiden joustavan toteutuksen, myös Maaritin tapauksessa. Muutokset sujuivat helposti, ja toivottu studiotila oli mahdollista rakentaa. Maarit kertoo, että suurelle ja tutulle tontille rakentaminen tuntui myös luontevalta.

“Yhtenä kesänä tulin keikalta kotiin ja tajusin yhtäkkiä, että eihän tämä näin voi jatkua. Vanhassa kotitalossamme oli kolme kerrosta ja lisäksi iso puutarha, jonka ylläpito tuntui välillä raskaalta. Lopulta oli helppo ratkaisu rakennuttaa yksikerroksinen uusi talo tähän vanhan viereen – varsinkin, kun Janna rakennutti oman talonsa samalle tontille”, Maarit kertoo ratkaisun taustoista.

Samalla Maaritin suuri haave toteutui, kun kolme sukupolvea saavat nyt asua naapureina. Myös tytär Janna rakennutti perheelleen Designtalon muuttovalmiin kodin, josta voit lukea lisää täältä.

Helppoa asumista yksikerroksisessa kodissa

Näyttävä yksikerroksinen talomalli sopii loistavasti kahdestaan asuvalle pariskunnalle, sillä tilaa on juuri sopivasti muusikoiden tarpeisiin. Avarasta avokeittiöstä on näkymä olohuoneeseen, jossa korkeat ikkunat luovat tilan tuntua. Ikkunoihin Maarit kaavailee kangasverhoja akustiikan parantamiseksi. Saunatilassa on hyvä tunnelma ja kokonaisuudessaan Maarit on tyytyväinen Designtalon moderniin ilmeeseen.

“Vielä nämä valkoiset seinät ovat tyhjillään, mutta asia tulee muuttumaan. Olenkin jo joitakin taulun paikkoja kaavaillut. Olohuoneessa taulut saavat todella upean valon”, Maarit suunnittelee. Voit tutustua yksikerroksisiin Designtalon malleihin täältä.

Musikaalisen perheen kotona musiikki saa kuulua, mutta myös näkyä. Flyygelille on tilaa avarassa olohuoneessa, josta on näkymät suoraan kotipihalle. Maarit nauraa kertoessaan, että Samilla on huikea määrä kitaroita, joista kitaristi ei toistaiseksi ole halunnut luopua.

“Samilla on 14 kitaraa! Olen hienovaraisesti koittanut vihjailla, että sinä olet soittaja, etkä kitaroiden keräilijä… Laitetaan ne ehkä seinille esille, ei vie sitten tilaa lattioilta”, Maarit nauraa hyväntuulisesti.

Hurmerintojen uusi koti on Designtalon muunneltavasta Fresko -mallistosta. Tutustu tyylikkäisiin talomalleihin ja ota yhteyttä alueesi talomyyjään.

Tilaa muusikon luomistyölle avaralla pohjaratkaisulla

Maarit jatkaa talon esittelyä silmin nähden innostuneena. Perimmäisestä huoneesta on tämän hetkisten suunnitelmien mukaan tulossa työhuone, jossa voi antaa inspiraation lentää ja jossa voi vapaasti musisoida.

“Omassa talossa on ihan omalainen henkinen vapaus. Voi mihin aikaan tahansa soittaa musiikkia, eikä naapurit häiriinny. Meillä piano ei ole pelkkä sisustuselementti”, Maarit myhäilee.

Talon suunnittelussa on ajateltu muusikoiden herkkää työnkuvaa. Tiloissa on otettu huomioon avaruus ja se, että luomistyölle on tilaa.

“Yksityisyys on huomioitu. On pyritty siihen, että on tilaa luomiselle ja tuntuu siltä, että voi hengittää ja tehdä musiikkia rauhassa. Oma rauha on tärkeää”

– Maarit Humerinta

“Rakastan koti-iltoja. Koti-illat ovat ylellisyyttä ja esiintyjän työn vastapainoksi välillä kaipaakin rauhaa ja tilaa ympärilleen. Se antaa mahdollisuuden biisien tekemiselle. Vaikka muutto vanhasta talosta uuteen vaatiikin vielä toteuttelua, niin tämä uusi koti tuntuu sellaiselta, että täällä on varmasti hyvä olla.”

Laulaja kertoo, että koti on muusikolle tärkeä paikka ja uusi talo tuntuu itselle hyvältä.


Lue lisää Designtalon muunneltavista talomalleista tai tutustu ammattilaisten valmiiksi suunnittelemiin kustannustehokkaisiin vaihtoehtoihin. Ota yhteyttä ja keskustele alueesi talomyyjän kanssa juuri sinulle parhaista ratkaisuista.

Nordic Classic Hailuoto 162 Espoo Makuuhuone

Tee elämäsi paras ratkaisu

Valitsemalla Designtalon teet perheellesi parhaan valinnan. Ota ensimmäinen askel kohti uutta kotiasi ottamalla yhteyttä alueesi talomyyjään tai tilaamalla esitteemme.

Inspiraatio