Designtalo talomyyjät

Meistä

Designtalon tarina – intohimona rakentamisen helppous

Yli 30 vuoden kokemuksella Designtalo kuuluu Suomen johtaviin muuttovalmiiden omakotitalojen valmistajiin. Olemme rakentaneet jo yli 7000 suomalaista kotia. 

Ensimmäisenä suomalaisille Amerikan uutuus: mittaan sahattu talopaketti

Designtalon juuret ovat yrityksen perustajan Esa Kurkelan visiossa mahdollisimman helposta pientalorakentamisesta. Kurkelan ensimmäinen yritys Mitta-Talo Oy toi 1980-luvulla Suomeen amerikkalaisen precut-rakentamistavan, jossa tontille toimitetaan puutavara valmiiksi mittaan tehtynä, talon pystyttämisen yksityiskohtaisesti kuvaavan ohjekirjan kera. 

Saman vuosikymmenen aikana talopaketteja alettiin suunnitella ja tehdä yksilöllisten toiveiden mukaan. Muunneltavan talopaketin malli alkoi hahmottua. Mitta-Talon toiminta loppui laman kynnyksellä vuonna 1989, mutta pian oli aika jonkin vielä suuremman.

Riski joka kannatti: kaikki panokset muuttovalmiiseen

Vuonna 1990 Esa Kurkelan perustaman Pohjolan Design-Talo Oy:n keskeinen haaste oli tuoda yksilöityjen talopakettien myynti koko maan kattavaksi, kannattavalla tavalla siihen soveltuvan verkoston kautta. 

Vuosituhannen vaihteessa Design-Talo teki ison strategisen päätöksen siirtyä talopakettien myymisestä muuttovalmiiden talojen toimittamiseen. Tämän myötä myös myyntiorganisaatio joutui myllerrykseen. Valmiiksi rakennettujen omakotitalojen kauppaaminen pakettitoimitukseen verrattuna kolminkertaisella hinnalla oli jotain ennenkuulumattoman uutta.  

Kurkelan vaisto oli kuitenkin oikeassa. 2000-luvun alkupuolella Design-Talo tuplasi liikevaihtonsa kolmena vuonna peräkkäin ja seuraavan vuosikymmenen koittaessa Design-Talo oli muuttovalmiiden pientalojen markkinajohtaja yli 20 % osuudella.

2010-luvun loppupuolella syntyi nykyinen Den Finland Oy, joka yhdistää Designtalon lisäksi talorakentajien tuntemat brändit Finnlamellin ja Ainoakodin. Tänä päivänä DEN on Suomen suurin pientalotoimittaja.

Visio suomalaisesta pientalorakentamisesta 2020-luvulla

Oma koti on ihmiselämän tärkein hankinta, joten haluamme varmistaa, että parhaan mahdollisen rakennuskokemuksen lisäksi jokainen asiakkaamme viihtyy uudessa kodissaan. Tänä päivänä tämä tarkoittaa myös asumisen helppoutta. Kodeissa on yhä enemmän teknologiaa, tietoliikenneyhteyksistä valaistuksen säätelyyn ja energiankulutuksen optimointiin. 

Asukkailla ei ole usein osaamista eikä mielenkiintoakaan huolehtia jokaisen järjestelmän toimivuudesta. Me Designtalolla olemme vastanneet tähän tutkimalla tarkkaan, että mitä tuotteita otamme osaksi talojemme tekniikkaa. Tähtäämme asumistyytyväisyyteen, jossa tärkeitä ovat tekniikan luotettavuus ja kestävyys.

Nordic Classic Käpylä Lohja Olohuone

Koronapandemian jälkilaineissa pientalobuumi jatkuu edelleen. Tämä näkyy uusien kotien suunnittelussa, jossa haetaan monipuoliseen kotielämään soveltuvia ratkaisuja, työhuoneista harrastustiloihin. Myös kaupungin keskustoissa asuvat rakentavat kakkoskoteja syrjemmälle. 

Talomallien muuntelussa asiantunteva, asiakkaan tarpeet tunnistava palvelu on valttia. Kodinostaja ei yleensä halua itse ryhtyä piirtämään unelmakotinsa pohjapiirustusta, vaan kaipaa alan ammattilaisen näkemystä ja ratkaisua omiin yksilöllisiin toiveisiinsa.

Jo nyt tärkeä ja tulevaisuudessa yhä vahvistuva trendi on ekologisuus. Omakotitalon hiilijalanjälki saa tulevaisuudessa raja-arvot, ja jo nyt näistä on oltava laskelmat. Hiilineutraalius, älykäs energiankulutuksen hallinta ja ekologiset rakennusmateriaalit ovat tulevaisuuden avainsanoja pientalorakentamisessa.

Designtalo on suosituin muuttovalmis koti

Designtalo oli ylivoimaisesti suosituin talomerkki muuttovalmiissa omakotitaloissa vuonna 2023*. Designtalo toimitti tutkimuksen* mukaan 20 prosenttia kaikista Suomen muuttovalmiista omakotitaloista.

*Rakennustutkimus RTS:n Omakotirakentajatutkimus 2023/24.

Designtalo on osa DENiä

Designtalo on osa suomalaista DEN Finland Oy:ta, jonka juuret pientalorakentamisessa yltävät yli 30 vuoden taakse. Yhteinen päämäärämme on toteuttaa unelmia koti kerrallaan. DENillä työskentelee yli 400 ammattilaista. DEN Group -konsernin liikevaihto vuonna 2022 oli 226,2 miljoonaa euroa. Meitä ohjaavat yhdessä valitut arvomme: arvostus, rohkeus, vastuullisuus ja onnellisuus.

DEN Finland on Suomen suurin pientalorakentaja ja alan markkinajohtaja*.

*Rakennustutkimus RTS:n Omakotirakentajatutkimus 2023/24.

talomyyjän tapaaminen

Töihin meille?

Kun tulet meille töihin, sinut tullaan tuntemaan osana Suomen johtavaa muuttovalmiiden omakotitalojen rakentajien joukkoa. Etsimme aina uusia tekijöitä, jotka saamme innostumaan onnistuneesta työstä, laadukkuudesta ja edelläkävijyydestä.

Inspiraatio