Designtalo Villa Kungen takapihalta

Designtalo Villa Kungen

Loviisan Asuntomessut 2023

Villa Kungen on inspiroiva esimerkki isän ja pojan kodista, jossa yhdistyvät maskuliininen sisustus, kompaktit neliöt ja kohtuulliset kustannukset

Loviisan Asuntomessuille 2023 rakentuu Designtalon kohde Villa Kungen, joka on Ken Ryynäsen ja 11-vuotiaan Albin-pojan perhe-elämän ehdoilla suunniteltu koti. 

Muuttovalmis messukoti on käytännönläheinen, mutta tyylikkään näyttävä – sen asukkaiden tyyliä heijastellen.

Tervetuloa tutustumaan Designtalo Villa Kungeniin, Loviisan Asuntomessujen 2023 kohteeseen numero 25.

Neljä syytä vierailla Designtalo Villa Kungenissa

Maskuliininen, mutta lämmin ja kutsuva

Kodin sisustus on maskuliininen ja mustavalkoinen. Kontrastia tummaan yleisilmeeseen on tuotu puulla ja erilaisilla tekstiileillä.

Kustannustehokas rakentaa ja asua

Tehokkaasti käytetyt neliöt heijastuvat niin rakennus- kuin asuinkustannuksiin. Villa Kungen on inspiroiva esimerkki tyylikkäästä, kohtuullisella budjetilla rakennetusta kodista.

Eri elämänvaiheisiin mukautuva

Mahdolliset tulevaisuuden tarpeet on huomioitu jo rakennusvaiheessa. Isälle ja pojalle suunniteltu Villa Kungen muuntuu helposti elämäntilanteen mukaan.

Koe muuttovalmiin kodin monet mahdollisuudet

Designtalo tarjoaa elämäsi parhaat ratkaisut muuttovalmiin kodin rakentamiseen, sinulle sopivalla budjetilla.

Isälle ja pojalle enemmän kuin vain koti

Designtalo Villa Kungen rakentuu kallioiden ja hiekkaharjujen maisemiin. Merikin on lähellä, vaikka tontti ei sen rannassa olekaan. Valoisan ja avaran kodin oleskelutiloista avautuu maisema ilta-auringon suuntaan.

Muuttovalmiina toimitettava koti on ollut täydellinen tapa rakentaa kiireiselle perheelle. Ennustettava rakennusbudjetti heijastelee Villa Kungenin käytännönläheistä meininkiä: neliöt ovat tehokkaassa käytössä, mutta lopputulos on tyylikkään näyttävä. 

Kontrasti on varmasti Kenille ja Albin-pojalle melkoinen. Taakse jää kartanomainen, ehkä jopa linnamainen koti, jossa tila, ja sitä kautta asuinkustannukset, eivät olleet aivan yhtä järkevästi mitoitettu.

”Nykyisessä, pian entisessä kodissamme sain toteuttaa kaikki villeimmät visioni ja hulluimmat ideani. 300-neliöisessä linnamaisessa maaseututalossa on isoja lasiseiniä, terassilla varustettu torni, poreammeita, uima-allas ja korkeat huoneet. Se sopi siihen elämäntilanteeseen, mutta nyt tässä uudessa vaiheessa kaipaan uudelta kodilta ihan jotain muuta: helppokäyttöisyyttä ja -hoitoisuutta, modernia ilmettä ja kompaktia kokoa”, Ken kuvailee.

Lähes 120-huoneistoneliön omakotitalona Villa Kungen on silti tilava, etenkin sen kahdelle asukkaalle. Se onkin oiva esimerkki rakentamisesta, joka on lopulta yllättävän monen omakotiasumisesta haaveilevan budjetilla hankittavissa.

Designtalo Villa Kungen etupihakta

Designtalo Villa Kungen

Kohdenumero: 25
Kerrosala: 146 m²
Huoneistoala: 117 m² + var/tekn 9.5 m²
Kerrosluku: 1
Runkomateriaali: puu
Toimituslaajuus: muuttovalmis
Talotyyppi: omakotitalo
Asukasmäärä: 2

Tutustu talomalliin

Designtalo Villa Kungen on muokattu suosituimman talomallimme Nordic Classic Käpylä 128 Plus pohjalta. Muun muassa pohjaratkaisu on käännetty peilikuvaksi, talon kokoa on kasvatettu ja väliseiniä poistettu.

Villa Kungen on vierailun arvoinen messukohde myös heille, jotka etsivät inspiraatiota kodin muuntelun mahdollisuuksista elämäntilanteen mukaan.

Alkuperäisen pohjaratkaisun kaksi vierekkäistä makuuhuonetta on yhdistetty yhdeksi isommaksi huoneeksi, jossa Albin-pojalla on tilaa sekä nukkumiselle että pelaamiselle.

Huone on kuitenkin mahdollista jakaa uudelleen väliseinällä tai tilanjakajalla. Jakokohtaan ei esimerkiksi ole sijoitettu kaapistoja ja myös valaistuksessa tämä on huomioitu.

“Erikoisuutena on, että pojan huoneesta on ikkuna olohuoneeseen ja olohuoneen kautta ulos kirkolle”, Ken kertoo.

Kodin sydän on avara oleskelutila, joka sitoo yhteen kotona oleskelun eri ulottuvuudet, ruoanlaitosta rentoutumiseen ja harrastuksista etätöihin. Luovia tilaratkaisuja on isän väliseinätön “työhuone”, joka on nyt osa yhteistä oleskelutilaa. Myös työhuoneesta voi myöhemmin tehdä oman huoneensa.

Designtalo Villa Kungen pohja

Maskuliinisen mustavalkoista, mutta lämmintä sisustusta

Villa Kungenin sisustuksesta tulee maskuliininen ja moderni, asukkaiden tyyliä heijastellen.

“Sisustuksessa ei ole mitään turhaa. Värit ovat mustaa ja valkoista, yleisilme on tumma”, Ken toteaa.

Kodin tunnelmaa ei kuitenkaan tule ajatella tummana, saati pimeänä. Luonnonvaloa tuovat isot maisemaikkunat ja vaikutelmaa pehmentää sisustuksen murretut sävyt. Yleisvaikutelma on skandinaavisen moderni ja kutsuva.

Lisäksi lämpöä tuovat tilaustyönä tehdyt taulut sekä suomalaisen valmistajan vaalea sohva. Luonnonvärejä eteiseen ja makuuhuoneeseen tuovat puurimaseinät. 

Saunan musta katto jatkuu saumattomasti lasiseinän ansiosta kylpyhuoneeseen. Erikoisuutena saunassa on se, että ylälauteiden tilalla ovat penkit.

Designtalo Villa Kungen pystytys
Villa Kungenin rakentaminen alkoi syksyllä 2022.
Designtalo Villa Kungen rakennusvaiheessa ulkoa katsottuna
Villa Kungen rakennusvaiheessa talvella 2023.

Modernit ratkaisut energiatehokkuuteen

Talvella 2022-23 asujia on huolettanut rajusti kasvanut energian hinta. Omakotitaloissa nykyaikaiset lämmitysratkaisut ovat olleet kullanarvoisia. 

Ryynästen perheen kodin lämmittävät energiatehokas ilma-vesilämpöpumppu sekä varaava tulisija. Lämpöpumpusta on iloa läpi vuoden, eli kesällä se puolestaan viilentää kotia.

“Suunnitelmissa oli ensin sisustustakka, mutta vaihdoimme sen varaavaan energiakriisin vuoksi. Talossa on mahdollisuus myös aurinkopaneelien asennukselle”, Ken kertoo. 

Seuraa Villa Kungenin valmistumista kohti Loviisan Asuntomessuja myös Instagramissa!

Loviisalaisveljekset asuntomessu­rakentajina

Villa Kungenin Ken ei suinkaan ole Ryynästen perheen ainoa messurakentaja. DENin toinen kohde Loviisan Asuntomessuilla, Finnlamelli Kuningattarenhelmi, on Kenin veljen Dani Ryynäsen ja hänen perheensä tuleva koti.

Finnlamelli Kuningattarenhelmi on merenrantaan nouseva moderni hirsikoti, joka juhlistaa puusta rakentamista sen monissa muodoissaan.

Medialle

Kuvat ja tiedotteet median käyttöön messukohteesta löydät alla olevasta linkistä. Tervetuloa tutustumaan DENin asuntomessukohteisiin myös paikan päällä erillisinä mediapäivinä sekä asuntomessujen aikana.