Isän ja pojan Designtalo Villa Kungen on sisustukseltaan mustavalkoinen ja pelkistetty

Villa Kungenin tuleva asukas Ken Ryynänen antoi sisustussuunnittelija Dima Latvalahdelle lähes vapaat kädet sisutuksen suunnitteluun. Ryynänen toivoi, että kodin tunnelma ei olisi pehmeä, vaan pikemminkin graafinen, ja värimaailma olisi mustavalkoinen. Näiden toiveiden pohjalta Latvalahti lähti suunnittelemaan isän ja kouluikäisen Albin-pojan uutta kotia.

Heti eteisestä avautuu avara näkymä yllättävän isoon oleskelutilaan, jonka toista päätyä hallitsee musta avokeittiö ja toista valkoinen olohuone. Väliin mahtuu reilun kokoinen ruokapöytä isommallekin porukalle. Villa Kungen on muokattu muunneltavan malliston Arte-talomallin pohjalta. Ryynästen kodissa pohjaratkaisu on käännetty peilikuvaksi, oleskelutilan kokoa kasvatettu ja väliseiniä poistettu.

“Talomalli oli meille sopiva lähes sellaisenaan, mutta teimme siihen talomyyjän kanssa pieniä muutoksia, kuten suurensimme oleskelutilaa ja yhdistimme ja avasimme makuuhuoneita, sillä halusimme paljon avaraa tilaa emmekä tarvitse useita erillisiä huoneita”, Ken Ryynänen kertoo.

Kompaktit neliöt ja helposti muunneltava pohja

Villa Kungen on varsin kompakti verrattuna Ken Ryynäsen ja 12-vuotiaan Albin-pojan entiseen kotiin, joka oli 300-neliöinen linna maaseudulla. Tilaa on silti kahdelle hengelle riittävästi. Pohjaratkaisua on muunneltu juuri tälle perheelle sopivaksi muun muassa poistamalla kahden makuuhuoneen välinen seinä, jotta Albinin huoneeseen saatiin tilaa sekä nukkumiseen että pelaamiseen sekä sijoittamalla isän työtila oleskelutilojen yhteyteen avoimena ratkaisuna. Kumpaankin tilaan on jätetty varaus väliseinälle, jos perheen tai seuraavan asukkaan elämäntilanne vaatii useamman makuuhuoneen.

Muunneltavuus on otettu suunnittelussa alusta asti huomioon, sillä vaikka koti on Kenille ja Albinille tässä elämäntilanteessa juuri sopiva, myöhemmin tarpeet saattavat muuttua tai asukkaat vaihtua, jolloin kodin on hyvä vastata myös toisenlaisiin elämäntilanteisiin. Yksitasoinen omakotitalo on myös varsin esteetön.

Mustaa, valkoista ja vain tarpeellinen

Kodin värimaailma on hyvin pelkistetty. Mustan ja valkoisen lisäksi sisustuksessa on käytetty puunsävyjä tuomaan lämpöä sekä denimiä ja kuparin sävyjä tuomaan kontrastia.

“Emme halunneet sisustukseen mitään turhaa”, Ryynänen kertoo, joten sisustustyynyt, maljakot ja muut koriste-esineet loistavat tässä kodissa poissaolollaan. Persoonallinen ilme syntyy valaisimilla ja tauluilla.

Saunan tuolit puretuista kuormalavoista

Kylpytilojen yhteydessä sijaitsevassa saunassa vallitsee tunnelma. Saunan seinät ja lauteet ovat mustat, ja ylälauteiden tilalla on puretuista kuormalavoista Kenin yhdessä poikiensa kanssa rakentamat tuolit. Näin perheen tarina näkyy kodin sisustuksessa, sillä Ryynänen toimii yrittäjänä muun muassa  40 vuotta vanhassa perheyrityksessä kuormalavojen parissa.

Merinäköala ilman rantatonttia

Loviisan asuntomessualueella jokaisesta messutalosta on näkymä merelle, myös niistä, jotka eivät ole rantatontilla. Villa Kungenista merinäkymää voi ihailla oleskelutilasta ja makuuhuoneesta, mutta myös tien puolella sijaitsevasta Albinin huoneesta, josta on puhkaistu ikkuna oleskelutilaan ja sitä kautta merelle. Näin valo saadaan kulkemaan koko kodin läpi, ja näkymä Loviisanlahden yli jatkuu aina keskustaan saakka.

Loviisan Asuntomessujen kohde numero 25

Villa Kungen on Arte-talomalli, joka löytyy Designtalon muunneltavasta mallistosta. Kodin sydän on avara oleskelutila, jossa yhdistyvät avokeittiö, ruokailutila, olohuone ja isän työtila. Kaksi vierekkäistä makuuhuonetta on yhdistetty pojan isoksi makuuhuoneeksi, ja isän makuuhuone löytyy kodin perältä. Kodinhoitohuoneesta on käynti ulos autokatokseen, ja etupihalla on iso terassi.

Designtalo Villa Kungen löytyy Loviisan Asuntomessuilta kohdenumerolla 25.

talomyyjän tapaaminen

Ota meihin yhteyttä

Tee elämäsi paras päätös ja rakennuta oma Designtalosi. Ota yhteyttä alueesi myyjään, niin suunnitellaan yhdessä uusi koti perheellenne.