Designtalo ECO2 hiilineutraali talo

Designtalo ECO2

Kotisi hiilijalanjälki hyvitetty.

Designtalon hiilineutraalin ECO2-kodin avulla kohti puhtaampaa tulevaisuutta

Pientalorakentamisen edelläkävijänä Designtalo haluaa tehdä osansa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Jokainen ekologinen valinta vie meidät lähemmäksi puhtaampaa ja terveempää tulevaisuutta.

Designtalon ECO2 on ekologinen koti, jonka toteutuksessa on otettu huomioon energiatehokkuus. Syntyvät hiilidioksidipäästöt on huomioitu rakennusvaiheesta alkaen aina kodissa asumiseen asti.

Ostamalla Designtalon ECO2-talon hiilijalanjälkesi on hyvitetty koko kotisi elinkaaren ajalta.*)

ECO2 -paketti on saatavissa kaikkiin talomalleihimme hintaan 66 € / neliö. 

*) Hiilijalanjäljen laskenta perustuu Ympäristöministeriön valmisteleman hiilijalanjäljen arviointimenetelmään.

Designtalo ECO2 koti Lappeenrannassa

”Kotimme ekologisia valintoja on mietitty kokonaisuutena, koska siihen kiinnitetään tulevaisuudessa yhä enemmän huomiota.”

Maina Seppälä ja Tuomas Kumpula
Designtalo ECO2-kodin rakentajat

Designtalo ECO2 kaavio

Asuminen osaksi ekologisia valintoja

Hiilijalanjälki on tuttu käsite lähes jokaiselle. Se kertoo kuinka paljon tuotteesta, toiminnasta tai palvelusta syntyy ilmastokuormaa sen elinkaaren aikana. ECO2-koti pyrkii vastuullisempaan kulutukseen heti rakennusvaiheesta alkaen.­

ECO2-koti on toteutettu ekorakenteella ja sen ratkaisut on suunniteltu säästämään luontoa mahdollisimman paljon. Fiksusti tehtyjen valintojen ja toteutettujen ratkaisujen ansiosta säästät kodin asukkaana huomattavan määrän hiilipäästöjä rakennuksen elinkaaren aikana. ECO2-paketti on saatavilla kaikkiin talomalleihimme.

Designtalo suunnittelee ja toteuttaa ECO2-talon kokonaisuudessaan. Projekti käynnistyy luonnollisesti maatöistä, joten voimme vaikuttaa energiankulutukseen koko rakentamisen elinkaaren ajan. Meille on tärkeää hoitaa jokainen vaihe luontoa kunnioittaen.

Designtalon ECO2 – mistä se koostuu?

ECO2-taloissa on otettu huomioon ympäristöystävällisyys ja käytetty mm. hengittäviä sisämaaleja sekä ekoterassilautaa. Kodin valaistus on toteutettu energiaa säästävillä LED-valoilla. Talon rakenteissa on minimoitu muovinkäyttö. Voit valita uuteen ekologiseen kotiisi halutessasi myös aurinkosähkön ja sähköauton latauspisteen. Lisäksi tarjoamme mahdollisuuden käyttää sisustuksessa puumateriaaleja.

Talon rakenteissa käytettävä lämmöneriste valmistetaan uusiutuvasta puukuidusta. Se on hiilineutraali rakennusmateriaali, sillä puumateriaaleista tehty yksiaineinen rakenne kuivuu molempiin suuntiin ja varmistaa kestävän rakentamisen. Puukuitueriste tasaa sisäilman kosteutta luonnon omalla menetelmällä, joten pienempien päästöjen lisäksi saat nauttia hyvästä sisäilmasta.

Päästöt hyvitetty koko elinkaaren ajalta

Tiesitkö, että rakennettu ympäristö aiheuttaa kolmanneksen Suomen kasvihuonepäästöistä?

ECO2-talon jäljelle jäävä hiilijalanjälki on hyvitetty koko kodin elinkaaren ajalta, sillä Designtalo kompensoi päästöjä sertifioiduilla päästöhankkeilla. Hiilijalanjälkilaskennan jälkeen rakennuksen CO2-päästöt neutraloidaan hankkimalla sertifikaatteja hiilidioksidin sitomiseksi ilmakehästä.

Designtalolta asiakas saa aina itselleen raportin rakennuksen jättämästä hiilijalanjäljestä sekä virallisen todistuksen Designtalon suorittamasta päästökaupasta. Sertifikaatti on kodin omistajalle arvopaperi.

Arki Designtalon ECO2-kodissa on toimivaa ja viihtyisää, mutta huomattavasti vähemmän ympäristöä kuluttavaa. Otetaan yhdessä askel, josta jää yhä pienempi hiilijalanjälki!

Kiinnostuitko?

Käsitteet haltuun:

Hiilijalanjälki

Kuinka paljon tuotteesta, toiminnasta tai palvelusta syntyy ilmastokuormaa sen elinkaaren aikana.

Rakennuksen hiilijalanjälki

Rakentamisesta ja rakennuksesta aiheutuvat kasvihuonepäästöt, jotka vaikuttavat ilmaston lämpenemiseen.

Hiilijalanjäljen laskenta

Laskennalla selvitetään, kuinka paljon päästöjä rakennus tuottaa koko olemassaolonsa aikana. Laskennassa huomioidaan koko elinkaari rakennustuotteiden valmistuksesta rakennuksen purkamiseen.

Hiilijalanjäljen mittaus

Hiilijalanjäljen mittayksikkö on kg CO2e. Yksikössä tarkastellaan lämpenemisvaikutusta, jonka 1 kg ilmakehään päässyttä hiilidioksidia aiheuttaa 100 vuodessa.

Hiilijalanjäljen raportointi

Laskennan tulokset raportoidaan selvittämällä, kuinka paljon kodin tai rakennuksen hiilidioksidipäästöt ovat per neliö vuoden aikana.

Hiilikädenjälki

Yritys kehittää suunnitteluvaiheessa ekologisia tuotteita ja palveluja, joiden avulla kuluttaja voi pienentää omaa hiilijalanjälkeään. Rakennusten myönteiset ilmastovaikutukset, kuten rakenteisiin sitoutunut hiili ja rakennustuotteiden kierrätys, suurentavat hiilikädenjälkeä.

Vähähiilinen rakentaminen

Rakennusvaiheessa otetaan huomioon rakennuksen tuleva energiankäyttö sekä elinkaaren aikaiset päästöt: valmistus, rakentaminen, käyttö ja purkaminen.

Vähähiilinen rakennus

Rakennus, jonka elinkaaren hiilijalanjälki on mahdollisimman pieni. Hiilijalanjälkeä pienennetään suunnittelemalla rakennus energiatehokkaaksi ja muuntojoustavaksi.

Hiilijalanjäljen hyvittäminen

Jäljelle jäävän hiilijalanjäljen voi hyvittää teoilla, jotka vähentävät ilmakehästä vastaavan määrän hiilidioksidia tai estävät kasvihuonekaasujen syntymistä. Hyvittäminen onnistuu esimerkiksi ostamalla päästövähennyksiä eli investoimalla hankkeisiin, jotka vähentävät päästöjä.

Designtalo ECO2 koti Espoossa

Käy peremmälle Designtalon ECO2-kotiin