Muuttovalmis ECO2-koti Lappeenranta Olohuone

Viisaita valintoja – omannäköinen ECO2-koti säilyttää arvonsa

Luonnonvarojen viisas käyttö houkutteli Maina Seppälän ja Tuomas Kumpulan valitsemaan kotinsa hiilineutraalilla ECO2-ratkaisulla. Ensimmäinen itse rakennutettu kestävä koti on juuri omiin tarpeisiin suunniteltu – mutta säilyttää myös jälleenmyyntiarvonsa.

Nordic Classic Käpylä 153 Plus ECO2 Lappeenranta Olohuone
Nordic Classic Käpylä 153 Plus ECO2 Lappeenranta Makuuhuone

Maina Seppälän ja Tuomas Kumpulan viisihenkinen perhe on vasta muuttanut uuteen omakotitaloonsa Lappeenrannassa. Neljän makuuhuoneen koti sijaitsee upouudella asuinalueella lähellä palveluita ja hyvien liikenneyhteyksien varrella.

Sijainti olikin perheelle tärkeä kriteeri. Tiiviisti rakennetusta Lappeenrannasta oli hankala löytää valmista kohdetta, jossa unelmakodin kriteeristö täyttyisi.

”Sekä lasten kasvaminen että meidän etätyömme vaikuttivat siihen, että tilaa tarvittiin. Kun markkinoilta ei oikein löytynyt sopivaa valmista taloa, totesimme taloudellisestikin järkevimmäksi talon, jonka suunnitteluun ja materiaalivalintoihin pääsee itse vaikuttamaan”, Tuomas kuvailee päätöstä.

Nyt koti on toimiva, ja teini-ikäisten lasten on helppo kulkea itsenäisesti minne vain. Sijainti tukee myös Mainan ja Tuomaksen unelmaa autottomasta elämästä.

Nordic Classic Käpylä 153 Plus ECO2 Lappeenranta Eteinen
Nordic Classic Käpylä 153 Plus ECO2 Lappeenranta Olohuone

Ekologisuus on fiksu arvovalinta

Autottomuuden lisäksi muutkin ekologiset valinnat kiinnostavat perhettä. Siksi Designtalon täysin hiilijalanjälkikompensoitu ECO2-talo oli heille nappivalinta.

”Ajattelen, että rakentaminen kuluttaa jo niin paljon luonnonvaroja, että niitä on ainakin käytettävä kestävästi. Myös hyvä sisäilma ja terveet rakenteet kiinnostivat”, perustelee Maina.

Tuomas täydentää, että ekologinen rakenne on arvovalinta, mutta myös tulevaa ajatellen fiksu päätös.

”Kotimme ekologisia valintoja on mietitty kokonaisuutena, koska siihen kiinnitetään tulevaisuudessa yhä enemmän huomiota. Se vaikuttaa talon jälleenmyyntiarvoon postitiivisesti.”

ECO2-talon toteutuksessa otetaan huomioon energiatehokkuus. Jäljelle jäävä hiilijalanjälki on hyvitetty koko kodin elinkaaren ajalta sertifioiduilla päästöhankkeilla. Rakennuksen jättämästä hiilijalanjäljestä saa raportin ja suoritetusta päästökaupasta todistuksen, joka on kodin omistajalle arvopaperi.

Nordic Classic Käpylä 153 Plus ECO2 Lappeenranta Keittiö
Muuttovalmis ECO2-koti Lappeenranta Kodinhoitohuone

Unelmien keittiö on itselle suunniteltu

Vaikka kodin arvon säilymistä on tärkeää ajatella, suurin merkitys on sillä, että unelmien koti on juuri itselle suunniteltu. Samaa sanoo Maina, innokas kokki ja leipuri, joka on päässyt vihdoin suunnittelemaan erinomaisesti toimivan keittiön – tällä kertaa vihreän!

”Olen miettinyt tarkasti pieniäkin juttuja, esimerkiksi tiskikoneen tyhjennyksen sujuvuutta ja yleiskoneen paikkaa. Täytyy sanoa, että tykkään keittiöstä hirveästi!”

Keittiöpuuhien lisäksi kodissa on huomioitu muutkin edellytykset hyvään arkeen aina Tuomaksen sulkapallovälineiden omasta paikasta eteisen runsaaseen säilytystilaan.

”Kun on ollut äiti 18 vuotta, on oppinut, mitkä asiat helpottavat arkea”, Maina naurahtaa – kokemus on valintoja tehdessä ollut hyödyksi.

Muuttovalmis talopaketti Designtalon muunneltavasta mallistosta tarkoittaa yksityiskohtien lisäksi tilojen suunnittelua juuri omiin tarpeisiin, sillä toimivat pohjaratkaisut muuntuvat moneen. Maina ja Tuomas kertovat, että heidän perheelleen tärkeä juttu oli esimerkiksi tilat kestitä ja majoittaa sukulaisia ja ystäviä.

Nordic Classic Käpylä 153 Plus ECO2 Lappeenranta Kylpyhuone
Nordic Classic Käpylä 153 Plus ECO2 Lappeenranta Sauna

Yhteistyö sujuu sopivan talomyyjän kanssa

Toimiva ja arvonsa säilyttävä tontti, tulevaisuudessakin kiinnostava rakennustapa sekä asiantunteva myyjä antoivat ensikertalaisille uskallusta hypätä taloprojektiin. Tuomas ja Maina kuitenkin muistuttavat, että myös muuttovalmiskoti vaatii vastuuta asukkailta itseltään. Työn määrä voi jopa yllättää. Onneksi Designtalon kanssa talopaketti kasvoi kodiksi aikataulussa.

Muille unelmakodista haaveilijoille Mainalla on muutama hyvä vinkki.

”Meitä auttoi todella paljon taloesittelyissä käyminen. Niistä sai paljon konkreettisia ideoita. Esimerkiksi pohjaratkaisut ovat sellainen asia, jota ei vain kuvista katsomalla ymmärrä kunnolla, kun mitat ja koot eivät hahmotu samalla tavalla.”

Maina myös muistuttaa, että esittelyissä pääsee tapaamaan talomyyjiä. Silloin voi valmiiksi ottaa selvää, kenen kanssa yhteistyö tuntuu helpolta – kuka on oikea kaveri auttamaan elämän suurimmissa päätöksissä.

Talomyyjälle kannattaa Mainan mielestä muistuttaa heti projektin aluksi, jos on ensi kertaa rakennuttamassa kotia. Myös budjettikatto on hyvä tuoda ilmi.

”Näin ainakin me saimme varautua jo suunnitteluvaiheessa siihen, mistä kohti budjetin pitää mahdollisesti joustaa. Näin projektin lopussa ei tule kymppitonnien yllätystä.”

Nordic Classic Hailuoto 162 Espoo Makuuhuone

Tee elämäsi paras ratkaisu

Valitsemalla Designtalon teet perheellesi parhaan valinnan. Ota ensimmäinen askel kohti uutta kotiasi ottamalla yhteyttä alueesi talomyyjään tai tilaamalla esitteemme.

Inspiraatio