Fresko-talo Joensuu Olohuone

Unelmien talon kruunaa huippusijainti

Joensuulaiset Haavistot ovat omakotitalon rakentamisessa jo lähes konkareita. Keskustan liepeiltä löytynyt tontti innosti kuitenkin aloittamaan projektin muuttovalmiin Designtalo-kodin parissa – tällä kertaa jouhevammin ja vaivattomasti. Säväyttävä ulkonäkö, laadukas työnjälki ja projektin stressittömyys tekivät muuttovalmiista Designtalosta Haaviston perheen ykkösvalinnan.

Fresko-koti Joensuu julkisivu

Juuri se oikea tontti voi sysätä asiat liikkeelle. Katri ja Tuure Haavisto olivat rakentaneet yhdessä aiemmankin kotinsa, mutta kasvanut perhe tarvitsi nyt lisätilaa. Keskustan tuntumasta, vanhalta idylliseltä asuinalueelta myyntiin tullut tontti nopeutti päätöksentekoa: tilavampi omakotitalo unelmien sijainnilla tuntui hyvältä syyltä aloittaa uusi rakennusprojekti.

Kun vielä selvisi, millainen koti tontille sopii, helpottui mallin valintakin. Koska Tuure on työssään Designtalon talomyyjänä vakuuttunut edustamansa brändin laadusta, päätyi perhe jo aiemmin kutkutelleeseen Fresko-talomalliin.

Haavistojen neljän makuuhuoneen kaksikerroksinen koti saattaakin näyttää tutulta, sillä sama malli esiteltiin suurelle yleisölle vuoden 2020 Asuntomessuilla Tuusulassa, jossa Katri ja Tuurekin siihen ihastuivat.

”Messuilla näimme konkreettisesti, millainen talo ja pohjaratkaisu oli. Siinä oli sopiva määrä hieman normaalista poikkeavia ratkaisuja, jotka säväyttivät”, Katri kertoo.

Nordic Modern 153 Joensuu Olohuone
Nordic Modern 153 Joensuu Keittiö

Laadukasta työnjälkeä kokeneenkin rakentajapariskunnan silmään

Haavistoilla oli vankan kokemuksensa myötä selkeät sävelet sille, millaiset valinnat kotona toimivat. Myös perheen lapset ovat vaikuttaneet valintoihin. Useamman makuuhuoneen kodissa esimerkiksi huoneiden käyttötarkoitukset ovat mukavasti muokattavissa. Kaikki pienet valinnat ja malliin tehdyt muutokset on suunniteltu palvelemaan perheen oman arjen tarpeita.

”Ehdotonta oli esimerkiksi se, että kodinhoitohuone on pesutiloista erillään. Minulla oli vahva ajatus, että se toimii paremmin omana kokonaisuutenaan”, selittää Katri.

Katri kertoo, että hänen suvussaan on laajasti rakennusalan ammattilaisia, ja silmää työn laadulle on karttunut myös hänelle itselleen.

”Jännitin jopa vähän, millaista jälkeä tulee – mutta pelko oli turhaa, sillä työn laatu on ollut todella hyvää!” hän iloitsee.

Katrille positiivisia yllätyksiä ovat olleet laadun lisäksi projektin helppous ja jouhevuus verrattuna itse rakentamiseen. Lisäksi Katri kertoo, että projektin nopeus ja saumattomuus ovat suurimpia syitä sille, miksi hän suosittelee Designtaloa muillekin.

Hyväksi avuksi Katri mainitsee Designtalolta saadut 3D-kuvat, joiden avulla harmoninen kokonaisuus on ollut helppo suunnitella. Esimerkiksi seinien sävyt on voitu valita niin, että kokonaisuus toimii ja on halutunlainen.

Nordic Modern 153 Joensuu keittiön allas ja hana
Nordic Modern 153 Joensuu Keittiö

Näyttävä koti tarvitsee näyttävän sisustuksen

Nyt joensuulaisten rintamamiestalojen seasta nousee moderni ja selkeälinjainen koti. Se olikin Haavistoilla toiveissa – ulkonäöllään säväyttävä omakotitalo.

”Minulle talon musta ulkoverhous oli sellainen pakko saada -juttu. Onneksi asuinalueemme kaava oli niin vanha, ettei verhouksen väriin kukaan sitten puuttunut. Saimme rakennuttaa itsemme näköisen kodin!”

Näyttävässä kodissa tärkeää on myös sisustus. Katrille tärkeää on kodin sisätilojen vaaleus. Kodikkuutta hän tuo taloon esimerkiksi tekstiileillä sekä viherkasveilla, jotka Katrin viherpeukalon ansiosta oikein loistavat uudessa kodissa.

Pintamateriaalien valinnassa aiemmat kokemukset olivat avuksi – mutta niin oli Katrin mukaan myös Designtalon laaja materiaalivalikoima, jossa valinnanvaraa oli perusratkaisuja enemmän.

Vaikka Haavistoilla on kokemusta ja osaamista rakentamisesta itselläkin, he suosittelevat muuttovalmista Designtaloa – onhan se omakotitalon rakentamisessa se helpoin vaihtoehto. Stressittömyys, tehokkaiden ammattilaisten kädenjälki ja projektin huolettomuus olivat muuttovalmiin vaihtoehdon hyviä puolia, kertoo Katri.

”Muuttovalmis oli minulle se ykkösehto uudessa taloprojektissa. Iltaisin ei ole enää tarvinnut lähteä työmaalle miettimään, mitä sitten pitää tehdä.”

Nordic Modern 153 Joensuu Makuuhuone
Nordic Modern 153 Joensuu Kylpyhuone

Nordic Classic Hailuoto 162 Espoo Makuuhuone

Tee elämäsi paras ratkaisu

Valitsemalla Designtalon teet perheellesi parhaan valinnan. Ota ensimmäinen askel kohti uutta kotiasi ottamalla yhteyttä alueesi talomyyjään tai tilaamalla esitteemme.

Inspiraatio