Nordic Classic Käpylä paritalo Vantaa Olohuone

Kompakti paritalonpuolikas tarjosi täydellisen kodin

Näräsen pariskunta rakennutti Designtalon muuttovalmiin paritalon yhdessä tuttaviensa kanssa Vantaan idylliselle Linnaisten alueelle. Kahdelle ihmiselle sopiva neliömäärä, näppärä pohja, muuttovalmiin talopaketin helppous ja valmistajan tinkimätön laatu saivat Näräset valitsemaan Designtalon.

Kun Näräsen pariskunta alkoi kokea omakotitalonsa liian suureksi lasten lennettyä pesästä, oli saatava muuttuneeseen elämäntilanteeseen sopiva uusi koti. Ratkaisu löydettiin yhdessä tuttavien kanssa: isommasta tontista Vantaan Linnaisissa lohkottiin kirvesvarsitontti, ja sille rakennetiin Designtalon malliston muuttovalmis paritalo.

”Pienelle tontille ei kahta taloa olisi mahtunutkaan rakentamaan, joten tässä loksahti kaikki paikoilleen myös siinä mielessä. Koska elämme nyt kaksistaan vaimon kanssa, meillä oli tarkoitus rakentaa järkevän kokoinen koti – tällainen kolme huonetta ja keittiö riittää oikein hyvin”, Pekka Näränen selittää.

Muuttovalmis talo oli eläkeikään ehtineelle pariskunnalle ehdoton valinta. Omia hartiavoimia oli koeteltu itse jo edellisen omakotitalon kohdalla 35 vuotta sitten, paljon nuorempina – nyt vaivattomuus oli tärkeä kriteeri.

Näränen tähdentää, että rakennuttajien yhteistyön on toimittava paritaloprojektissa sutjakkaasti, vaikka uusi talo olisikin muuttovalmis. Kun hanke on yhteinen, osapuolten pitää yhdessä ratkoa asioita matkan varrella.

Näräset ovat aina asuneet pääkaupunkiseudulla, ja edellinen talo sijaitsi Espoossa. Siksikin Vantaan Linnainen, rauhallinen vanha omakotialue lähellä Espoon rajaa, tuntui omalta. Pekka Näränen on asunutkin aiemmin Linnaisessa, jossa seesteisyyttä piisaa.

”Täällä ei ole läpiajoliikennettä, joten tämä on jopa vähän eristäytynyt omakotialue, jossa on hyvä kylähenki”, Näränen kehuu.

Nordic Classic Käpylä paritalo Vantaa Olohuone
Nordic Classic Käpylä paritalo Vantaa keittiö

Sopivasti tilaa kahdestaan, mutta sijaa myös kyläilijöille

Näräset tutkivat yhdessä tuttaviensa kanssa useampia tarjouksia. Lopulta Designtalo tarjosi parhaimman konseptin ja kilpailukykyisimmän hinnan.

”Me olimme hurjan tyytyväisiä pohjaan. Ainoat tekemämme muutokset koskivat muutamia ikkunoita ja sellaista pientä. Naapuri teki omaansa useampia muutoksia, mutta meille tässä oli kaikki kohdallaan”, Pekka Näränen kertoo.

Myös paritalon julkisivu miellytti pariskuntaa. Sitäkin tärkeämpää oli kuitenkin kodin yksitasoisuus.

”Meillä tosiaan on tätä ikää jo, eikä tästä tulla yhtään nuoremmaksi. Siksi meille talon yksikerroksisuus oli ihan oleellinen asia”, Pekka Näränen kertoo.

”Toinen itsestäänselvyys oli takka – sellainen oli edellisessä talossa, ja piti olla tässäkin. Se on ensinnäkin tunnelmanluoja, ja tietysti se liittyy lämmitykseenkin.”

Näräsille tärkeä asia uudessa kodissa ovat myös isot, länteen avautuvat ikkunat, jotka antavat Vantaan auringon paistaa sisään päivällä ja illalla.

”Vaimolle myös sauna on hyvin tärkeä, vaikkei hän siellä nyt koko aikaa vietäkään”, Näränen naurahtaa.

Kompakti paritalonpuolikas on pariskunnalle juuri sopiva: avara ja valoisa tupakeittiön ja oleskelutilan yhdistelmä on takkoineen kodin sydän. Toiseen, kirjastohuoneena toimivaan soppeen mahtuvat mukavasti myös piano ja välineet musiikinkuunteluun. Mahtuupa kirjastohuoneeseen vuodesohvakin, joten koti vetää sisäänsä tarpeen vaatiessa enemmänkin perhettä.

”Kun tyttäristämme jompikumpi on täällä perheineen, tai vaikka olisivat molemmatkin käymässä kuten joulunaikaan, he mahtuvat yöpymään kaikki täällä”, Näränen iloitsee.

Nordic Classic Käpylä paritalo Vantaa Olohuone keittiöön päin
Nordic Classic Käpylä paritalo Vantaa työhuone
Nordic Classic Käpylä paritalo Vantaa Olohuone
Nordic Classic Käpylä paritalo Vantaa päämakuuhuone

Laatu ratkaisee niin tuotteessa kuin palvelussa

Pekka Näränen sanoo, että kertoo mielellään onnistuneesta rakennuttamiskokemuksesta. Hän kehuu etenkin Designtalon muuttovalmiin kodin laatua.

”Netistä löytyy paljon keskustelua siitä, miten eri talotoimittajien asiakkaat ovat olleet joskus tyytymättömiä valmistaloihin, mutta meillä ei ole ollut mitään moittimisen aihetta.”

Näräset ovat erityisen tyytyväisiä siihen, kuinka helppoa Designtalon porukkaan on ollut pitää yhteyttä. Pekka Näräsen mukaan asiantuntijat ovat aina mielellään neuvoneet ja vastanneet erinomaisen hyvin kaikenlaisiin kysymyksiin. Myös Designtalon myyjä Ari Kiviniemi saa pariskunnalta kiitosta.

Nordic Classic Käpylä paritalo Vantaa Sauna
Nordic Classic Käpylä paritalo Vantaa kodinhoitohuone

Pekka Näränen pitää Designtalon laadukasta ja kehittynyttä varustelua arvossaan. Jos Närästen pitäisi antaa kehitysehdotuksia, he tapaisivat mielellään vielä enemmän Designtalon ammattilaisia: esimerkiksi älylukon käyttöön voisi opastaa laajemmin.

Näräsille naapureineen pohjimmainen tyytyväisyydentuoja Designtalossa oli loistavan ja luotettavan palvelun lisäksi hinta.

”Totta kai ensin pitää olla tyytyväinen itse taloon: että siitä löytyvät halutut ominaisuudet. Lopullinen päätös syntyy sitten sen pohjalta, että hintakin on sopiva”, Pekka Näränen päättää.

Nordic Classic Hailuoto 162 Espoo Makuuhuone

Tee elämäsi paras ratkaisu

Valitsemalla Designtalon teet perheellesi parhaan valinnan. Ota ensimmäinen askel kohti uutta kotiasi ottamalla yhteyttä alueesi talomyyjään tai tilaamalla esitteemme.

Inspiraatio