Nordic Classic Käpylä Rauma Olohuone

Kokoaan suurempi kolmio kauniilla merimaisemalla

Katri Peltonen ja Tommi Niemi rakennuttivat unelmiensa kodin paikalle, josta näkyy meri. Kaunis maisema vaikuttikin moniin tärkeisiin valintoihin, niin ulkona kuin sisällä.

Tämä talo yllättää heti ensisilmäyksellä. Ulkopuolelta tummanharmaaksi maalattu ja maisemaan kauniisti istuva meren läheisyyteen rakennettu koti on sisäpuolen värimaailmaltaan eri maata. Avaran keittiö-olohuoneen katto on korkea, seinät vaaleat ja ikkunat niin suuret, että valo todella tulvii sisään. Keittiö-olohuone onkin tämän kompaktin kolmion ehdoton sydän.

“Nimenomaan siksi tila on valkoinen, että valo oikein tuntuisi tulvivan sisälle. Tauluja meillä ei tuossa tilassa ole, koska meillä on niin hieno maisema tauluna”, perheen äiti Katri Peltonen sanoo.

Nordic Classic Käpylä Rauma ruokailutila-keittiö
Nordic Classic Käpylä Rauma näkymä olohuoneeseen päin

Hän asuu Raumalla sijaitsevassa talossa 14-vuotiaan poikansa Eetun ja miehensä Tommi Niemen kanssa. Koko kolmikko osallistui talon suunnitteluun. Designtalo valikoitui kumppaniksi talounelman toteuttamiseen, koska perheellä tuli tunne, että talomyyjä kuunteli perheen tarpeita aidosti.

“Meillä oli selvä visio talosta. Tiesimme, että haluamme esimerkiksi kaksi makuuhuonetta”, Katri sanoo.

Kahden makuuhuoneen 91,5-neliöinen talo tuntuu kokoaan isommalta, koska siinä ei ole hukkaneliöitä. Tilavasta keittiö-olohuoneesta kuljetaan suoraan kumpaankin makuuhuoneeseen ja pukuhuoneeseen, josta pääsee pesutiloihin. Eteisestä on yhteys erityisen tilavaan kodinhoitohuoneeseen, johon Katrin sivutoimeen, käsitöihin, liittyvät tarvikkeet mahtuvat muiden tavaroiden ohella mainiosti.

Iso kodinhoitohuone tuo luonnollisesti myös sujuvuutta arkeen. Sujuvuuden maksimointi ja arjen luksus näkyy talossa muutenkin. Kompaktista koostaan huolimatta talo kätkee sisäänsä myös kaksi wc:tä ja tilavan vaatehuoneen, joka löytyy päämakuuhuoneen yhteydestä.

Tummanpuhuva ja kauniisti maisemaan istuva talo on rakennettu kapealle tontille, jonka toiselta sivulta aukeaa mahtava maisema. Merikin näkyy useasta kohdasta talojen välistä. Maisemaa hyödyntääkseen perhe päätyi rakentamaan olohuone-keittiön puoleiselle sivulle ison, katetun terassin.

“Nyt kun on ensimmäinen kesä eletty, terassi on ollut todella kuin ylimääräinen olohuone”, Katri iloitsee.

Nordic Classic Käpylä Rauma Eteinen
Nordic Classic Käpylä Rauma Makuuhuone
Nordic Classic Käpylä Rauma
Nordic Classic Käpylä Rauma Makuuhuone

Luonnonläheisyys korostuu sisustuksessa

Kodin sisustaminen sujui kauttaaltaan kivuttomasti, sillä Katrin ja Tommin sisustusmaut ovat hyvin samanlaiset.

“Meillä oli hyvin yhtenäinen näkemys. Lähdimme hakemaan luonnonläheisiä materiaaleja. Totta kai selasimme paljon sisustamiseen liittyviä sivustoja netissä, ja keskustelimme, millaisia tuntemuksia mikäkin herättää”, Katri Sanoo.

Talon sydämessä, keittiö-olohuoneessa vaaleat sävyt saavat kauniisti kontrastia mustista yksityiskohdista. Kokonaisuutta täydentää ja harmoniaa sisustukseen tuo puunsävyt, joita avarasta tilasta löytyy niin ikään.

Molemmissa makuuhuoneissa harmaansävyiset seinät luovat tunnelmaa ja lämpöä selkeään ja moderniin sisustukseen.

“Emme halunneet tehosteseiniä. Tykkään, että saman huoneen seinissä toistuu sama väri”, Katri täsmentää.

Vaaleiden sävyjen ohella tilantuntua on haettu muillakin ratkaisuilla. Esimerkiksi kylpyhuoneessa suuri lasiseinä jakaa löylyhuoneen ja pesutilat.

Vaikka sisustuksen suuntaviivat syntyivät kuin itsestään kahden samanlaisen maun tuloksena, koko taloprojektin ainoa pieni jännitysmomentti liittyi sisustamiseen.

“Näimme kaikista materiaaleista pienet palat oikeassa muodossa, mutta se tietenkin jännitti, miltä lopputulos näyttää. Olimme siihen joka tapauksessa erittäin tyytyväisiä”, Katri sanoo.

rdic Classic Käpylä Rauma Keittiö
Nordic Classic Käpylä Rauma Eteinen

Vaivaton ja miellyttävä taloprojekti

Katri Peltonen ja Tommi Niemi ovat olleet erittäin tyytyväisiä siihen, kuinka vaivattomasti rakennusprojekti on edistynyt Designtalon talomyyjän Janne Junnilan kanssa.

“Jannella oli todella paljon kokemusta ja asiantuntemusta. Pystyin luottamaan hänen mielipiteeseensä asioissa, joita en itse niin tarkasti tuntenut”, Katri sanoo.

Ennen kaikkea Katri kiittelee Jannea siitä, että tämä ei tuputtanut omaa visiotaan vaan kuunteli perheen toiveita. Muutenkin projekti eteni alusta loppuun sujuvasti.

“On tullut tunne, että rakennustyömaalla on voinut käydä aina katsomassa eikä koskaan ole ollut tiellä. Extranetti (Designtalon asiakkaille suunnattu palvelu taloprojektin hallintaan) on hyvin muistuttanut, mitä milloinkin kannattaa tehdä. Ennen kaikkea talomyyjä on kuitenkin kulkenut mukanamme alusta loppuun”, Katri toteaa.

Koronakriisi ei tuonut rakennusprojektiin haasteita, mutta muuhun elämään sillä oli vaikutuksia. Tommin ja Katrin huhtikuun puoleenväliin suunnitellut häät pienenivät kevään mittaan pienenemistään, ja koko Suomen mennessä lähestulkoon kiinni pariskunnalla ei ollut lopulta ruokapaikkaakaan häiden varalla. Tuleva aviopari ratkaisi ongelman tulevaa kotiaan hyödyntäen.

“Teimme sellaisen ratkaisun, että tilasimme kakut ja kahvitarjoilut tulevan kotimme terassille, ja juhlimme häitä pienellä porukalla. Sattumalta sisällä remonttia tehneen kalusteasentajan kutsuimme terassille kakkukahveille”, Katri naurahtaa.

Tutustu Katrin, Tommin ja Eetun kotiin myös virtuaalisesti!

ordic Classic Käpylä Rauma Kodinhoitohuone
Nordic Classic Käpylä Rauma Sauna
Nordic Classic Käpylä Rauma Kylpyhuone
Nordic Classic Käpylä Rauma Terassi
Nordic Classic Hailuoto 162 Espoo Makuuhuone

Tee elämäsi paras ratkaisu

Valitsemalla Designtalon teet perheellesi parhaan valinnan. Ota ensimmäinen askel kohti uutta kotiasi ottamalla yhteyttä alueesi talomyyjään tai tilaamalla esitteemme.

Inspiraatio