Asiakkaat toivovat kodilta tehokkuutta, monikäyttöisyyttä ja arjen sujuvuutta

Juuri lanseerattu muunneltava talomallisto on muotoutunut asiakkaiden toiveiden pohjalta, ja talomalleihin on tuotu juuri niitä ominaisuuksia ja toiminnallisuuksia, mitä nykyajan rakentajat toivovat. Niitä ovat esimerkiksi tiiviiseen kaupunkirakentamiseen soveltuvat, tiloiltaan tehokkaat talomallit ja rinnetonteille soveltuvat talomallit.

Omakotirakentamisen trendit vuonna 2024

Oman kodin rakentamisessa satsataan tänä päivänä arjen sujuvuuteen. Nämä näkyy muun muassa arkieteisinä ja ruokakomeroina, joita on suunniteltu uusiin talomalleihin valmiiksi.

Visuaalisuus niin talon ulko- kuin sisäpuolellakin ovat tulleet asiakkaille yhä tärkeimmiksi. Skandinaavisen pelkistetyt talomallit ovat tällä hetkellä kysyttyjä, ja talojen ulkoasulta toivotaan selkeitä linjoja, isoja pintoja ja näyttävyyttä. Perinteiset ristikkoikkunat ovat nousseet uuteen suosioon ja ne yhdistetään nyt moderniin julkisivuun.

Mallistouudistuksen myötä Designtalon ulkoverhousvalikoimaan on tullut enemmän vaihtoehtoja. Leveän ulkopaneelin sijasta on mahdollista valita kapeampi ulkopaneeli, mikä on ollut asiakkaiden toive. Lautaverhoilulle on vaihtoehtona myös rapattu ulkoverhous, joka sopii erityisen hyvin veistoksellisiin Fresko-talomalleihin.

Mallistouudistus lähti asiakkaiden tarpeista

Uudistuksen taustalla oli tarve päivittää mallisto vastaamaan asiakkaiden muuttuneita tarpeita ja toiveita. Talotehtaat käyttävät usein ulkopuolisia arkkitehtitoimistoja mallistouudistuksissa, mutta tällä kertaa uudistus on viety läpi kokonaan Designtalon omien arkkitehtien ja suunnittelijoiden toimesta. Mallistouudistus on ollut Designtalolle yksi vuoden suurimmista kehityshankkeista ja iso investointi.

Kodeilta toivotaan tänä päivänä myös monikäyttöisyyttä ja muunneltavuutta, esimerkiksi mahdollisuutta lisätä tai poistaa väliseiniä elämäntilanteiden muuttuessa. Ylimääräisestä makuuhuoneesta voidaan tehdä kirjastohuone tai vaikka olohuoneen yhteyteen tv-nurkkaus. Tai yksi iso makuuhuone voidaan jakaa väliseinällä kahdeksi, jos tilantarve kasvaa. Rakentamiseen on tullut yhä enemmän elinkaariajattelua, mikä on sekä taloudellisesti että ekologisesti järkevää.

Muunneltava talomallisto tuo mukanaan laajat muuntelun mahdollisuudet.

Lisää lukemista

Artikkelit

6+1 vinkkiä tontin hankintaan

Kun haave omasta kodista alkaa konkretisoitua, ensimmäinen askel on löytää täydellinen tontti unelmien Designtalolle. Tontin valinta ennen tarkempia rakennussuunnitelmia on […]
Lue lisää
Ajankohtaista

Designtalo on suosituin muuttovalmis koti

Designtalo on ollut jo vuosia Suomen johtavia talomerkkejä, mutta vuonna 2023 se onnistui kasvattamaan kaulaa kilpailijoihin selvästi. Designtalo on muuttovalmiiden omakotitalojen markkinajohtaja sekä euroissa että toimitettujen talojen lukumäärässä mitattuna.
Lue lisää