Mikkosten koti syntyi intohimoista ja toimivista ratkaisuista

”Halusimme aloittaa uudelleen kunnon ruokien valmistamisen, mikä ei onnistunut ahtaassa vuokra-asunnossa.”

Mikkosten viisihenkinen perhe rakennutti muuttovalmis Designtalonsa Jyväskylään, vuoden 2014 asuntomessualueelle. Murretulla harjakatolla varustettu 177-neliöinen valmistalo toteutettiin yhteen tasoon.

”Meillä oli selkeä näkemys kodista, joka olisi meille sopiva. Unelmiemme koti on tilava, avara ja valoisa sekä täynnä modernia, nykyaikaista ja turvallista tekniikkaa”, Harri Mikkonen summaa.

”Halusimme myös hyödyntää tontin mahdollisuudet ja ilmansuunnat optimaalisella tavalla. Siksi muokkasimme suunnitelmia ja räätälöimme kotimme toteutusta kohtuullisen paljon.”

Liikuntaa harrastava ja paljon ulkoileva perhe nauttii mielellään yhteisestä laatuajasta uuden kotitalon terasseilla sekä pihapiirissä.

Intohimoinen ruoanlaitto voi taas alkaa

Uusi muuttovalmis koti suunniteltiin perheen toiveiden ja tarpeiden pohjalta. Erityisesti Mikkoset haaveilivat loistavasta keittiöratkaisusta, jonka turvin he pääsisivät jälleen nauttimaan kokkaamisesta sekä mukavista ruokailuhetkistä perheen ja ystävien kera.

”Olimme asuneet vuoden verran vuokralla pienessä asunnossa, jossa kokkausmahdollisuudet olivat heikot”, Marianna Mikkonen taustoittaa, ja kertoo perheen kulinaaristen elämysmatkojen rajoittuneen siksi lähinnä arkiruokaan.

Uuteen keittiöön suunniteltiin ratkaisu, josta ruoanlaittaja näkee olohuoneeseen ja toisin päin. Nyt kylään kutsuttujen vieraiden kanssa voi seurustella mukavasti samalla kun herkullinen illallinen valmistuu. Lisäksi lapsille toteutettiin omat, korotetut ruokailupaikat, josta he voivat katsella ruoanlaittoa. Kompakti ja toimiva keittiösaareke on kaiken A ja O.

Sisustukseksi valittiin modernit, kiiltävän valkoiset kiintokalusteet. Suurien ikkunoiden ansiosta tilaan saatiin lisää luonnonvaloa ja vuorossa oleva keittiömestari voi katsella ulos pannujen kuumetessa. Led-valaistus luo tunnelmaa illan hämärtyessä.

Lisäksi olohuoneen ja ruokailutilan muodostamasta yhtenäisestä tilasta eriytettiin tv:n katsomiselle pyhitetty huone.

Pukeutumistila helpottaa ison perheen arkea

Eräs kodin tärkeistä ja nerokkaista räätälöinneistä oli perheen äidille suunniteltu pukeutumishuone.

”Kun taloudessa on 2 wc:tä ja 5 ihmistä, tulee aamuisin helposti ruuhkaa. Nyt voin esimerkiksi meikata kaikessa rauhassa, eikä tarvitse väistellä muita”, Marianna iloitsee.

Kunnollisella peilillä varustettu tila lyö kaksi käytännöllistä kärpästä yhdellä iskulla: se toimii samalla Mikkosten vaatehuoneena.

”Halusimme ehdottomasti valoisan ja vaivattoman avaran sisäänkäynnin kotiimme. Lisäsimme myös säilytystilan määrää merkittävästi. Kylpyosaston järjestely mietittiin huolellisesti, jotta saunominen ja peseytyminen olisi mukavaa ja käynti terasseille näppärää säästä tai vuodenajasta riippumatta”, Harri kertoo.

”Suosittelisimme ehdottomasti muuttovalmis Designtaloa myös tutuillemme. Olemme tyytyväisiä rakennuttamisen riskittömyyteen ja Designtalon työn huoliteltuun tulokseen.”