Mikkosten koti keittiö ja ruokailutila

Mikkosten koti syntyi intohimoista ja toimivista ratkaisuista

Mikkosten viisihenkinen perhe rakennutti muuttovalmiin Designtalon Jyväskylään vuoden 2014 asuntomessualueelle. Murretulla harjakatolla varustettu 177-neliöinen koti toteutettiin yhteen tasoon. Perheellä oli selkeä näkemys heille sopivasta kodista.

”Unelmiemme koti on tilava, avara ja valoisa sekä täynnä modernia, nykyaikaista ja turvallista tekniikkaa. Halusimme myös hyödyntää tontin mahdollisuudet ja ilmansuunnat optimaalisella tavalla. Siksi muokkasimme suunnitelmia ja kotimme toteutusta toiveitamme vastaaviksi. Halusimme esimerkiksi aloittaa uudelleen kunnon ruokien valmistamisen, mikä ei onnistunut ahtaassa vuokra-asunnossa”, Harri Mikkonen kertoo.

Mikkosten koti olohuone-keititö
Mikkosten koti keittiö

Intohimoinen ruoanlaitto voi taas alkaa

Uusi muuttovalmis koti suunniteltiin perheen toiveiden ja tarpeiden pohjalta. Erityisesti Mikkoset haaveilivat loistavasta keittiöratkaisusta, jonka turvin he pääsisivät jälleen nauttimaan kokkaamisesta sekä mukavista ruokailuhetkistä perheen ja ystävien kera.

”Olimme asuneet vuoden verran vuokralla pienessä asunnossa, jossa kokkausmahdollisuudet olivat heikot”, Marianna Mikkonen taustoittaa, ja kertoo perheen kulinaaristen elämysmatkojen rajoittuneen siksi lähinnä arkiruokaan.
Uuteen keittiöön suunniteltiin ratkaisu, josta ruoanlaittaja näkee olohuoneeseen ja toisin päin. Nyt kylään kutsuttujen vieraiden kanssa voi seurustella mukavasti samalla kun herkullinen illallinen valmistuu. Lisäksi lapsille toteutettiin omat, korotetut ruokailupaikat, josta he voivat katsella ruoanlaittoa. Kompakti ja toimiva keittiösaareke on kaiken A ja O.

Sisustukseksi valittiin modernit, kiiltävän valkoiset kiintokalusteet. Suurien ikkunoiden ansiosta tilaan saatiin lisää luonnonvaloa ja vuorossa oleva keittiömestari voi katsella ulos pannujen kuumetessa. Led-valaistus luo tunnelmaa illan hämärtyessä. Lisäksi olohuoneen ja ruokailutilan muodostamasta yhtenäisestä tilasta eriytettiin tv:n katsomiselle pyhitetty huone.

Mikkosten koti sauna
Mikkosten koti sauna ja kylpyhuone

Pukeutumistila helpottaa ison perheen arkea

Yksi kodin tärkeistä ja nerokkaista ideoista oli perheen äidille suunniteltu pukeutumishuone. Kunnollisella peilillä varustettu tila lyö kaksi käytännöllistä kärpästä yhdellä iskulla: se toimii samalla Mikkosten vaatehuoneena.

”Kun taloudessa on 2 wc:tä ja 5 ihmistä, tulee aamuisin helposti ruuhkaa. Nyt voin esimerkiksi meikata kaikessa rauhassa, eikä tarvitse väistellä muita”, Marianna iloitsee. Muitakin pitkäaikaisia haaveita toteutettiin. Mikkoset halusivat kotiinsa valoisan ja vaivattoman avaran sisäänkäynnin sekä lisäsivät säilytystilan määrää merkittävästi.

”Myös kylpyosaston järjestely mietittiin huolellisesti, jotta saunominen ja peseytyminen olisi mukavaa ja käynti terasseille näppärää säästä tai vuodenajasta riippumatta”, Harri kertoo. Liikuntaa harrastava ja paljon ulkoileva perhe nauttii mielellään yhteisestä laatuajasta uudessa kodissaan, erityisesti kotitalon terasseilla sekä pihapiirissä.

”Suosittelisimme ehdottomasti muuttovalmista Designtaloa, sillä kokemuksemme Designtalosta ovat erittäin hyvät. Olemme tyytyväisiä rakennuttamisen riskittömyyteen ja Designtalon työn huoliteltuun tulokseen”, perhe kertoo tyytyväisenä.

(Tarina on tiivistelmä alkuperäisestä.)

Mikkosten koti keittiö ja ruokailutila
Mikkosten koti keittiö ja olohuone
Nordic Classic Hailuoto 162 Espoo Makuuhuone

Tee elämäsi paras ratkaisu

Valitsemalla Designtalon teet perheellesi parhaan valinnan. Ota ensimmäinen askel kohti uutta kotiasi ottamalla yhteyttä alueesi talomyyjään tai tilaamalla esitteemme.

Inspiraatio