Nordic Classic Käpylä 136 Savitaipale Olohuone

Luonnonläheisen perheen koti nousi omaan rauhaan metsänreunaan

Pilvi Kousan ja Kasimir Pylväläisen kotona rakkaus luontoon näkyy niin ulkona kuin sisällä. Perheen rakennuttama talo on suunniteltu juuri sellaiseksi, että tärkein asia korostuu – ulos pääsee helposti ja heti.

”Olemme luonnonläheisiä ihmisiä ja tykkäämme omasta rauhasta. Ajatuksena oli, että omalta takapihalta pääsee suoraan metsään”, kertoo Pilvi Kousa perheensä vastavalmistuneen kodin sijainnista.

Metsä alkaa heti talon oleskelutilasta, jonka suurista ja näyttävistä ikkunoista avautuu rauhoittava näkymä aitoon eteläkarjalaiseen, nyt lumella kuorrutettuun männikköön. Savitaipaleen Heituinlahdessa sijaitsevan talon miljöö myös tulee säilymään sellaisenaan. Puita ei kaadeta ja metsä halutaan säilyttää lähellä, Pilvi tähdentää.

Hän on asettunut miehensä Kasimir Pylväläinen kanssa jo mukavasti taloon, joka valmistui marraskuussa. Myös perheen lapsi ja kolme koiraa viihtyvät uudessa kodissa, jossa asukkaiden omat mielenkiinnon kohteet saavat näkyä ja tuntua: metsästys on hyvällä maulla mukana sisustuksessa ja muissa talon ratkaisuissa.

”Se on meille ihan itsestäänselvyys, sillä metsästys on elämäntapa. Designtalon muuttovalmis koti tuntuikin helpolta, sillä kaikkia mahdollisia seiniä sai siirtää juuri sinne, minne tarve oli.”

Nordic Classic Käpylä 136 Savitaipale Olohuone
Nordic Classic Käpylä 136 Savitaipale Ruokailutila
Nordic Classic Käpylä 136 Savitaipale Olohuone
Nordic Classic Käpylä 136 Savitaipale Keittiö

Luontoon sulautuva julkisivu ja toimivat sisätilat

Designtalo oli valmistajavertailun jälkeen ehdoton ykkönen Kousan ja Pylväläisen perheelle paitsi toimituslaajuutensa myös parhaan kokonaisuuden ansiosta.

Muuttovalmiin kodin perushinta piti sisällään jo niin laajasti vaihtoehtoja ja valinnanvaraa, että budjettikin pysyi hyvin hallinnassa.

Perhe harkitsi ensin kahden erilaisen tyylin väliltä. Pelkistetympi ja lämmintunnelmainen Linea-talomalli vei kuitenkin voiton. Ajattoman kaunis julkisivu viehätti, sillä Pilvi Kousalle ja perheelle talon ympäristö on yhtä tärkeä kuin kotikin.

”Julkisivussa ei saanut olla mitään ylimääräistä, sillä halusimme, että talomme sulautuu sitä ympäröivään mäntymetsään – ei siis mitään hirveän hulppeita yksityiskohtia.”

Nordic Classic Käpylä 136 Savitaipale Julkisivu

Perhe päätyi lopulta neljän makuuhuoneen 120-neliöiseen, yksitasoiseen kotiin. Pohjaratkaisu oli jo lähellä haluttua lopputulosta: avarat oleskelutilat pysyivät uskollisina valmiille suunnitelmille, mutta arjen toimivuutta ja ulkona liikkumista arvottava pari pääsi muokkaamaan muista huoneista juuri sopivat.

”Oleskelutiloissa on nyt suuret ikkunat lattiasta kattoon. Niiden välissä on ovi, jotta tilasta pääsee kesällä suoraan ulos”, Pilvi jatkaa.

Eteistilasta tehtiin avara ja yhtenäinen, kun arkieteisen väliseinä poistettiin. Siisti yleisilme säilyy liukuovikaapistojen ansiota. Pesutiloja, saunaa sekä kodinhoitotilaa suurennettiin, ja ne vaihtoivat paikkaa päämakuuhuoneen kanssa. Myös perheen kolme koiraa on huomioitu suunnittelussa.

”Koiratarhalle on helppo kulku kodinhoitohuoneesta, jonne on suunniteltu myös tilat koirien ruuille, miehen jahtivarusteille sekä koirien tutkapannoille ja hihnoille.”

Nordic Classic Käpylä 136 Savitaipale Eteinen
Nordic Classic Käpylä 136 Savitaipale Makuuhuone
Nordic Classic Käpylä 136 Savitaipale Eteinen
Nordic Classic Käpylä 136 Savitaipale Kodinhoitohuone

Perheen yhteinen projekti

Pilvi Kousan mukaan kodin sisustuksessa perheelle on tärkeää toimivuus, luonnonläheisyys ja yksinkertaisuus. Kaikki, mikä on päässyt osaksi sisustusta, on mietitty tarkkaan: kodin suunnittelu on ollut koko perheen yhteinen projekti.

”Yhteiset tilat on sisustettu aikuisten kesken, ja aikuisten makuuhuoneessa ja muualla painottuvat meidän suosimamme lämpimät sävyt ja kodikkuus. Lapsen huoneessa näkyvät taas lapsen omat valinnat esimerkiksi väreissä.”

Nordic Classic Käpylä 136 Savitaipale Makuuhuone
Nordic Classic Käpylä 136 Savitaipale Makuuhuone

Pilvin oma lempipaikka kotona on olohuoneen sohvalla, josta voi nähdä sekä ikkunoista avautuvan maisemaidyllin että sisätilojen tunnelmanluojan, vaalean takan. Miesväen lempipaikka taas on hartaudella suunniteltu sauna, johon koko perhe mahtuu mukavasti yhdessä L-mallisen lauteen ansiosta. Saunassa on myös metsään suunnattu ikkuna, joten luonto luo tunnelmaansa myös sinne.

”Saunan puumateriaalia mietittiin pitkään. Nyt kaikki lauteet ja paneelit ovat lämpökäsiteltyä haapaa, joka on osoittautunut nappivalinnaksi”, Kousa iloitsee.

Nordic Classic Käpylä 136 Savitaipale Sauna
Nordic Classic Käpylä 136 Savitaipale Kylpyhuone

Laatu ratkaisee

Talon valmistumisen jälkeen vuorossa on pihan laitto kesän koittaessa. Oleskelutilojen ikkunoiden eteen on tulossa niiden levyinen terassi, jonne pääsee nautiskelemaan ikkunoiden välisestä ovesta näppärästi ja nopeasti. Myös toiselle puolelle taloa on tulossa terassi, ja haaveissa on jossain vaiheessa myös palju ja ehkä pihasaunakin.

Pihan laittoon perhe lähtee innokkaasti, sillä koko talon suunnittelu- ja rakennusprojekti sujui mallikkaasti.

”Päädyimme muuttovalmiiseen kotiin siksi, ettemme halunneet itse hartiavoimin lähteä kasaamaan taloa. Suurin syy oli rakentamisen helppous, jos se nyt koskaan liian helppoa on – mutta uskon, että meidän kokemaamme enemmänkin mutkia matkaan voi mahtua”, Pilvi Kousa nauraa.

Nordic Classic Käpylä 136 Savitaipale tulisija

Pilvi kiittelee Designtalon talomyyjää Tuure Haavistoa sekä Tuuren miellyttävää ja varmaa palvelua, johon saattoi aina luottaa myös tiukan paikan sattuessa. Myös laatu ja muunneltavuus saavat Pilvin suosittelemaan Designtaloa kenelle tahansa.

”Designtalon työnjäljessä näkyy hyvin se, että tehdään vähän paremmin kuin muut. Lisäksi korostaisin sitä muunneltavuutta, kun kodista saa tehdä täsmälleen omannäköisen – vaihtoehtoja kyllä riittää!”

Tutustu tämän perheen kotiin myös virtuaalisesti!

Nordic Classic Hailuoto 162 Espoo Makuuhuone

Tee elämäsi paras ratkaisu

Valitsemalla Designtalon teet perheellesi parhaan valinnan. Ota ensimmäinen askel kohti uutta kotiasi ottamalla yhteyttä alueesi talomyyjään tai tilaamalla esitteemme.

Inspiraatio