Kuittisten koti sauna

Kuittisten koti suunniteltiin kesähuvila kotona -teeman ympärille

Kolmihenkinen Kuittisen perhe ihastui Hyvinkään asuntomessualueella Mäntykankaan kauneuteen, maaston muotoon, puustoon ja valoisuuteen. Puistoon rajautuva unelmien tontti saatiin viimeisten joukossa peruutuksen ansiosta. Kotona viihtyvä perhe pitää saunomisesta, yhdessäolosta sekä pikkukoirista, joita talouteen kuuluu kaksi. Kuittiset halusivatkin rakentaa muuttovalmiin kodin rennon yhdessäolon ja viihtyisän pihan ehdoilla “kesähuvila kotona” -teeman ympärille.”Kesäisin takapihan terassi on toinen kotimme”, perheen isä Tomi Kuittinen kuvailee.

Kuittisten koti ruokailutila
Kuittisten koti keittiö

Terassiin upotetussa uima-altaassa on kaukolämmitys

Intohimoiset saunojat satsasivat erityisesti sekä päärakennuksen sauna-pesutiloihin että virikkeelliseen ja helppohoitoiseen pihaan, jossa perhettä hellii rinteeseen maisemoitu savusauna. Sieltä voi pulahtaa mukavasti uima-altaaseen, joka on upotettu kodin edustalle suunniteltuun isoon, yhtenäiseen terassiin. Uima-allas on tilavuudeltaan 30 m3 ja syvyydeltään 1,55 m. Sen erikoisuus on kuitenkin kaukolämmön hyödyntäminen. Allassesonki pitenee kesän molemmista päistä nerokkaan lämmitysjärjestelmän ansiosta.

Päärakennukseen suunniteltiin tilava sauna poreammeineen, johon arjen kiireet on mukava kirjaimellisesti upottaa. Piharakennus altaan vierellä toimii lämpiminä kuukausina perheen teini-ikäisen pojan asuntona sekä vierashuoneena ja talvella pihakalusteiden varastotilana. Korkeuseron elävöittämä, suojaisa piha ja L:n muotoinen talo antavat asukkailleen yksityisyyttä.

”Mielestäni mieleisen tontin valintaa, talon sijoittamista tontille, ikkuna- ja huoneratkaisujen merkitystä ei koskaan voi korostaa liikaa. Ainakin meille rakentamisprojektissa itse päärakennus on vain osa kokonaisuutta”, Tomi luonnehtii.

Kuittisten koti olohuone
Kuittisten koti oleskelutila

Ruoanlaitto saa näkyä ja keittiö olla osa sisustusta

Kodin ratkaisut on muokattu täysin perheen omien toiveiden mukaan. Yksitasoratkaisu oli Kuittisille ehdoton valinta, sillä koko perhe haluaa olla yhdessä, samassa tasossa. Kuittiset suhtautuvat intohimoisesti ruoanlaittoon ja kutsuvat mielellään ystäviä kylään.

”Halusimme toteuttaa avaran tilan, johon kuuluu olohuone, keittiö ja ruokailuhuone yhtenä kokonaisuutena. Ratkaisimme tämän avokeittiöllä, joka on keskellä taloa. Nyt kokki ei joudu olemaan eristyksissä, kun talo on täynnä vieraita” Tomi kuvailee tyytyväisenä.

Aikaa kestävä sisustus minimoi kodin pintoihin liittyvän uudistuspaineen. Keittiöön toteutettu perinteinen ruokakomero on erinomaisen käytännöllinen ja tilatehokas säilytysratkaisu. Sen avulla oli mahdollista toteuttaa avara ruokatilan ja olohuoneen suuntaan avoin keittiö ilman raskaita yläkaappeja, menettämättä kuitenkaan tärkeää säilytystilaa.

”Olemme erittäin tyytyväisiä lopputulokseen. Kodin ”slow homing” idea toteutuu myös tässä mielessä haluamallamme tavalla”, perhe kiittelee.

Muokattavuus, kokemus ja turvallisuus ratkaisivat

Muuttovalmiin Designtalon muokattavuus ja hyvät kokemukset edellisestä kodista, joka sekin oli Designtalo, vaikuttivat hänen mukaansa ratkaisevasti päätökseen. Kodissa toteutuvat jotakuinkin kaikki perheen asumiseen liittyvät unelmat ja tarpeet.

”Omat toivomuksemme pohjaratkaisusta karsivat vaihtoehtoja merkittävästi. Designtalon vankka kokemus muuttovalmiskonseptista on alan vahvin. Prosessit on saatu hiottua toimiviksi. Designtalon avaimet käteen -periaate on mielestäni oiva ratkaisu kaikille, joilla ei ole aikaa tai osaamista – kuten meillä – rakentaa itse. Ja varsinkin, jos haluaa kontrolloida budjetin”, Tomi summaa.

Nordic Classic Hailuoto 162 Espoo Makuuhuone

Tee elämäsi paras ratkaisu

Valitsemalla Designtalon teet perheellesi parhaan valinnan. Ota ensimmäinen askel kohti uutta kotiasi ottamalla yhteyttä alueesi talomyyjään tai tilaamalla esitteemme.

Inspiraatio