Hyvinkään asuntomessut keittiö-olohuone

Hyvinvointihuone kruunaa Holmalan Myötätuulen

Kirsi Holmala rakennutti oman muuttovalmiin Designtalonsa Hyvinkään asuntomessualueelle vuonna 2013. Unelmien kodin suunnittelu ja sopivan tontin etsiminen lähtivät liikkeelle jo pari vuotta aikaisemmin. Haaveissa siinteli avaimet käteen -koti, jossa Holmala voisi nauttia arjesta ja kotoilla itselleen tärkeiden asioiden äärellä: liikkua, rentoutua, tunnelmoida ja iloita puutarhan antimista.

”Haave omakotiasumisesta kyti mielessäni pitkään. Intohimoni asuntomessuja kohtaan sysäsi lopulta projektin liikkeelle. Olen kiertänyt ja ihastellut niitä jo vuosia”, Kirsi kertoo.

Holmala valitsi kotiinsa 1-kerroksisen ja 153-neliöisen pohjan. Alun perin neljän makuuhuoneen valmistalosta räätälöitiin lopulta kahden makuuhuoneen sekä yksilöllisen hyvinvointitilan koti, jossa on elegantti keittiö, avara ja valoisa oleskelutila, kotikylpylä sekä lasitettu terassi ja patio.

”Videotykillä seinään heijastettu personal trainer patistaa minua liikkumaan”, Kirsi naurahtaa.

Hyvinkään asuntomessut olohuone
Hyvinkään asuntomessut tulisija

Kuntovalmentaja päätyi seinälle

Holmala halusi kotiinsa hyvinvointitilaksi ristimänsä huoneen sekä riittävästi avointa tilaa paritanssikaarroksien treenaamiseen. Hyvinvointihuoneeseen sijoitettiin kotiteatterilaitteet, ja valkokangasmaalilla maalattuun päätyseinään voi heijastaa Xbox-liikuntaohjelmia sekä elokuvia.

Kotiin valittiin paljon pyörillä kulkevia huonekaluja, jotta sisustusta on helppo muunnella. Nyt esimerkiksi takan ääreen voi luoda erilaisia tunnelmia. Tv-ohjelma Elixirin muutamat kotikuntoilujaksot kuvattiin uuden kodin olohuoneessa, johon saatiin nopeasti väljä liikuntatila kahvakuula- ja jumppapalloharjoitteluun.

Hyvinkään asuntomessut keittiö
Hyvinkään asuntomessut olohuone

Inspiraatio löytyi värikkäistä villasukista ja virikkeellinen piha täydentää haaveiden kodin

Omistajansa näköinen koti on värikäs, raikas ja moderni. Yhtenäinen värimaailma löytyi villasukista, jotka Holmala esitteli suunnittelijalle jo ensimmäisessä tapaamisessa. Kodin tehosteväreinä toimivat pinkki, oranssi, punainen ja turkoosi. Jukka Rintalan taulut, pöytäliinat ja lakanat luovat ilmeestä taiteellisen kokonaisuuden. Uniikkien metallihuonekalujen pastellinsävyiset vanerilevyt ja punainen turpeesta tehty akustiikkataideteos täydentävät talon värimaailmaa.
”Olen haltioitunut sisustussuunnittelijan ammattitaidolla luotuun sisustukseen. Hän osasi huomioida kaikki toiveeni ja tarpeeni”, Kirsi luonnehtii.

Viileämpinä vuodenaikoina kotia lämmittää kaukolämpö sekä varaava takka. Holmalan koti onkin mukana kolmivuotisessa energiankäytön tutkimushankkeessa. Helppohoitoinen pihakokonaisuus soikeanmuotoisine sulkapallonurmineen syntyi pihasuunnittelijan avulla. Sade- ja rännivedet on ohjattu tontin etelänurkan tekosuolle, josta löytyy hyötykasveja.

”Olenkin jo ehtinyt keittää karpaloista hilloa sekä iloita jalomaaraimista, mesimarjoista ja pensasmustikoista”, Kirsi kertoo.

Muokattavuus ratkaisi

Kirsi kertoo suosittelevansa muuttovalmista Designtaloa, sillä työn jälki on hyvää, kaiken sai yhden sopimuksen kautta ja budjetti piti.

”Voin sydämellisesti suositella muuttovalmista Designtaloa. Olen valintaani erittäin tyytyväinen. Pystyin muokkaamaan kodin toiveideni mukaiseksi, ja ammattitaitoinen henkilökunta oli apunani projektin jokaisessa vaiheessa. Rakennuttaminen sujui ripeästi ja sopimuksen mukaisesti täysin aikataulussa”, Kirsi listaa kokemuksiaan Designtalosta.


”Omakotitalon rakennuttaminen ja omakotiasuminen on mahdollinen asumisen tapa kaikille – myös itsenäiselle naisasukkaalle. Elän nyt ensimmäistä kevättä ja kesääni unelmieni kodissa, josta tuli minun näköiseni. On ihanaa, että kodissani vierailee usein niin miesystäväni, sukulaiseni kuin ystävänikin – kekkereitä onkin ehditty viettää jo useita!” Kirsi summaa tyytyväisenä.

(Tarina on tiivistelmä alkuperäisestä.)

Nordic Classic Hailuoto 162 Espoo Makuuhuone

Tee elämäsi paras ratkaisu

Valitsemalla Designtalon teet perheellesi parhaan valinnan. Ota ensimmäinen askel kohti uutta kotiasi ottamalla yhteyttä alueesi talomyyjään tai tilaamalla esitteemme.

Inspiraatio