Hyvinvointihuone kruunaa Holmalan Myötätuulen

”Videotykillä seinään heijastettu personal trainer patistaa minua liikkumaan.”

Kirsi Holmala rakennutti oman muuttovalmis Design-Talonsa Hyvinkään asuntomessualueelle vuonna 2013. Unelmien kodin suunnittelu ja sopivan tontin etsiminen lähtivät liikkeelle jo pari vuotta aikaisemmin. Haaveissa kangasteli avaimet käteen -koti, jossa Holmala voisi nauttia arjesta ja kotoilla itselleen tärkeiden asioiden äärellä: liikkua, rentoutua, tunnelmoida ja iloita puutarhan antimista.

”Haave omakotiasumisesta kyti mielessäni pitkään. Intohimoni asuntomessuja kohtaan sysäsi lopulta projektin liikkeelle. Olen kiertänyt ja ihastellut niitä jo vuosia.”, Holmala kertoo.

Hän valitsi kotiinsa 1-kerroksisen, 153-neliöisen pohjan. Alunperin neljän makuuhuoneen valmistalosta räätälöitiin lopulta kahden makuuhuoneen sekä yksilöllisen hyvinvointitilan koti, jossa on elegantti keittiö, avara ja valoisa oleskelutila, kotikylpylä sekä lasitettu terassi ja patio.

Kuntovalmentaja päätyi seinälle

Holmala halusi kotiinsa hyvinvointitilaksi ristimänsä huoneen sekä riittävästi avointa tilaa paritanssikaarroksien treenaamiseen. Hyvinvointihuoneeseen sijoitettiin kotiteatterilaitteet, ja valkokangasmaalilla maalattuun päätyseinään voi heijastaa Xbox-liikuntaohjelmia sekä elokuvia.

Holmala valitsi kotiinsa paljon pyörillä kulkevia huonekaluja, jotta sisustusta on helppo muunnella. Nyt esimerkiksi takan ääreen voi luoda erilaisia tunnelmia. Tv-ohjelma Elixirin muutamat kotikuntoilujaksot kuvattiin uuden kodin olohuoneessa, johon saatiin nopeasti väljä liikuntatila kahvakuula- ja jumppapalloharjoitteluun.

Inspiraatio löytyi värikkäistä villasukista

”Olen haltioitunut sisustussuunnittelija Sirkka-Liisa Murtovaaran ammattitaidolla luotuun sisustukseen. Hän osasi huomioida kaikki toiveeni ja tarpeeni.”

Omistajansa näköinen koti on värikäs, raikas ja moderni. Yhtenäinen värimaailma löytyi villasukista, jotka Holmala esitteli suunnittelijalle jo ensimmäisessä tapaamisessa. Kodin tehosteväreinä toimivat pinkki, oranssi, punainen ja turkoosi.

Jukka Rintalan taulut, pöytäliinat ja lakanat luovat ilmeestä taiteellisen kokonaisuuden. Uniikkien metallihuonekalujen pastellinsävyiset vanerilevyt ja punainen turpeesta tehty akustiikkataideteos täydentävät talon värimaailmaa.

Viileämpinä aikoina kotia lämmittää kaukolämpö sekä varaava takka. Holmalan koti onkin mukana kolmivuotisessa energiankäytön tutkimushankkeessa.

Virikkeellinen piha täydentää haaveiden kodin

Helppohoitoinen pihakokonaisuus soikeanmuotoisine sulkapallonurmineen syntyi pihasuunnittelija Jari Jokelan avulla. Sade- ja rännivedet on ohjattu tontin etelänurkan tekosuolle, josta löytyy hyötykasveja. ”Olenkin jo ehtinyt keittää karpaloista hilloa sekä iloita jalomaaraimista, mesimarjoista ja pensasmustikoista.”

Räätälöitävyys ratkaisi

”Voin sydämellisesti suositella muuttovalmista Design-Taloa. Olen valintaani erittäin tyytyväinen. Pystyin räätälöimään valmistalon toiveitteni mukaiseksi kodiksi, ja ammattitaitoinen henkilökunta oli apunani jokaisessa vaiheessa. Työn jälki oli erittäin hyvää. Kaikki oli yhden sopimuksen takana, joten budjetti piti. Rakennuttaminen sujui ripeästi ja sopimuksen mukaisesti täysin aikataulussa”, Holmala listaa.

”Omakotitalon rakennuttaminen ja omakotiasuminen on mahdollinen asumisen tapa kaikille – myös itsenäiselle naisasukkaalle. Elän nyt ensimmäistä kevättä ja kesääni unelmieni kodissa, josta tuli minun näköiseni”, hän myhäilee.

”On ihanaa, että kodissani vierailee usein niin miesystäväni, sukulaiseni kuin ystävänikin – kekkereitä onkin ehditty viettää jo useita!”