Designtalo Auroran Ruusu vaatehuone

Usein kysytyt kysymykset

Muuttovalmiin talopaketin rakennuttaminen voi herättää monenlaisia kysymyksiä. Tälle sivulle olemme koonneet listan tavallisimmin kysytyistä asioita – toivottavasti löydät niistä sinulle hyödyllistä tietoa. Jos sinulla herää muita kysymyksiä Designtalon muuttovalmiista talopaketeista, voit ottaa meihin suoraan yhteyttä.

Muuttovalmis koti ja sen suunnittelu

Missä voin tutustua talopaketteihin?

Verkkosivujemme ja esitteidemme lisäksi voit tutustua viime aikoina valmistuneisiin Designtaloihin taloesittelyissämme ympäri Suomea. Valmistuneisiin kohteisiin voit tutustua myös virtuaaliesittelyiden avulla, helposti omalla kotisohvallasi.

Voit myös sopia tapaamisen ottamalla yhteyttä alueesi talomyyjään.

Pitääkö minulla olla valmiina tarkka suunnitelma haluamastani kodista?

Talomyyjämme auttaa sinua heti suunnittelusta lähtien. Designtalolla on runsaasti valmiita talomalleja sekä kuvapankki tuhansista toteutetuista kodeista. Valmiita talomalleja muuntelemalla löydämme varmasti niin toiveisiisi kuin budjettiisi sopivat kodin. Tarvittaessa pystymme suunnittelemaan uuden kotisi alusta lähtien toiveidenne mukaan.

Mitä muuttovalmis talopaketti sisältää?

Muuttovalmis Designtalo on huolettomin ja helpoin tapa rakentaa oma koti. Rakentaminen järjestyy yhdellä sopimuksella, budjetilla ja aikataululla joka pitää. Muuttovalmis kotisi rakennetaan valmiiksi perustuksista lähtien aina viimeistä listaa myöten.  Me huolehdimme myös kaikista kotisi rakennuslupaan liittyvistä suunnitelmista. Voit tutustua muuttovalmiiseen talopakettiimme tarkemmin tästä. Tutustu myös muuttovalmiin talopaketin toimitussisältöön.

Voinko valita muuttovalmiin kotini kalusteet ja kodinkoneet itse?

Kyllä. Kalustesuunnittelu tehdään yhdessä kalustetoimittajan kanssa kaikkien asiakkaidemme kanssa erikseen. Voit siis valita mieleisesi kalusteet ja kodinkoneet uuteen kotiisi.

Miten voin valita eri toimittajien vaihtoehdoista kerralla minulle sopivat?

Designtalo Studiolla voit suunnitella omaa kotiasi yhdessä talomyyjämme kanssa. Studioilla sisustusvalinnat, esimerkiksi laatat ja lattiamateriaalit, voi hoitaa yhdessä paikassa, joten sinun ei tarvitse tutustua vaihtoehtoihin useissa eri liikkeissä. Usealla paikkakunnalla on myös sisustussuunnittelija tai -neuvoja auttamassa valintojen tekemisessä. Designtalo Studiot löydät Vantaalta, Oulusta, Pirkkalasta ja Kuopiosta.

Mistä saan rakennuslupaan tarvittavat suunnitelmat?

Kaikki rakennuslupaan vaadittavat suunnitelmat toimitetaan sinulle Designtalolta. Voit myös hankkia tonttisi maaperätutkimuksen kauttamme.,

Hinta

Mitä muuttovalmis talopaketti maksaa?

Designtalon muuttovalmiilla kodillasi on kiinteä hinta heti sopimuksen kirjoittamisen jälkeen. Muunneltavan malliston kodit ovat monipuolisesti muunneltavissa, ja niiden hinta määräytyy ratkaisujen. Valmiiksi suunnitellun malliston talomalleissa tilaratkaisut on mietitty valmiiksi, ja niiden alkaen-hinnat esitellään verkkosivuillamme.

Voiko talopaketin hinta muuttua rakennusprojektin aikana?

Designtalolla teet toimitussisältöön kuuluvat valinnat yhdessä talomyyjän kanssa, jolloin hinta ei voi muuttua, ellet itse halua tehdä kotiisi muutoksia matkan varrella. Tiedät heti sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen tarkalleen uuden kotisi lopullisen hinnan.

Voiko esimerkiksi sähkötöistä tai sisustustöistä tulla lisähintaa kodilleni?

Designtalolla on muun muassa omat LVI- ja sähkömiehet, ja myös kaikkien kumppaneidemme toteuttamat työvaiheet kuuluvat luonnollisesti täydellisen muuttovalmiin kotisi kiinteään hintaan.

Talopaketin toimitus ja rakennus

Missä talopaketin osat valmistetaan?

Kaikki uuden kotisi ulkoseinät valmistetaan yksilöllisesti kuivissa olosuhteissa Designtalon omalla suurelementtitehtaalla Nivalassa. Valmistusprosessi on hiottu huippuunsa nykyaikaisella tehtaallamme – materiaalien käyttö on tehokasta ja tarkkaan laskettua. Kaikki kierrätettävissä olevat materiaalit kierrätetään ja lajitellaan. Sertifioidun laadun ja määräystenmukaisuuden tarkistaa kaksi kertaa vuodessa ulkopuolinen tarkastaja. Valmiit elementit säilytetään kuivassa ja kuljetetaan umpirekalla tontille, jossa ne asennetaan välittömästi säältä suojaan.

Asiakkaanamme olet tervetullut tutustumaan tehtaalle ja katsomaan itse, kuinka elementit valmistetaan!

Voiko talopaketin osissa olla kosteusvaurioita?

Olemme luoneet kotisi rakennusosille katkeamattoman kuivaketjun, jotta sinä voisit viettää huolettomia vuosia uudessa kodissasi. Kotisi on säältä suojassa koko projektin ajan. Ulkoseinät rakennetaan ja varastoidaan säältä suojassa, kuivassa ja lämpimässä tehtaallamme Nivalassa. Suurelementit kuljetetaan tontillesi umpirekalla, ja ne asennetaan välittömästi säältä suojaan.

Kuka talopaketit rakentaa?

Uuden kotisi kaikki ulkoseinät valmistetaan mittatarkasti ammattilaisten toimesta tehtaallamme Nivalassa. Designtalolla muuttovalmiin kotisi rakentaminen on pilkottu osiin niin, ettei yhden timpurin ole osattava kaikkea – meillä on laaja ammattilaiskaarti tekemässä juuri sitä työtä, jonka parhaiten taitaa.

Mistä tiedän, miten talopaketin aikataulu etenee?

Designtalon Kotilogi-extranetistä löydät selkeän aikataulutuksen kaikille työvaiheille. Keskimäärin toimitamme talopaketin osat tontillesi kolmen kuukauden kuluessa rakennusluvan saannista. Muuttovalmiin kotisi rakentamisaika tontilla on 24 viikkoa.

Voiko talopaketin rakentaa talvella?

Designtalon muuttovalmiin kodin voi huoletta rakentaa myös talvella, jolloin kotisi on parhaimmillaan valmis jo keväällä. Näin pääset heti hoitamaan viimeiset työt, kuten ulkomaalauksen ja pihan. Talvirakentamisessa on muitakin positiivisia puolia: esimerkiksi kuivempi pakkasilma nopeuttaa lattiavalun kuivumista.

Onko talopaketilla takuuta?

Designtalon muuttovalmiissa kodissa on 10 vuoden rakennetakuu. Vuositarkastus tehdään vuoden asumisen jälkeen Designtalon toimesta. Laitetoimittajilla on omat takuut.

Työmaa

Pitääkö minun olla rakentamisen asiantuntija itse?

Ei tarvitse. Olemme noin 7 000 talopaketin ja yli 30 vuoden kokemuksella muuttovalmiiden kotien asiantuntija puolestasi. Asiantuntevat myyjämme ovat apunasi uuden kodin suunnittelussa ja budjetoinnissa. Talokaupan jälkeen projektin ottaa haltuun asiakaspalveluinsinööri, joka palvelee teitä esimerkiksi rakennuslupakuviin liittyvissä asioissa. Oma projektipäällikkönne hoitaa puolestaan kaikki rakentamiseen liittyvät asiat.

Millaisia vakuutuksia talopaketin rakennusvaihe sisältää?

Designtalo hankkii rakennus- ja asennustyövakuutuksen, joka kattaa toimitukselle voimassaoloaikana tapahtuneet äkilliset ja ennalta arvaamattomat suoranaiset esinevahingot (kuten palo-, LVIS- ja rikosvahingot) ehtojen mukaisesti. Vakuutettuun rakennukseen sisältyvät myös asiakkaan erillishankinnat, kuten kodinkoneet, jotka on merkitty pohjakuviin ja asennetaan rakennusvaiheessa. Tarkempi vakuutussisältö löytyy asiakkaalle projektin alkuvaiheessa toimitettavasta vakuutusyhtiön vakuutustodistuksesta.

Onko kotini työmaa turvallinen?

Designtalo on ohjeistanut ja sitouttanut työmaan tekijät turvalliseen työskentelyyn. Kaikkien työmaalla käyvien on syytä tiedostaa rakennustyömaan vaarat ja välttää esimerkiksi elementtien nostotöiden aikana vaara-alueella oleskelua.

Käytössämme on itse suunnittelemamme patentoitu putoamisturvateline, joka mahdollistaa ulkopuolisten töiden turvallisen toteutuksen. Asiakkaamme saavat mahdollisuuksien mukaan hyödyntää telinettämme esim. ulkopuolen maalaustöissä.

Muut kysymykset

Miten saan kotiini autotallin tai autokatoksen?

Designtalon muuttovalmiiseen kotiin on mahdollista ostaa talotoimituksen yhteydessä autotalli tai -katos. Valittavanasi on erilaisia valmiusastevaihtoehtoja. Kysy lisää talomyyjältäsi!

Ovatko talopaketit energiatehokkaita ja ympäristöystävällisiä?

Kaikki talomme on valmistettu matalaenergiataloina vuodesta 2009 lähtien.  Saat vakiona uuteen kotiisi energiatehokkaan rakenteen ja Designtalon oman, mallisuojatun ja vesitiiviin kaukaloratkaisun, joka asennetaan kotisi teknisen tilan lattiaan. Varmistamme lupauksen energiatehokkaasta kodista mittaamalla ilmatiiveyden, laatimalla energiatodistuksen sekä määrittämällä E-luvun.

Sinulla on mahdollisuus rakentaa Designtalosi myös hiilineutraalisti. Designtalo ECO2 on ekologinen koti, jonka toteutuksessa on otettu huomioon energiatehokkuus. Syntyvät hiilidioksidipäästöt on huomioitu rakennusvaiheesta alkaen aina kodissa asumiseen asti. ECO2-paketti on saatavilla kaikkiin talomalleihimme.

Voinko saada muuttovalmiiseen kotiini älykkäitä ratkaisuja?

Muunneltava mallistoomme vakiona kuuluva Yale Doorman on avaimeton älylukko, jonka avaamiseen voi käyttää koodia, kulkutunnistetta, kaukoavainta tai älypuhelinta. Yale-pakettiin kuuluu älylukon lisäksi myös hälyttimet, ovi- ja liiketunnistimet. Saatavilla on myös erilaisia tuotteita esimerkiksi valaistuksen, auton lämmityksen ja pistorasioiden ohjaamiseen suoraan älypuhelimella. Designtalon muuttovalmiiseen kotiin on mahdollista ostaa talotoimituksen yhteydessä autotalli tai -katos. Valittavanasi on erilaisia valmiusastevaihtoehtoja. Kysy lisää talomyyjältäsi!

talomyyjän tapaaminen

Jäikö jokin mietityttämään?

Ota yhteyttä alueesi talomyyjään tai jätä meille yhteydenottopyyntö. Autamme sinua mielellämme!