Designtalo Auntomessut 2018 ruokailutila ja olohuone

2018 Asuntomessukohde
Designtalo Noste

Designtalo Noste sujuvoittaa koiraperheen arkea

Noste on Porin Asuntomessuilla esitelty koti, joka on suunniteltu tekemään kahdesta liikunnasta nauttivan aikuisen sekä kahden koiran arjesta juhlaa. Suunnittelussa on huomioitu ennen kaikkea arjen toimivuus koirien ja pariskunnan liikuntaharrastusten näkökulmasta. ”Talossa toteutuu monia meidän omia toivomuksia ja haaveita. Ennen kaikkea siinä on huomioitu elämisen helppous”, talon toinen asukas Janne Pöykiö sanoo.

Pöykiöt kiittelivät sitä, että Designtalon talomyyjä kuunteli tarkalla korvalla heidän toiveitaan kodin suunnittelussa. Neljä sisääntuloa helpottavat arkea koirien kanssa, ja koko arkieteinen on suunniteltu koiria silmällä pitäen. ”Kun tulee koirien kanssa kuralenkiltä tai Kokemäenjoelta, pääsee arkieteisestä suoraan pesupaikalle”, Pöykiö selventää.

Designtalo Auntomessut 2018 olohuone
Designtalo Auntomessut 2018 keittiö

Kaikki lähtee toimivuudesta

Olohuone, keittiö ja ruokailutila yhdistyvät suureksi ja valoisaksi kokonaisuudeksi. Kodissa on yhteensä kolme kylpyhuonetta, jotka sujuvoittavat Pöykiön mukaan arkirutiineja. Pää- ja vierasmakuuhuoneissa on molemmissa avarat vaatehuoneet, joiden ansiosta vaatteet ja esineet pysyvät järjestyksessä. Vierashuone on suunniteltu niin, että Pöykiöt voivat hyödyntää sitä halutessaan työ- ja kuntoilutilana silloin, kun sukulaisia tai ystäviä ei ole kylässä.

Saunaosasto ja viihdehuone muodostavat oman rauhallisen siipensä, joka on pyhitetty rentoutumiselle ja vapaa-ajan vietolle. Viihdehuoneesta pääsee suoraan vilvoittelemaan suurelle terassille, josta löytyy arkeen luksusta tuova ulkoallas.

Designtalo Auntomessut 2018 sauna
Designtalo Auntomessut 2018 vaatehuone ja wc
Designtalo Auntomessut 2018 päämakuuhuone
Designtalo Auntomessut 2018 kodinhoitohuone

Harrastukset näkyvät sisustuksessa

Kodista tekee persoonallisen pienet yksityiskohdat, jotka liittyvät pariskunnan ammatteihin ja harrastuksiin.

”Kohteen nimi, Designtalo Noste, liittyy työhöni ilmailuopistolla. Liikuntaharrastuksemme näkyvät niin, että toinen makuuhuone muovautuu arjessa tilaksi, jossa voi harrastaa kehonpainoharjoittelua”, Pöykiö sanoo.

Kodin seinissä toistuu näyttävä, lähes mustaksi maalattu seinäpinta. Se toimii loistavana kontrastina muuten vaalealle sisustukselle ja vaaleaksi käsitellylle tammiparketille. Koiraperheelle sopivalla pihalla isoa aurinkoterassia reunustaa istutusalue, jota voi ihailla myös sisältä. Koirille jää mukavasti tilaa temmeltämiselle kauniilla piha-alueella.