Designtalo Auroran Ruusu päämakuuhuone

Ensimmäinen vuosi asuntomessukodissa takana – miten asukkailla menee nyt? 

Tuomo Ruusunen perheineen rakennutti talon Naantalin Asuntomessuille vuonna 2022. Perhe on asunut unelmiensa kodissa nyt vuoden päivät ja on tyytyväinen tekemiinsä ratkaisuihin. Yhden asian he kuitenkin tekisivät toisin. 

Miten olette viihtyneet asuntomessualueella? 

“Olemme viihtyneet erinomaisesti, emmekä vähiten sen takia, että meidän asuntomessurakentajien kesken on syntynyt ihan omanlaisensa yhteisöllisyys. Jo rakennusaikana vertaistuki oli aina lähellä, ja edelleen teemme asioita yhdessä ja lainaamme tavaroita. Jos joku työkalu puuttuu jostain pikku hommasta, ensin soitetaan naapurille ja vasta sitten mietitään muita vaihtoehtoja. Eilen viimeksi olin naapurin kanssa padelia pelaamassa. Ja tänä vuonna oli jo järjestyksessään toiset Vendan golf-mestaruuskilpailut. Venda on tämän meidän kotikadun nimi.” 

Auroran Ruusu Asuntomessut Naantali julkisivu takaa

Mikä uudessa kodissa on parasta? 

“Alun perin meitä viehätti kiva alue ja tämä kallioinen metsätontti – vaikka tontin tiesikin haastavaksi. Molemmat viehättävät edelleen. Viime talvena pääsimme muuten joka päivä autolla tontille asti, vaikka jyrkän ajoliuskan takia asia mietitytti monia messuvieraitakin.” 

Mihin tekemiinne ratkaisuihin olette erityisen tyytyväisiä? 

“Koti on osoittautunut juuri sellaiseksi kuin sen suunnittelimmekin. Kuljemme siitä ovesta, mistä oli alunperin ajateltu kuljettavan, ja kaikki huoneet ovat siinä käytössä, johon ne suunniteltiin. Meillä oli punaisena lankana suunnittelussa saada mahdollisimman pieneen tilaan mahtumaan kaikki mitä tarvitaan – ja tässä onnistuimme hyvin. Myös saunan perinteisestä poikkeava ratkaisu on kiva. Makuuhuoneen walk in -vaatehuoneen osalta olemme tyytyväisiä, että päädyimme 40 cm syvään kalusteeseen 60-senttisen sijaan. Tämäkin ratkaisu säästää tilaa, sillä viikattu paita vie hyllyllä vain 35 senttiä.” 

Designtalo Auroran Ruusu sauna
Designtalo Auroran Ruusu vaatehuone

Tekisittekö nyt jotain toisin? 

“En ole pihi ihminen, mutta vähän harmittaa, että pihistelin rakennusvaiheessa käyttöullakosta. Varastotilaa tarvitaan enemmän kuin mitä tontille mahtuu, joten käyttöullakon lisääminen on minulla tässä nyt edessä. Onneksi sellainen on mahdollista rakentaa jälkikäteenkin.” 

Näyttääkö kodissanne samalta kuin messujen aikaan? 

“Koti on aika pitkälti samanlainen kuin messuillakin. Olohuoneen sisustus on muuttunut eniten. Telkkari ja sohva ovat eri paikassa, ja ruokapöytä vaihtui messujen jälkeen toisenlaiseen. 4-vuotiaan Pihlan huoneessa kalustus on sama kuin messuilla, mutta muuten siellä näkyy, että asukas on juuri Pihla eikä vain joku lapsi.” 

Olet paitsi omakotitalon rakennuttaja, myös Designtalon talomyyjä. Millaisia vinkkejä antaisit rakennusprojektia suunnittelevalle? 

“Tontti kannattaa hankkia, ennen kuin suunnittelee unelmien kodin ihan valmiiksi asti, nimittäin se vaikuttaa todella paljon siihen, millaisen talon voi rakentaa. Toinen tärkeä asia on budjetti. Miettikää ensin budjetti ja suunnitelkaa sitten talo. Kaikki ratkaisut eivät ole mahdollisia kaikilla budjeteilla, mutta unelmien talon saa kyllä rakennettua hyvin monenlaisilla budjeteilla.” 

Haaveissa oma Designtalo?

Ota yhteyttä alueesi talomyyjään ja tehdään teidänkin talohaaveista totta!