Tuusulan asuntomessut kohde 13 Designtalo Puro julkisivu edestä

Designtalon Tuusulan messukoti on arkkitehtonisesti kunnianhimoinen, mutta taipuu valmistalorakentamisen muottiin

5.6.2020

Moni omakotitalosta haaveileva arvostaa näyttävää arkkitehtuuria, mutta haluaisi rakennusprojektistaan mielekkään ja mahdollisimman vähän arkea kuormittavan. Designtalon toimintatavat ja Nordic-mallisto vastaavat tähän huutoon. Mallisto tarjoaa monipuolisuutta ja arkkitehtonista kunnianhimoa, joka kuitenkin taipuu talotehtaan vaatimuksiin.

“Olemme aina rakentaneet taloja asiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin ja pyrkineet vastaamaan siihen, että talot olisivat arkkitehtuuriltaan sitä, mitä asiakkaat toivovat. Samalla olemme vaalineet kustannustehokkuutta. Eivät asiakkaat maamerkkejä halua, vaan koteja”, Designtalon Etelä-Suomen myyntipäällikkö Juhana Sallinen sanoo.

Malliesimerkki näyttävästä arkkitehtuurista on Tuusulan tänä kesänä pidettäville asuntomessuille valmistuva Puro, jonka pohjana toimii Nordic Modern 153 -talomalli.

Designtalon modernille tyylisuunnalle ominaista on sen minimalistinen, pelkistetty ja ilmava tyylikkyys. Arkkitehtonisesti tyylisuuntaa ohjaa ajatus, jonka mukaan talo on kuin veistos, josta on veistetty paloja pois. Tuusulan asuntomessukohteessa tuo lähtökohta ohjaa talon arkkitehtuuria vahvasti.

“Tuossa talossa on käytetty kunnianhimoisia rakenneratkaisuja. Esimerkiksi sisääntulokuisti on toteutettu ilman pilareita. Puutalorakentamisessa varsinkaan valmistalorakentajien osalta sellaista ei ole juuri nähty ennen meitä”, Sallinen huomauttaa.

Näyttävä arkkitehtuuri ohjaa sisustusta

Talon sisustuksesta vastaavalle Mikko Toppalalle kunnianhimoinen arkkitehtuuri ja talon näyttävyys olivat mainiot lähtökohdat sisustuksen suunnittelulle.

“Mitä näyttävämpi talo on ja mitä hienompaa arkkitehtuuria se edustaa, sitä vähemmän sitä tarvitsee lähteä sisustuksellisesti kuorruttamaan”, Toppala arvioi.

Sisustus on suunniteltu urbaanille pariskunnalle, jonka ajattelua ohjaa ekologisuus.

“Talon sisustuksessa se tarkoittaa aikaa kestäviä materiaaleja. Lattiat ovat esimerkiksi kiveä, ja sisustus on minimalistinen.”

Tuusulan messukohteen nimi on Puro. Toppalan mukaan se kuvastaa taloa hyvin. “Italiaksi puro tarkoittaa puhdasta, raakaa ja aitoa. Sitä tämä talo on.”

Kolme tyylisuuntaa kattaa kaikki maut

Koko Designtalon Nordic-malliston kantavana ajatuksena on helpottaa asiakkaan ostoprosessia. Kun asiakas valitsee suunnitteluvaiheessa ensin tyylisuunnan modernin, idyllisen ja klassisen väliltä ja tyylin sisältä mieluisan talomallin, siitä saadaan muokattua tontille kuin tontille sopiva koti vaativiinkin tarpeisiin.

Nordic Modernin lisäksi muita tyylisuuntia ovat Nordic Idyll ja Nordic Classic. Idyll sopii erityisen hyvin maaseudulle tai esimerkiksi vesistöjen rantamaisemiin. Ulkoasua voi kuvailla kartanomaiseksi ja koristelultaan runsaaksi.

Nordic Classicissa uudet ja vanhat trendit puolestaan yhdistyvät pohjoismaiseen maisemaan kauniisti istuvaksi arkkitehtuuriksi, joka sopii sekä tiiviisti asutetuille kaupunkialueille että suuremmillekin tonteille.

Tyylisuunnat perustuvat Designtalon tekemään kuluttajatutkimukseen, jossa jokainen valittu tyyli keräsi talonostajien keskuudessa yli 25 prosentin kannatuksen. Tyylisuuntien ohella Designtalo tekee kodin hankkimisesta asiakkailleen helppoa muillakin tavoilla. Useimmista pientalorakentajista poiketen Designtalo tarjoaa asiakkailleen myös paketin, jossa muuttovalmiin talon lisäksi maanrakennustyöt kuuluvat kauppaan.

talomyyjän tapaaminen

Ota meihin yhteyttä

Tee elämäsi paras päätös ja rakennuta oma Designtalosi. Ota yhteyttä alueesi myyjään, niin suunnitellaan yhdessä uusi koti perheellenne.