Designtalon sisustussuunnittelijan viisi parasta vinkkiä muuttovalmiin talon sisustukseen

Muuttovalmis talopaketti on kätevä tapa rakennuttaa itselleen unelmien koti, sillä koti rakentuu Designtalon käsissä asumiskuntoon saakka. Muuttovalmiiseen talopakettiin kuuluu aina sisustussuunnittelijan tai -neuvojan tapaaminen, jossa kodin sisustus suunnitellaan yhdessä ammattilaisen kanssa.

Designtalon kokenut sisustussuunnittelija Nuran Samaletdin antaa parhaat vinkit sisustuksen suunnitteluun, ja kertoo, kuinka kodista saa omannäköisen. Designtalolla on laaja ja laadukas materiaalivalikoima. Samaletdin vakuuttaa, että kaikille löytyy varmasti omaa silmää miellyttäviä vaihtoehtoja unelmiensa taloon.

Mitä muuttovalmiin talopaketin sisustus pitää sisällään?

Kodin sisustus kattaa käytännössä kaiken, mikä talossa on näkyvillä: lattiat, laatat, sisämaalit ja tapetit, portaat ja tulisijat, keittiö, sauna, kylpyhuoneen ja kodinhoitohuoneen kiintokalusteet sekä LVI-kalusteiden suunnittelut ja valinnat – valittavaa yksilöllisen kodin luomiseen riittää. Tarkemmin muuttovalmiin talopaketin toimitussisältöön voit tutustua Designtalon nettisivuilla.

Jokaisen huoneeseen tehdään materiaalivalintoja Designtalon materiaalipankista. Asiakkaalla on paljon mahdollisuuksia valita juuri sellaisia materiaaleja kuin haluaa Designtalon ammattilaisten suunnittelemasta valikoimasta, joka pitää sisällään myös trendien mukaisia materiaaleja. Esimerkiksi laattavaihtoehtoja on yli 50 ja laminaatteja yli 20.

“Designtalon materiaalipankki on todella, todella hyvä ja laaja. Ammattilaiset ovat valinneet valikoiman tähän päivään sopivaksi. Valikoimaa myös päivitetään aina säännöllisin väliajoin, joten mukaan saadaan myös uusimpia trendejä”, Samaletdin kertoo.

Asiakkaan on mahdollista valita pintamateriaalit vakiomateriaaleista, joista suurin osa löytääkin juuri omannäköisensä sisustuksen. Kahta samanlaista kotia ei juurikaan pääse syntymään.

“Jokaiselle asiakkaalle tehdään aina henkilökohtaiset sisustuskokonaisuudet omien toiveiden ja tarpeiden mukaan. Vaikka suurin osa toteuttaa sisustuksen vakiotuotteita käyttäen, ei kokonaisuuksista oikeastaan ikinä tule samanlaisia. Tämä kertoo tuotteiden laajuudesta paljon, antaisin itse valikoimalle täyden kympin”, Samaletdin kuvailee.

Vakiohintaisten materiaalien lisäksi valintoja voi tehdä halutessaan myös muutoshintaisista materiaaleista, jotka nimensä mukaisesti maksavat hieman lisää.

“Muutoshintaisissa voi revitellä enemmän ja tehdä todella yksilöllisiäkin valintoja.”

Entä jos huolestuttaa, että voiko omaa makua miellyttäviä materiaaleja löytää valikoimasta? Samaletdin toteaa, että hänen uransa aikana kaikkiin asiakkaiden toiveisiin on pystytty vastaamaan viimeistään “takaportin kautta”.

“Olemme joustavia ja pyrimme auttamaan asiakasta aina parhaalla mahdollisella tavalla yksilöllisesti. Jos sattuisi niin, että Designtalon materiaalivalikoimasta ei löytyisi itselle sopivaa vaihtoehtoa vaikka seinämaalin osalta, voi asiakas etsiä itselleen mieluisan kumppaniltamme Värisilmältä. Asiakas toimittaa tuotteen tiedot meille, ja laskemme muutoshinnan. Asiakkaan on myös tilanteesta riippuen mahdollista toteuttaa jokin osa-alue, esimerkiksi sauna tai sisäkatto, kokonaan itse asiakastoteutuksena. Tällöin vastuu toteutettavasta kokonaisuudesta jää asiakkaalle”, Samaletdin kertoo.

Muuttovalmiin talon saa siis yksilöllisenä ja persoonallisena, sillä sisustus on yksi muuntelun mahdollisuuksista. Voit tutustua talon muunneltavuuteen lisää täältä.

Designtalo Auroran Ruusu kylpyhuone

Sisustussuunnittelija tavataan kun talotoimitus on lukittu

Ennen kuin pintamateriaaleja päästään suunnittelemaan yhdessä sisustusneuvojan kanssa, on kiintokalustekuvat jo tehtynä kiintokalustetoimittajan kanssa. Alustavat kiintokalustesuunnitelmat keittiön ja kodinhoitohuoneen osalta tehdään rakennuslupakuvia tehdessä. Tässä vaiheessa lukitaan esimerkiksi vesi- ja viemäripaikat sekä lieden paikka. 

Muuttovalmiissa talopaketissa keittiö tulee pääsääntöisesti Designtalon yhteistyökumppaneiden kautta. Yhteistyökumppaneilla on laaja valikoima, ja keittiöt voidaan suunnitella juuri asiakkaan toiveisiin sopiviksi. Kalusteiden pintamateriaalien viilauksia voidaan tehdä vielä sisustusneuvonnassa, vaikka muilta osin kiintokalustesuunnitelmat lyödäänkin lukkoon rakennuslupakuvia varten. Keittiö lähtee tilaukseen siinä vaiheessa, kun työmaalla tehdään tarkistuslaskelmat.

Sisustussuunnittelija tai -neuvoja tavataan, kun talotoimituksen ajankohta lyödään lukkoon. Tapaaminen tapahtuu lähtökohtaisesti Designtalon studiolla, joita löytyy ympäri Suomen alueittain.

“Suosittelen tapaamaan sisustussuunnittelijan Designtalon studiolla, jossa on kaikki materiaalit nähtävillä. Asiakas saa parhaan käsityksen materiaaleista, kun ne näkee ja tuntee itse. Etänä voi erityistilanteissa tavata, mutta ehdottomasti suosittelen tulemaan studiolle. Studiolla on paljon tilaa, joten koko perhe voi tulla tekemään valintoja”, Samaletdin suosittelee.

Sisustussuunnittelija tai -neuvoja tavataan taloprojektin alkuvaiheessa, mutta Samaletdin toteaa, että aina saa soittaa tai laittaa viestiä, jos jokin asia materiaalien tai valintojen osalta jää mietityttämään.

Designtalo Idyll Lohja 2021 keittiö

Mitä sisustusneuvonnassa tapahtuu?

Tapaamiseen varataan aikaa yleensä pari tuntia, ja siellä käydään läpi koko kodin värimaailma ja materiaalit.

“Sisustusneuvonnassa suunnitellaan siis käytännössä koko talo. Katson aina etukäteen asiakkaan kiintokalustesuunnitelmat, jotta saan pohjalle valmiiksi käsityksen kiintokalusteista. Esimerkiksi keittiön suunnitelmista näkee hyvin, millainen suunta on materiaalien ja sävyjen suhteen, lähdetäänkö liikkeelle maanläheisellä ja seesteisellä vai hiukan räväkämmällä tyylillä. Liikkeelle lähdetään pienen kartoituksen jälkeen tila ja materiaali kerrallaan, läpi koko talon. Valituista materiaaleista kerätään kokonaisuus pöydälle, jotta asiakas lopulta näkee yhdellä silmäyksellä, millainen koti on tulossa”, Samaletdin kuvailee.

Sisustussuunnittelija tai -neuvoja tutustuu tuleviin asiakkaisiin keskustelun kautta saadakseen kattavan näkemyksen siitä, millaista kokonaisuutta lähdetään rakentamaan. Hän kyselee tulevista asukkaista, heidän elämäntyylistään, harrastuksistaan ja esimerkiksi siitä, onko lemmikkejä. Näin tutustumalla pystytään antamaan henkilökohtaisia neuvoja ja suosituksia siihen, millaisia valintoja kannattaa tehdä.

“Asiakas saa aina valita sellaiset materiaalit kuin haluaa, mutta suunnittelijat kertovat realiteetit siitä, mitä kannattaa valita. Esimerkiksi koiratalouden ei välttämättä kannata valita parkettilattiaa, mutta voidaan hyvinkin valita tilalle samannäköisiä materiaaleja, jotka kestävät paremmin kulutusta. Pyritään siis löytämään asukkaalle paras mahdollinen tulos keskustelun kautta”, Samaletdin kertoo tapaamisen kulusta.

Entä jos ei ole kiinnostunut sisustamisesta tai ei oikein tiedä omaa mieltymystään?

“Ei haittaa yhtään! Tässä vaiheessa nostetaan useampia eri vaihtoehtoyhdistelmiä pöydälle ja lähdetään katsomaan, että mikä asiakasta miellyttää eniten. Kyllä maku ja mieltymykset sieltä aina nousevat, ja siitä lähdetään rakentamaan kokonaisuutta”, Samaletdin toteaa.

Designtalo Auroran Ruusu kodinhoitohuone

Materiaalivalinnat lukkoon kätevästi Extranetissä

Sisustusneuvonnan yksi tavoitteista on lyödä materiaalivalintoja lukkoon, mutta joihinkin valintoihin asiakas saattaa tarvita lisää mietintäaikaa. Milloin materiaalivalinnat sitten tulee olla tehtynä? Asiakas näkee Designtalon Extranetistä oman projektinsa aikataulun ja kätevästi sen, milloin valinnat tulee viimeistään olla tehtynä. Kun materiaalit on lukittu, ei niitä pääsääntöisesti enää tämän jälkeen voi muokata.

“Tämä on pääsääntö, mutta tietysti aina voidaan katsoa tapauskohtaisesti. Materiaalit tulee lyödä lukkoon tietyssä ajassa, jotta ne ehtivät aikataulun puitteissa työmaalle”, Samaletdin selittää materiaalivalintojen aikataulua.

Designtalo Auroran Ruusu päämakuuhuone

Vinkit unelmien kodin sisustukseen

Samaletdin jakaa sisustussuunnittelijana parhaat vinkkinsä kodin sisustamiseen ja muuttovalmiin talopaketin sisustustapaamiseen.

  1. Käy Designtalon taloesittelyissä! Saat inspiraatiota omaan kotiin ja näet, millainen sisustus miellyttää itseäsi eniten. Tämä on myös paras mahdollisuus nähdä materiaalit ja Designtalon työnjälki. Designtalon nettisivuilta löydät kätevästi kaikki tulevat taloesittelyt ja virtuaaliesittelyt.
  1. Katso taloesittelyissä kokonaisuutta – millaiset yksityiskohdat herättävät oman mielenkiinnon, millaiset värit ja sävyt miellyttävät? Tutustu tarkemmin asioihin, jotka kiinnostavat!
  1. Valmistaudu sisustusneuvojan tapaamiseen ja saat parhaan hyödyn irti. Kerää itsellesi inspiraatiokuvia tai moodboardeja materiaaleista, ota valokuvia taloesittelyssä ja kirjaa ylös omia toiveita ja ajatuksia. Myös inhokit on hyvä nostaa pöydälle, eli mitä ei missään nimessä halua sisustukseen. Näin sisustussuunnittelija näkee helposti, millainen asukas mieltymyksineen on kyseessä. Tämä toimii myös hyvin oman muistin tukena. Mahdollinen lisäbudjetti on myös hyvä miettiä etukäteen siltä varalta, jos haluaa valita muutoshintaisia materiaaleja.
  1. Tapaa sisustussuunnittelija tai -neuvoja Designtalon studiolla. Studiolla pystyt parhaiten tutustumaan eri materiaalivaihtoehtoihin ja kokeilemaan, miltä materiaalit tuntuvat, miltä sävyt näyttävät yhdessä, mikä toimii ja mikä ei.
  1. Kerro rohkeasti omista mieltymyksistä ja uskalla valita materiaalit, joista itse pidät – luota itseesi! Jos jokin jää mietityttämään sisustusneuvonnan jälkeen, ole yhteydessä sisustusneuvojaan ja pohtikaa yhdessä.
talomyyjän tapaaminen

Ota meihin yhteyttä

Tee elämäsi paras päätös ja rakennuta oma Designtalosi. Ota yhteyttä alueesi myyjään, niin suunnitellaan yhdessä uusi koti perheellenne.