Designtalo Auroran Ruusu olohuone

Lainaa luonnosta ja toimivia tiloja – Auroran Ruusu alkaa valmistua

16.6.2022

Naantalin kirkkaan auringon alla kesä on alkanut heräillä – niin myös Asuntomessu-kotien viimesilauksia on päästy tekemään luonnon puhjetessa kukkaansa. Pian Petran ja Tuomon perhe pääsee muuttamaan unelmakotiinsa.

Designtalo Auroran Ruusun isot ikkunat päästävät sisään kaiken alkukesän valon. Valo onkin yksi tärkeimmistä sisustuksen elementeistä, kertoo suunnittelusta vastaava sisustussuunnittelija Kati Kokljuschkin.

”Muunneltavuus valaistuksessa on tätä päivää. Kun valaistuksen lähteitä on monipuolisesti, on asuminen toiminnallisesti ja tunnelmallisesti helpompaa”, hän valaisee.

Kodissa on sekä epäsuoraa että perinteisempää valaistusta moniin tarpeisiin – ja jäljittelemään valoisien aikojen muuttuvaa, ihanaa valoa.

”Esimerkiksi keittiössä saarekkeen sokkelissa valoja on käytetty mielenkiintoisesti”, Kokljuschkin vinkkaa.

Kuninkaallinen pähkinä ja tyylikäs vihreä lainaavat tyyliä pihalta

Jos Designtalo Auroran Ruusun valaistus on tehty mätsäämään luontoon, niin on ihan koko kotikin. Petra sanoo, että hänen suosikkikohtansa kotona ovat makuuhuoneen isot ikkunat, joista rauhoittava luonto tulee kuin sisälle asti.

Kati Kokljuschkin kertoo suunnittelufilosofiansa lähtevän asukkaan hyvinvoinnista.

”Ihminen voi yleensä hyvin luonnossa, joten sitä teemaa pyrin jatkamaan myös sisustuksessa. Siten Luonnonmaa ja messujen teemat näkyvät nyt sisustuksessa.”

Kokljuschkin kertoo, että kohteen kantava ajatus on luonnon värimaailma, siis heti ikkunoista aukeavan rauhoittavan luonnon henki. Kestävä ja tyylikäs puu, etenkin syvänruskea pähkinä mielenkiintoisine syykuvioineen, hallitsee kotia ja pehmentää yleisilmettä. Myös vihreän sävyjä näkyy paljon.

”Nykyään rohjetaan käyttää enemmän värejä. Muutenkin ihmiset uskaltavat entistä enemmän luottaa itseensä sisustuksessa. Kun uskaltaa kuunnella omaa sisäistä ääntään valinnoissa, ei niihin kyllästy kuten ohimeneviin trendeihin. Se on myös kestävää sisustamista!” Kokljuschkin muistuttaa.

Kompakti tunnelma ja pesämäisiä tiloja

Designtalo Auroran Ruusun asukkaat kuvaavat kotiaan tavallisen perheen tavalliseksi kodiksi, mutta yllätyksiä upeasta talosta kuitenkin löytyy. Kati Kokljuschkin vinkkaa esimerkiksi perheen pienen prinsessan huoneesta, jossa seinien herkkä vaaleanpunaisen sävy jatkuu katossa ja tekee tilasta pesämäisen.

”Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, millaista tunnelmaa katon väri huoneeseen tuo. Se luo pienelle ihmiselle – miksei isommallekin! – turvallisen tunteen.”

Pikkuisen onkin mukava leikkiä omassa valtakunnassaan, jossa hänen lempipaikkansa on ikioma puoliparvisänky. Kun lastenhuone on suunniteltu niin, ettei sinne näe suoraan sisään, saa prinsessa luoda oman luovan maailmansa rauhassa.

Edistyksellistä kodissa on ainakin se, että Designtalo Auroran Ruusu on hyvin kompaktisti ja toiminnallisesti suunniteltu. Talossa on esimerkiksi hybridihuone, joka toimii arjessa Tuomon työhuoneena. Tilasta löytyy iso työpöytä kaupantekoa varten, mutta sama pöytä muuntuu tarvittaessa kahden hengen varavuoteeksi.

”Muunneltavuus toteutuu Designtalo Auroran Ruusussa hyvin, vaikka siellä asuinneliöitä on alle 120 m2. Silti kaikki tarpeet työtilasta oleskelutiloihin ja vierashuoneeseen sekä kodinhoitohuone ja kylpyhuone mahtuvat neliöihin mainiosti”, Kati Kokljuschkin miettii.

Koti on onnen tyyssija

Kesän Asuntomessujen yksi teema on onnellisuus, ja se paistaa myös Designtalo Auroran Ruusuun muuttavan perheen kasvoilta: hehän ovat kuin Naantalin aurinko!

”Uudessa kodissamme onni tulee näkymään lisääntyneenä perheen yhteisenä aikana, kun Tuomolla on nyt mahdollisuus tehdä töitä kotoa käsin”, Petra ja Tuomo selittävät.

Toimivaksi suunnitellussa kodissa löytyy tilaa töiden lisäksi pienen perheen viettää laatuaikaa niin avarassa olokeittiössä kuin mahtavalla pihallakin. Tuomo nimeääkin lempipaikakseen pitkospuut pihan grillipaikalle – niitä pitkin koko perhe voi seikkailla pihalla kuin luontopolulla.

Perheen tarttuvan ilon on huomannut Kati Kokljuschkin, jonka mielestä koti on yksi eniten ihmisen elämään onnea tuovista asioista.

”Tämän perheen matkaa uuteen kotiin on ollut ihana seurata. Toivoisin, että ihmiset uskaltavat tehdä omasta kodistaan itsensä näköisen, jotta se edistää onnellisuutta.”

Ihastu Designtalo Auroran Ruusun joka huoneeseen

Ideal 133

Tutustu mallistoihin ja löydä oma unelmien Designtalosi