naantalin asuntomessut havainnekuva auroan ruusu

Designtalo Auroran Ruusu Naantalin Asuntomessuille

15.9.2021

Naantalin Asuntomessuille 2022 idylliseen Luonnonmaan saareen rakentuu Auroran Ruusu. Sinne muuttavat Tuomo ja Petra sekä heidän pieni tyttärensä, jonka mukaan talokin on saanut nimensä. Seuraa Auroran Ruusun valmistumista sekä Tuomon ja Petran perheen matkaa uuteen kotiin.

Auroran Ruusun alku – Naantalin saaristo odottaa

Aurinkoisessa Naantalin Luonnonmaan saaressa kuiskuttelee lämpöinen puhuri mereltä päin – oikein oiva paikka Lounatuulen asuinalueelle, joka on Naantalin Asuntomessujen päänäyttämö vajaan vuoden kuluttua.

Yhdellä komean kallioisella tontilla on jo kuhinaa, kun siellä valmistaudutaan Tuomo Ruususen ja Petra Kotsalaisen perheen kodin rakentamista varten. Uusi koti, yksitasoinen ja moderni Designtalo Auroran Ruusu, nousee tontin korkeimmalle kohdalle: mahtavia maastonmuotoja, kasvillisuutta ja luontoa halutaan säilyttää mahdollisimman paljon. Kodin ikkunoista tulee aukeamaan upeaa saaristoluontoa, ja Designtalo Auroran Ruusun asukkaiden maisemat ovat kuin postikortista.

Auroran Ruusun nimi on tärkeä ja täynnä tunteita. Talo on saanut nimensä perheen pienen tyttären mukaan. Tuomon, Petran ja pienokaisen lisäksi kotiin muuttaa myös koirakaveri. Oma koti on juuri pientä perhettä varten suunniteltu – siitä on pitänyt huolen Designtalon talomyyjänä työskentelevä Tuomo, jolla kynä pysyy kädessä ja jolle päävastuu unelmakodin suunnittelusta on annettu.

Asuntomessukohde kotina – sattumaako?

Tuntuu luonnolliselta kääntää uutta kotia etsiessä kokka kohti tulevia messuja, jos yhteinen matka alkaa Asuntomessuilta. Tuomo ja Petra tämän tietävät – Porin Asuntomessujen 2018 aikaan heidän hetkeä aiemmin alkanut tuttavuutensa kasvoi kesäromanssiksi ja syveni pitemmäksi parisuhteeksi.

Myös Tuomon ja Designtalon tarina on alkanut Asuntomessuilta, tarkemmin sanottuna Hyvinkäällä vuonna 2013. Liekö ollut rakkautta aivan ensisilmäyksellä, mutta joka tapauksessa loppuvuodesta 2018 Tuomo oli pukenut Designtalon työpaidan päälleen. Jos mietitään Designtalo Auroran Ruusua, voi kai sanoa, että loppu on historiaa!

Kotoa lähteminenhän ei ole koskaan helppoa, ja Satakunnan jättäminen tuntui perheestä vaikealta. Tuomon työt Varsinais-Suomen alueella ovat kuitenkin tehneet työmatkoista pitkiä, ja ajatus jostain erilaisesta kyti hiljakseen. Kun mahdollisuus messukodista tuli eteen, varsinaissuomalaistumisesta varovasti haaveillut perhe päätti tarttua siihen Tuomon aloitteesta.

Lounatuulen alueella Designtalo Auroran Ruusu rakentuu Venda-nimisen tien varrelle. Nimi on kai ollut enne, sillä sana tarkoittaa veneen kääntöä uuteen suuntaan vastatuulen kautta – kuinka sopivaa tuoreiden tuulien mukaan lähteneelle perheelle.

Haaveiden kodissa on unelmaa työskennellä

Tuomolle talomyyjän työn tuominen kotiin tulee olemaan jatkossa arkipäivää: Designtalo Auroran Ruusuun on suunniteltu työtilat, joissa asiakastapaamiset järjestyvät kätevästi. Ja mikä olisikaan asiakkaalle parempi paikka päästä juttelemaan omista kotihaaveista kuin valmis Designtalo, jossa esimerkiksi eri sisustusmateriaaleihin pääsee tutustumaan helposti.

Naantaliin ei kuitenkaan lähdetä vain työskentelemään. Luonnonmaan saaren rauhallinen ja luonnonläheinen sijainti lähellä keskustan palveluita tuntui lapsiperheen kodille sopivalta paikalta. Perheen yhteistä aikaa odotetaan innolla, ja Tuomo haaveilee jo omasta venepaikasta.

Auroran Ruusun valmistumista seurataan Designtalon sivujen ja somekanavien lisäksi Instagramissa tilillä @auroran_ruusu. Tulevina kuukausina nähdään, kuinka yksitasoinen 118-neliöinen, persoonallinen talo, sen yhteensä 95 m2 terassia ja upeaa luontoa kunnioittava piha valmistuvat Naantaliin.

Ideal 133

Tutustu mallistoihin ja löydä oma unelmien Designtalosi