Noste – laatua ja viimeisteltyjä yksityiskohtia

Urheilullisen ja eläinrakkaan pariskunnan Noste-talo on suunniteltu harrastuksia, koiria ja toimivaa arkea ajatellen. Räätälöity yhteistyö Designtalon kanssa miellytti omistajapariskuntaa suunnittelun alkumetreiltä valmiiseen lopputulokseen saakka.

Talomme nimi Noste tulee työtaustastani ilmailualalta. Halusimme, että myös talomme nimi kuvastaa aktiivista elämäntyyliämme, johon kuuluu niin liikuntaa ja koiria kuin ruoanlaittoa ja kotoiluakin, kertoo talon isäntä Janne Pöykiö.

Tontin hankkiminen Porin asuntomessualueelta ja Designtalon valikoituminen talotoimittajaksi olivat usean sattuman summaa.

Vaimoni Päivi katseli tontteja netistä ja huomasi peruutustontin alueelta. Lähtökohtaisesti emme olleet suunnitelleet messualueelle rakentamista, mutta onneksi päädyimme tänne, Janne toteaa.

Yhteistyö Designtalon kanssa alkoi Porin Rakentajamessuilta, jossa pariskunta päätyi juttelemaan yrityksen edustajan kanssa. He olivat sitä ennen käyneet läpi useita yhteistyötahoja ja talotehtaita.

Kun Designtalon edustaja kiinnostui heti asiastamme ja huomasimme, että molemminpuolinen intressi oli tehdä räätälöityä suunnittelua ja rakentamista, yritys sopi meille täydellisesti.

Laaja joukko osaajia

Pöykiöt aloittivat yhteistyön Designtalon kotiräätälin Janne Junnilan kanssa maaliskuussa 2017. Pariskunta oli piirtänyt talon pohjan ruutupaperille mittaviivoittimen avulla, ja Junnila toi suunnitteluun mukaan Designtalon koko asiantuntijakaartin timpureista sisustussuunnittelijoihin.

Halusimme vaikuttaa lopputulokseen, koska onhan kyseessä meidän kotimme. Mietimme tarkasti pohjakuvan kanssa, millaisia säilytysratkaisuja ja sisustusta mihinkin tilaan haluamme ja miten kotimme voisi tukea liikuntaharrastustamme, kertovat Janne ja Päivi.

Pariskunta kiittelee yhteistyötä Designtalon kanssa.

Lähtökohtaisesti kaikki on sujunut hyvin. Kun projektissa on mukana paljon eri alojen ammattilaisia, pieniä informaatiokatkoksia tapahtuu aina, mutta suuret linjat ovat menneet suunnitelmiemme mukaan.

Talo on täysin uniikki kohde, jonka pariskunta hankki muuttovalmiina.

Pihatyöt jäivät meille. Isäni on timpuri, joten yksi talo on jo aikoinaan tehty itse ja siitä on otettu opiksi monia asioita, jotka näkyvät nykyisessä kodissamme, Janne toteaa.

Asuntomessurakentamisen aikataulut ja laatuvaatimukset poikkesivat normaalin rakennusprojektin aikatauluista.

Oli helppo jättää tekeminen sellaisille, jotka ovat niillä töin. Talo pellonreunalla olisi ollut asia erikseen, naurahtaa Janne.

Uuden kodin must-juttuja

Kun perheeseen kuuluu kaksi koiraa, Roope ja Pate, kodin avainsanana on toimivuus. Talon pääoven vierestä on käynti arkieteiseen, jossa on erillinen kompakti pesunurkkauksensa.

Koirat voi pestä ja kuivata siinä heti sisään tullessa eikä niitä tarvitse viedä meidän pesutiloihimme, Janne kertoo.

Käytännöllisyys näkyy myös perheen keittiössä, kylpyhuoneissa ja muissa huoneissa erilaisissa arkea helpottavissa ratkaisuissa.

Keittiön kaikki kalusteet ovat kiinteitä. Aamupalakaappi toimii liukuovella, ja roskis on lavuaarin vieressä olevan kaapin ylälaatikossa eikä perinteisellä paikalla lavuaarin alla.

Talossa on kolme wc-tilaa: yksi pukeutumistilan yhteydessä, toinen ulko-ovea vastapäätä ja kolmas makuuhuoneen yhteydessä. Makuuhuoneen yhteydessä olevassa wc:ssä on tuplalavuaari ja -peilikaappi helpottamassa niitä arkiaamuja, jolloin pariskunnalla on sama aikataulu.

Olohuone, keittiö ja ruokailutila ovat yhtä avaraa tilaa ja talon päässä on oma viihdehuoneensa, jonka voi erottaa seinän sisään menevillä liukuovilla muusta tilasta.

Tunnelmallinen ja talon tummia värejä mukaileva sauna on iso ja väljä. Materiaalina on käytetty leveää hirsipaneelia, ja katossa oleva LED-valaistus tarjoaa hämyisää tunnelmaa.

Lauteet ovat vastakkain istuttavat, ja pesuhuoneen kaksi suihkua ovat liikunnalliselle pariskunnalle arjen luksusta. Lattialaattojen sävyyn sovitettu linjalattiakaivo oli ehdoton toiveemme, linjaa Janne.

Innolla uuteen kotiin

Pöykiöt odottavat jo malttamattomana asuntomessuja ja sen jälkeistä aikaa, jolloin pääsevät asumaan uuteen kotiinsa.

Olemme saaneet toteuttaa Nosteessa asioita, joita emme olleet osanneet huomioida vanhassa kodissamme, summaa Janne.

Rakennusvaiheessa ei tullut yllätyksiä, koska pariskunnalla on jo kokemusta talon rakennuksesta.

Helpotti kovasti, että Designtalo halusi messuille edustavan talon, jonka eteen teimme asioita puolin ja toisin. Yritykseltä löytyi joustoa ja selkeä halu tehdä hyvä ja huoliteltu kohde.

Pariskunta kiittelee kovasti myös alusta asti mukana ollutta kotiräätäli Janne Junnilaa:

Janne on ollut tärkeä tukihenkilö, ja moni haastava juttu ratkesi hänen avullaan.

Pöykiöt ovat erittäin tyytyväisiä kokonaisuuteen: 133 neliön huoneistopinta-ala, 80 neliön terassi, pihanurmikko ja autotalli vastaavat täydellisesti heidän toiveitaan.

Uuden kotimme punaisena lankana ollut käytännöllisyys ja toimivuus takaavat sujuvan arjen, joka tuo lämpöä jokaiseen päivään.

Tutustu Jannen ja Päivin Noste kotiin

Pohjolan Design-Talosta kasvoi DEN

Suomen johtava muuttovalmiiden omakotitalojen valmistaja Pohjolan Design-Talo Oy on uudelta viralliselta nimeltään DEN Finland Oy ja koko konserni DEN Group Oy, lyhyesti DEN. Nimenmuutoksen taustalla on konsernin strategiauudistus, sen mukainen…
Lue lisää »

Markku Uotinen Finnlamelli Oy:n toimitusjohtajaksi

Merkittävimpiin hirsitalovalmistajiin lukeutuvan alajärveläisen Finnlamelli Oy:n toimitusjohtajaksi on 1.9.2017 alkaen nimitetty kauppatieteiden maisteri Markku Uotinen. Hän siirtyy tehtävään Inwido Finland Oy:stä, jossa hän on vastannut yhtiön tuotekehityksestä, markkinoinnista ja kuluttajamyynnistä.…
Lue lisää »

Design-Talo tukevasti kasvu-uralla

Maaliskuun lopulla vahvistetun tilinpäätöksen mukaan vuosi oli Design-Talolle niin liikevaihdon kuin kannattavuuden mittareilla arvioituna hyvä. Edelleen vahvana säilynyt tulos heijastaa yrityksen hintakilpailukykyä markkinatilanteessa, jossa kustannusten siirtäminen asiakashintoihin on vaikeaa. Yhtiön liikevaihto oli 63,4…
Lue lisää »

Pohjolan Design-Talo Oy panostaa aluerakentamiseen

Pohjolan Design-Talo Oy panostaa aluerakentamiseen, joka on yksi yrityksen tulevaisuuden kasvun tärkeistä tukijaloista. Aluerakentaminen palvelee rakennusliike- ja rakennuttaja-asiakkaita valtakunnallisesti, kattavalla palveluvalikoimalla. Aluerakentamisen liiketoimintajohtajaksi ja yrityksen johtoryhmän jäseneksi, on nimitetty RI,…
Lue lisää »

Design-Talo esittelee uudenlaisen palvelumallin asuntomessuilla

Kivistön asuntomessualueelle rakentunut Design-Talon ryhmärakentamishanke sisältää kuusi korkeatasoista omakotitaloa. Aivan uudenlainen toteutustapa tuo huippuarkkitehtien osaamisen pientalorakentajien käyttöön ryhmärakentamismallin avulla. Hankkeen suunnittelutyö on tehty vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa - jokainen talo on asukkaidensa…
Lue lisää »

Vantaalla viimeistellään messukohteita

Kesän 2015 asuntomessut Vantaalla lähestyvät vauhdilla ja kohteiden viimeistelytyöt ovat meneillään. Design-Talon tämänvuotinen asuntomessuhanke käsittää ryhmärakentamisalueen, joka sisältää kuusi korkeatasoista puutaloarkkitehtuuria edustavaa omakotitaloa, sekä erillisen kohteen rapatulla julkisivulla. Messuilla on…
Lue lisää »

Joulutervehdys Design-Talolta

Kiitämme lämpimästi asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme kuluneesta vuodesta ja toivotamme kaikille iloista joulua ja onnellista uutta vuotta 2015! Vantaan DesignStudio on kiinni 29.12.14 - 6.1.15. 7.1.15 lähtien Studiomme on avoinna ajanvarauksella Kotiräätälien kautta. Design-Talon puhelinvaihde…
Lue lisää »

Design-Talo mukana messuilla

2014  SYKSYN MESSUKALENTERI: 20.21.9.      RSA, Kokkola (Osasto B5.3) 27.-28.9.     RSA, Oulu (Osasto 11.5) 24.-26.10    Omakoti 2014, Vantaa (Osasto 10.12.) 25.-26.10    Vasara-rakennusmessut, Vaasa (Osasto A291)
Lue lisää »

Kesäedut voimassa Asuntomessujen ajan!

TUHANSIEN EUROJEN ARVOISET KESÄEDUT Tehdessäsi kaupat Design-Talon kanssa uudesta muuttovalmiista tai sisustusta vaille valmiista kodista tai vapaa-ajan asunnosta, voit valita tuhansien eurojen arvoisista kesäeduista mieleisesi. Ole nopea, sillä etuja on…
Lue lisää »

Loma-asuntomessut lähestyvät

Kalajoen Hiekkasärkillä avautuvat tämän kesän loma-asuntomessut yleisölle heti juhannuksen jälkeen maanantaina. Design-Talon kohde nro 24 työntekijöineen toivottaa kaikki messuvieraat lämpimästi tervetulleeksi tutustumaan malliin Pallas 100! Messut ovat avoinna 23.6. - 6.7.2014 joka päivä klo…
Lue lisää »

Viittä vaille valmis toimitussisältö VISIO himosisustajille!

Visio-paketissa Design-Talo rakentaa kodin ulkoapäin muuttovalmiiseen tasoon ja sisältä sisustamista vaille valmiiksi. Visio sisältää kaikki tarvittavat LVIS-asennukset ja on siten turvallinen valinta (ei sisällä vakiona lämmönlähdettä/lämminvesivaraajaa) Talo rakennetaan sisäpuolelta pintamateriaaleja ja kalusteita vaille valmiiksi, jolloin asiakas toteuttaa sisävalmistuksen viimeistelyn…
Lue lisää »

Asiakaspalautearvonnan voittaja 1/2014

Kiitämme kaikkia Design-Talon asiakaspalautekyselyyn vastanneita. Tällä kertaa kyselyyn osallistuneista arpaonni suosi Liedossa asuvia Petri Kalliota ja Pia Vähä-Lassila-Kalliota. Palkintona he saavat Sarpanevan upean padan. Onnittelut voittajalle!  
Lue lisää »

Joulutervehdys Design-Talolta

Kiitämme lämpimästi asiakkaitamme ja yhteistyökumppaneitamme kuluneesta vuodesta ja toivotamme kaikille iloista joulua ja onnellista uutta vuotta 2014! Vantaan DesignStudio on kiinni 23.12.13 - 6.1.14 7.1.13 lähtien avoinna ajanvarauksella edustajien kautta. DesignTalon puhelinvaihde avoinna arkisin…
Lue lisää »

Design-Talo mukana Pohjois-Suomen turvapuistossa

Oulun Takalaanilaan rakenteilla olevan Pohjois-Suomen turvapuiston tutustumispäivänä 30.10.2013 median edustajia kiinnosti pientalon työturvallisuus -rastimme ja erityisesti patentoimamme työturvatelineemme, joka mahdollistaa nopean ja turvallisen julkisivun ja vesikaton rakentamisen. Pientalorakentamisen työturvallisuuden edelläkävijänä…
Lue lisää »

Ensimmäinen lähes nollaenergiatalo

Resca (Renewable Energy Solutions in City Areas) on HSY:n, Tampereen, Turun, Oulun ja Vantaan yhteinen ilmasto- ja energiahanke, jonka pyrkimyksenä on kehittää uusia keinoja uusiutuvan energian osuuden lisäämiseksi energiankäytössä. Hankkeen tavoitteena…
Lue lisää »

Habitare -arvonnan voittaja

Habitare -messuilla vieraili tänä vuonna 54 000 kävijää. Kiitämme kaikkia Design-Talon osastolla 1b10 vierailleita ja  yhteistyökumppaniamme sisustusarkkitehti Maarit Hiltusta. Messutarjouksemme uusiin talokauppoihin oli Maarit Hiltusen Design-Talolle räätälöity sisustussuunnitelma uusiin talokauppohin…
Lue lisää »

Tutustu IKIOMA-taloon arvonnan voittajat

Hyvinkään Asuntomessujen IKIOMA-arvonnassamme Eckerö Linen matkalahjakortit voittivat Ella Ryhänen (Kurkimäki), Theresia Raunio (Hyvinkää) ja Laura Ilvesoksa (Hyvinkää). Onnittelut voittajille! Tutustu IKIOMA-tontteihimme http://www.designtalo.fi/fi/ikioma/  
Lue lisää »

Design-Talo mukana Habitare-messuilla

Design-Talo on mukana Habitaressa osastolla nro 1b10 Yhteistyökumppanimme, tv.stä tuttu "Pientä pintaremonttia" -sisustusarkkitehti Maarit Hiltunen vierailee messuosastollamme pe-su klo 12-15.   Habitare-messut ovat avoinna yleisölle: perjantaina 20.9. klo 10-19 lauantaina…
Lue lisää »

Sanaristikkoarvonnan voittaja

Hyvinkään asuntomessuilla Design-Talon sydäntä seuranneet ja sanaristikon oikein täyttäneet osallistuivat Unikulman yksilöllisen parisängyn arvontaan (arvo 6 532 e). Arpaonni suosi Juha Tarkiaista Joutsenosta. Lämpimät onnittelut voitosta ja makoisia unia uudessa sängyssä!
Lue lisää »

Finnish Challenge -arvonnan voittajat

Kotisivuillamme järjestetyssä arvonnassa VIP-lippupaketit Kytäjän Finnish Challenge -tapahtumaan voittivat Anniina Lagerroos, Jyrki Hiilivirta, Hans Kivimäki, Pirkko Uotila, Tommi Valtasalmi, Raimo Levula, Jouni Hämäläinen, Juha Hietanen, Mika Kirveennummi, Kimmo Viertola, Heidi…
Lue lisää »

CE-merkinnät pientalorakentamisessa

Rakennustuoteasetus (CPR) astuu voimaan 1.7.2013. Sen mukaan noin 80 % rakennustuotteista on CE-merkinnän piirissä. CE-merkintä ei toistaiseksi koske puuelementtejä tai pientaloja kokonaisuutena, mutta koskee niissä käytettäviä CE-merkittäviä tuotteita. Design-Talo on…
Lue lisää »

Asiakaspalautearvonnan voittajat 2/2013

Kaksi 500 euron arvoista Aurinkomatkojen lahjakorttia on jälleen arvottu Design-Talon asiakaspalautekyselyyn vastanneiden kesken. Tällä kertaa lahjakortit voittivat Sari Saarinen Viialasta ja Jarmo Ylä-Outinen Lappeenrannasta. Onnittelut voittajille!
Lue lisää »