Laaksosten muuttovalmis koti tuo suosikkikohteet oman katon alle

”Nyt koti on sellainen, jossa haluaa olla myös lomalla. Usein ajattelen olevani ulkomailla, kun istun oman ruokapöytämme ääressä.”

Laaksosten nelihenkinen perhe oli jo jonkin aikaa katsellut omakotitaloja sillä silmällä. Yksikään valmiista taloista ei kuitenkaan vastannut perheen toiveita.

”Kun tajusimme, että niistä ei löydy kohtuuhintaista, meille mieleistä kotia, aloimme etsiä tonttia”, Laaksoset kertovat.

”Ystäväpariskunta oli aikaisemmin rakennuttanut itselleen Designtalon, ja heillä kaikki oli mennyt hyvin. Sitä kautta sitten tutustuimme ja päädyimme muuttovalmis Designtaloon.”

Perhe piirrätti toiveidensa avaimet käteen -kodin ensimmäiseen löytämäänsä tonttiin Designtalon Kotiräätälin kanssa jo ennen ostotarjouksen jättämistä. Tonttikauppa kuitenkin kariutui. Kesti vuoden, ennen kuin uusi tontti löytyi kunnan kautta.

”Koska yhteistyö oli sujunut niin hyvin, suunnittelua oli helppo jatkaa Kotiräätälin kanssa uusista lähtökohdista.”, Marika Laaksonen kertaa.

Laaksoset valitsivat Designtaloonsa 221 neliön pohjaratkaisun kahdella kerroksella. Ulkoasussa ja sisustuksessa sai olla moderni vivahde.

Hiekkarantoja ja makuuhuone Amerikan tyyliin

Laaksosten koti heijastelee perheen kiinnostuksen kohteita. Poika harrastaa jalkapalloa, tytär puolestaan ui ja soittaa pianoa. Isä viihtyy golfin parissa ja äiti puuhailee kernaasti pihalla – ja ajan salliessa käy jumpissa. Ennen kaikkea Laaksoset kertovat olevansa intohimoisia matkustelijoita. Suosikkipaikoikseen he listaavat Thaimaan ja Floridan.

Uuden kodin väripaletti löytyikin lempikohteista: sisätiloja sävyttävät hiekka, turkoosi ja ruskea. Sisustussuunnittelija auttoi olennaisesti värien ja ideoiden hahmottamisessa sekä toteuttamisessa.

Kodin pohjaratkaisu sai vahvoja vaikutteita Pohjois-Amerikasta, jonka avaria tiloja ja suuria huoneita suosivaan tyyliin perhe on tykästynyt.

”Vuokratalot, joissa olemme asuneet Floridan lomilla, toimivat inspiraation lähteenä”, Marika Laaksonen kertoo.

Vanhempien makuuhuoneesta haluttiin tilava ja toimiva master bedroom, johon mahtuu muutakin kuin pelkkä sänky. Niinpä yläkerran aulasta ja makuuhuoneesta räätälöitiin yhtenäinen kokonaisuus, johon lisättiin tilava walk-in closet, vaatehuone, sekä vanhempien oma kylpyhuone ammeella. Kokonaisuudelle pyhitettiin noin 40 m2 uuden kodin pinta-alasta.

”Olemme erittäin tyytyväisiä kaikkeen valmistalossamme. Saimme suunniteltua Aten kanssa juuri sellaisen kodin, jonka halusimme. Vanhempien makuuhuone on mielestämme todella onnistunut.”

Myös ystävät ovat ihastelleet Laaksosten kodin valoisuutta ja avaruutta.

”Nyt kotimme on sellainen, jossa haluaa olla myös kesälomalla!”, Marika iloitsee. ”Kyllä sitä usein ajattelee olevansa ulkomailla lomalla, kun istun oman ruokapöydän ääressä ja katselen ympärilleni.”

Räätälöinti oli helppoa

”Perheemme toiveet näkyvät Designtalossamme avarina tiloina ja valoisuutena. Kasvatimme esimerkiksi ikkunoiden kokoa ja määrää.”

Lasiset kylpyhuoneen ovet ja yksilölliset liukuoviratkaisut tuovat kotiin ripauksen ylellisyyttä ja käytännöllisyyttä. Alakerran työhuoneen ovi siirrettiin olohuoneen puolelle ja yläkerran vaatehuoneen sisäänkäynti tyttären huoneeseen.

Myös keittiön ilmeeseen haluttiin panostaa. Laaksoset aloittivat suunnittelun Designtalon keittiökumppanin kanssa, kun muste vielä kuivui sopimuspapereissa. Näin he ehtivät hioa siitä unelmiensa näköisen ja makunsa mukaisen viimeistä yksityiskohtaa myöten.

”Kaikki meni paremmin kuin uskoimmekaan”

Laaksoset kertovat olevansa kaikin puolin erittäin tyytyväisiä kotiinsa. Designtalon joustavuus sekä materiaalivalikoiman laajuus saavat erityiskiitosta.

”Yhteispeli toimi koko suunnittelija- ja rakentajaporukan kanssa todella hyvin. Aten lisäksi iso kiitos kuuluu arkkitehtisuunnittelija Hannu Jylhälle, jonka kanssa räätälöimme kodistamme juuri meidän näköisemme. Saimme häneltä asiantuntevasti ja leppoisasti vastauksia – ja uusia piirustuksia, kun mieleni muuttui”, Marika kiittelee.

”Kyllä suosittelisimme muuttovalmis Designtaloa tutuillemme.”