Uutiset

« Takaisin uutislistaukseen

Noste – laatua ja viimeisteltyjä yksityiskohtia

Urheilullisen ja eläinrakkaan pariskunnan Noste-talo on suunniteltu harrastuksia, koiria ja toimivaa arkea ajatellen. Räätälöity yhteistyö Designtalon kanssa miellytti omistajapariskuntaa suunnittelun alkumetreiltä valmiiseen lopputulokseen saakka.

Talomme nimi Noste tulee työtaustastani ilmailualalta. Halusimme, että myös talomme nimi kuvastaa aktiivista elämäntyyliämme, johon kuuluu niin liikuntaa ja koiria kuin ruoanlaittoa ja kotoiluakin, kertoo talon isäntä Janne Pöykiö.

Tontin hankkiminen Porin asuntomessualueelta ja Designtalon valikoituminen talotoimittajaksi olivat usean sattuman summaa.

Vaimoni Päivi katseli tontteja netistä ja huomasi peruutustontin alueelta. Lähtökohtaisesti emme olleet suunnitelleet messualueelle rakentamista, mutta onneksi päädyimme tänne, Janne toteaa.

Yhteistyö Designtalon kanssa alkoi Porin Rakentajamessuilta, jossa pariskunta päätyi juttelemaan yrityksen edustajan kanssa. He olivat sitä ennen käyneet läpi useita yhteistyötahoja ja talotehtaita.

Kun Designtalon edustaja kiinnostui heti asiastamme ja huomasimme, että molemminpuolinen intressi oli tehdä räätälöityä suunnittelua ja rakentamista, yritys sopi meille täydellisesti.

Laaja joukko osaajia

Pöykiöt aloittivat yhteistyön Designtalon kotiräätälin Janne Junnilan kanssa maaliskuussa 2017. Pariskunta oli piirtänyt talon pohjan ruutupaperille mittaviivoittimen avulla, ja Junnila toi suunnitteluun mukaan Designtalon koko asiantuntijakaartin timpureista sisustussuunnittelijoihin.

Halusimme vaikuttaa lopputulokseen, koska onhan kyseessä meidän kotimme. Mietimme tarkasti pohjakuvan kanssa, millaisia säilytysratkaisuja ja sisustusta mihinkin tilaan haluamme ja miten kotimme voisi tukea liikuntaharrastustamme, kertovat Janne ja Päivi.

Pariskunta kiittelee yhteistyötä Designtalon kanssa.

Lähtökohtaisesti kaikki on sujunut hyvin. Kun projektissa on mukana paljon eri alojen ammattilaisia, pieniä informaatiokatkoksia tapahtuu aina, mutta suuret linjat ovat menneet suunnitelmiemme mukaan.

Talo on täysin uniikki kohde, jonka pariskunta hankki muuttovalmiina.

Pihatyöt jäivät meille. Isäni on timpuri, joten yksi talo on jo aikoinaan tehty itse ja siitä on otettu opiksi monia asioita, jotka näkyvät nykyisessä kodissamme, Janne toteaa.

Asuntomessurakentamisen aikataulut ja laatuvaatimukset poikkesivat normaalin rakennusprojektin aikatauluista.

Oli helppo jättää tekeminen sellaisille, jotka ovat niillä töin. Talo pellonreunalla olisi ollut asia erikseen, naurahtaa Janne.

Uuden kodin must-juttuja

Kun perheeseen kuuluu kaksi koiraa, Roope ja Pate, kodin avainsanana on toimivuus. Talon pääoven vierestä on käynti arkieteiseen, jossa on erillinen kompakti pesunurkkauksensa.

Koirat voi pestä ja kuivata siinä heti sisään tullessa eikä niitä tarvitse viedä meidän pesutiloihimme, Janne kertoo.

Käytännöllisyys näkyy myös perheen keittiössä, kylpyhuoneissa ja muissa huoneissa erilaisissa arkea helpottavissa ratkaisuissa.

Keittiön kaikki kalusteet ovat kiinteitä. Aamupalakaappi toimii liukuovella, ja roskis on lavuaarin vieressä olevan kaapin ylälaatikossa eikä perinteisellä paikalla lavuaarin alla.

Talossa on kolme wc-tilaa: yksi pukeutumistilan yhteydessä, toinen ulko-ovea vastapäätä ja kolmas makuuhuoneen yhteydessä. Makuuhuoneen yhteydessä olevassa wc:ssä on tuplalavuaari ja -peilikaappi helpottamassa niitä arkiaamuja, jolloin pariskunnalla on sama aikataulu.

Olohuone, keittiö ja ruokailutila ovat yhtä avaraa tilaa ja talon päässä on oma viihdehuoneensa, jonka voi erottaa seinän sisään menevillä liukuovilla muusta tilasta.

Tunnelmallinen ja talon tummia värejä mukaileva sauna on iso ja väljä. Materiaalina on käytetty leveää hirsipaneelia, ja katossa oleva LED-valaistus tarjoaa hämyisää tunnelmaa.

Lauteet ovat vastakkain istuttavat, ja pesuhuoneen kaksi suihkua ovat liikunnalliselle pariskunnalle arjen luksusta. Lattialaattojen sävyyn sovitettu linjalattiakaivo oli ehdoton toiveemme, linjaa Janne.

Innolla uuteen kotiin

Pöykiöt odottavat jo malttamattomana asuntomessuja ja sen jälkeistä aikaa, jolloin pääsevät asumaan uuteen kotiinsa.

Olemme saaneet toteuttaa Nosteessa asioita, joita emme olleet osanneet huomioida vanhassa kodissamme, summaa Janne.

Rakennusvaiheessa ei tullut yllätyksiä, koska pariskunnalla on jo kokemusta talon rakennuksesta.

Helpotti kovasti, että Designtalo halusi messuille edustavan talon, jonka eteen teimme asioita puolin ja toisin. Yritykseltä löytyi joustoa ja selkeä halu tehdä hyvä ja huoliteltu kohde.

Pariskunta kiittelee kovasti myös alusta asti mukana ollutta kotiräätäli Janne Junnilaa:

Janne on ollut tärkeä tukihenkilö, ja moni haastava juttu ratkesi hänen avullaan.

Pöykiöt ovat erittäin tyytyväisiä kokonaisuuteen: 133 neliön huoneistopinta-ala, 80 neliön terassi, pihanurmikko ja autotalli vastaavat täydellisesti heidän toiveitaan.

Uuden kotimme punaisena lankana ollut käytännöllisyys ja toimivuus takaavat sujuvan arjen, joka tuo lämpöä jokaiseen päivään.

Tutustu Jannen ja Päivin Noste kotiin