Uutiset

« Takaisin uutislistaukseen

Markkinajohtajat Pohjolan Design-Talo ja Talliosake yhdistyvät

Pohjolan Design-Talo ja varasto-, työ- ja vapaa-ajantilaratkaisuja tarjoava Talliosake yhdistyvät. Talliosake jatkaa yhdistymisen jälkeen toimintaa omalla nimellään Pohjolan Design-Talo -konsernissa sen osakkeenomistajana ja yhtenä sen tuotemerkeistä, joihin kuuluvat entuudestaan muuttovalmiiden omakotitalojen markkinajohtaja Design-Talo, hirsitalovalmistaja Finnlamelli sekä Pohjolan Design-Talon ja Keskon yhteisbrändi Ainoakoti.

–Talliosake on nopeasti kehittyvä yritys, jolla on suuret kasvumahdollisuudet. Se tuo merkittävän ulottuvuuden Pohjolan Design-Talon tuoteperheeseen ja yhtiön asiakkaille aikana, jolloin kaupunkimaisen pientaloasumisen tarve kasvaa, tonttien koko ja asuntojen neliömäärä pienenevät ja säilytystilojen tarve on yhä suurempi, sanoo Pohjolan Design-Talon toimitusjohtaja Jaakko Taivalkoski.

–Alojensa johtavien brändien Design-Talon ja Talliosakkeen liiketoiminnan synergia on vahva niin asiakaskunnan tarpeiden, liiketoiminnan syklien kuin tuotantoprosessinkin alueella. Yhdessä yrittäjähenkisen toimintatavan kanssa ne muodostavat vahvan pohjan uudelle yhtiölle. Molemmat yritykset ovat viime vuosien haastavasta markkinatilanteessa olleet vahvalla kasvu-uralla ja toimineet erittäin kannattavasti, sanoo Talliosakkeen toimitusjohtaja Mikko Lahtinen.

Yhdistyneen yhtiön toimitusjohtajaksi tulee Pohjolan Design-Talon toimitusjohtaja Jaakko Taivalkoski.

Pohjolan Design-Talon liikevaihto oli vuoden 2016 lopussa päättyneellä tilikaudella 71 miljoonaa euroa. Yhtiön palveluksessa oli vuoden 2016 lopussa 209 henkilöä. Talliosakkeen liikevaihto vuonna 2016 oli 12 miljoonaa euroa ja se työllisti 16 henkeä. Talliosakkeen enemmistön omistavat yhtiön johto ja työntekijät.

Kuluvana vuonna Pohjolan Design-Talo -konsernin liiketoiminta on kasvanut voimakkaasti. Yhtiö arvioi liikevaihdon, liikevoiton sekä henkilöstön määrän kasvavan yli 50 prosenttia edelliseen tilikauteen verrattuna.

Lisätietoja

Pohjolan Design-Talo Oy
Jaakko Taivalkoski, toimitusjohtaja
puh. 050 376 7426

 

Pohjolan Design-Talo Oy

Pohjolan Design-Talo Oy on Suomen johtava muuttovalmiiden omakotitalojen rakentaja. Design-Talon pääomistajia ovat pääomasijoittaja CapManin hallinnoimat rahastot. Merkittävinä osakkaina ovat myös valtion omistama pääomasijoitusyhtiö Suomen Teollisuussijoitus sekä yrityksen toimiva johto. Design-Talolla on oma ulkoseinäelementtejä valmistava talotehdas Nivalassa sekä lvi- ja sähkötöitä toteuttava Design-Talo Tekniikka Iissä sekä Finnlamellin hirsitalotehdas Alajärvellä. Pohjolan Design-Talo Oy on Pientaloteollisuus PTT ry:n jäsen. www.designtalo.fi

 

Pohjolan Design-Talo
Perustettu                                   1989
Liikevaihto (2016)                       71,3 MEUR
Liiketulos (2016)                         6,2 MEUR
Henkilöstö                                   209
Kotipaikka                                   Oulu
Tuotanto                                     Elementtitehdas Nivala, talotekniikkavalmistus Ii, Finnlamellin hirsitalovalmistus Alajärvi
Markkina-asema                        Johtava muuttovalmiiden omakotitalojen valmistaja
Tuotebrändit                              Design-Talo, Ainoakoti, Finnlamelli, Design-Talo Tekniikka ja Design-Talo projektiliiketoiminta

Talliosake
Perustettu                                  2010
Liikevaihto (2016)                      12 MEUR
Henkilöstö                                  16
Kotipaikka                                  Oulu
Tuotebrändit                              Talliosake