Uutiset

« Takaisin uutislistaukseen

Pohjolan Design-Talo Oy osti hirsitalovalmistaja Finnlamellin liiketoiminnat

Pohjolan Design-Talo Oy on tänään julkistetussa yrityskaupassa ostanut alajärveläisen hirsitalovalmistaja Finnlamelli Oy:n liiketoiminnat. Pohjolan Design-Talo on Suomen johtava muuttovalmiiden omakotitalojen valmistaja. Finnlamelli tunnetaan yhtenä merkittävimmistä hirsitalovalmistajista.

Finnlamelli Oy jatkaa Pohjolan Design-Talon omistuksessa sen tytäryhtiönä. Kaupalla ei ole vaikutusta Finnlamellin Alajärven tehtaan tai Pohjolan Design-Talon Nivalan elementtitehtaan toimintaan. Finnlamellin työntekijät jatkavat Pohjolan Design-Talo -konsernissa vanhoina työntekijöinä.

Merkitystä koko pientaloalan rakenteisiin

Pohjolan Design-Talon toimitusjohtaja Jaakko Taivalkoski luonnehtii Finnlamellin liiketoiminnan ostoa vastaukseksi markkinoiden kehitystrendeihin. Taivalkoski arvioi yrityskaupalla olevan merkitystä laajemminkin koko pientaloalan kehitykselle.

–Tuomme kahden tähän asti toisistaan erillään toimineen talonrakennussektorin osaamisen yhteen yhtiöön. Vastaamme markkinatrendeihin, joissa hirsi rakennusmateriaalina on nostanut suosiotaan ja muuttovalmiina myytävät omakotitalot ovat lisänneet markkinaosuuttaan, Taivalkoski toteaa.

Hirsitalojen osuus on noin viidennes omakotimarkkinoista. Muuttovalmiina myydään 70 prosenttia omakotitaloista, mutta hirsitaloissa muuttovalmiina myytävien osuus on vasta vajaa kymmenen prosenttia.

Taivalkosken mukaan Finnlamelli tuo Pohjolan Design-Talo -konserniin lamellihirsivalmistuksen osaamista ja antaa yritykselle mahdollisuuden laajentaa palvelunsa uusiin kohderyhmiin.

Finnlamelli pystyy kaupan ansiosta hyödyntämään jo 20 vuotta muuttovalmiita omakotitaloja kehittäneen Pohjolan Design-Talon vahvan prosessiosaamisen. Eräänä merkittävänä etuna on muun muassa Pohjolan Design-Talon oma talotekniikkatuotanto.

–Pohjolan Design-Talo on innovatiivinen ja taloudeltaan sekä myynti- ja markkinointiosaamiseltaan vahva yhtiö, mikä avaa uusia mahdollisuuksia kehitys- ja myyntityöhömme. Kauppa antaa meille mahdollisuuden muuttovalmiiden hirsitalojen toimituksiin hallitusti ja kattavasti ympäri Suomen, mikä on merkittävä kilpailuetu hirsitalomarkkinoilla, sanoo Finnlamelli Oy:n toimitusjohtaja Esko Rintamäki.

Muuttovalmiit lamellihirsitalot myyntiin ennen kesää

Jaakko Taivalkosken mukaan yhtiö tavoittelee vahvaa markkinaosuutta myös hirsitalomarkkinoilla. Se aloittaa muuttovalmiiden hirsiomakotitalojen ja loma-asuntojen kehitystyön heti ja tuo ne myyntiin ennen kesää.

Ensimmäiset uuden konseptin mukaan rakennettavat muuttovalmiit lamellihirsitalot on tavoitteena asentaa pystyyn puolen vuoden kuluttua.

 Lisätietoja
Pohjolan Design-Talo Oy
Jaakko Taivalkoski, toimitusjohtaja
puh. 050 376 7426

 

Pohjolan Design-Talo Oy

Pohjolan Design-Talo Oy on Suomen johtava muuttovalmiiden omakotitalojen rakentaja. Design-Talon pääomistajia ovat pääomasijoittaja CapManin hallinnoimat rahastot. Merkittävinä osakkaina ovat myös valtion omistama pääomasijoitusyhtiö Suomen Teollisuussijoitus sekä yrityksen toimiva johto. Design-Talolla on oma ulkoseinäelementtejä valmistava talotehdas Nivalassa sekä lvi- ja sähkötöitä toteuttava Design-Talo Tekniikka Iissä. Pohjolan Design-Talo Oy on Pientaloteollisuus PTT ry:n jäsen. www.designtalo.fi

 

Pohjolan Design-Talo
Perustettu                                   1989
Liikevaihto (2016)                      71,3 MEUR
Liiketulos (2016)                        6,2 MEUR
Henkilöstö                                  209
Kotipaikka                                  Oulu
Tuotanto                                     Elementtitehdas Nivala, talotekniikkavalmistus Ii
Markkina-asema                        Johtava muuttovalmiiden omakotitalojen valmistaja
Tuotebrändit                              Design-Talo, Ainoakoti, Design-Talo Tekniikka

Finnlamelli Oy
Perustettu                                  1995
Liikevaihto (2016                       28,3 MEUR
Henkilöstö                                 105
Kotipaikka                                  Alajärvi
Tuotanto                                    Lamellihirsitehdas Alajärvellä
Markkina-asema                        Yksi johtavista hirsitalovalmistajista. Vajaa puolet tuotannosta vientiin.
Tuotebrändit                              Finnlamelli, Timberkoti