Uutiset

« Takaisin uutislistaukseen

Pohjolan Design-Talo Oy lisää kierroksia Projektiliiketoiminnassa

Lisää henkilöstöä, uusia tuotteita – Pohjolan Design-Talon ammattirakennuttajasektorin liiketoiminta on voimakkaassa kasvussa. Yrityksen kohteiden luovutukset ja uudet sopimukset rakennusliikekumppaneiden kanssa käsittävät kuluvana vuonna jo 122 asuntoa. Tuorein sopimus on Lahden Kärpäsen kaupunginosaan, jonne Design-Talo ja Rakennusosakeyhtiö Hartela toteuttavat 24 vapaarahoitteista asuntoa viidessä rivitalossa. Kohde valmistuu loppuvuonna 2017.

– Yhteistyö laadukkaasta rakentamisestaan tunnetun Hartelan kanssa vahvistaa asemaamme Päijät-Hämeessä. Urakkamme on sekä suunnittelun että toteutuksen laajuuden osalta varsin kattava jolloin asiakkaamme voi keskittyä yksinomaan rakennuttamiseen ja kohteen myyntiin, sanoo Design-Talon toimitusjohtaja Jaakko Taivalkoski.

– Hartela hyödyntää hankkeessa Design-Talon tehokasta prosessinhallintaa ja muuttovalmiiden pientalojen rakentamisen osaamista. Samalla tehostamme omien resurssiemme käyttöä. Korkeatasoisesta rakentamisesta tunnetulle Hartelalle samat laatukriteerit täyttävät kumppanit ovat äärimmäisen tärkeitä, sanoo Rakennusosakeyhtiö Hartelan Lahden aluejohtaja Olli-Pekka Teerijoki.

Aiemmin tänä vuonna Pohjolan Design-Talo on luovuttanut valmiit kohteet rakennuttaja-asiakkailleen mm. Järvenpäässä, Oulussa ja Sipoossa sekä käynnistänyt uusia hankkeita Kangasalassa sekä Vantaalla, jossa on käynnissä kaksi projektia. Jaakko Taivalkoski korostaa, että tähän asti kaikki Design-Talon projektit ammattilaisille ovat myös poikineet jatkoa samojen yhteistyökumppaneiden kanssa.

– Merkittävänä asiakastyytyväisyyttä lisäävänä tekijänä kohteissa on ollut strateginen kumppanuutemme, jossa suunnittelemme kohteet kustannustehokkaasti, varmoiksi tuntemiemme suunnitteluratkaisujen pohjalta räätälöiden, jolloin toteutus on laadukas, kustannusvuotoa ei tapahdu ja aikataulu pysyy varmasti, Taivalkoski jatkaa.

Yrityksen liiketoiminta on muutoinkin kasvussa, joten kuluneen vuoden aikana yritys on lisännyt henkilöstömääräänsä yli kymmenen prosenttia huolimatta pientalotoimialan historiallisesta matalasuhdanteesta. Osittain rekrytoinnit liittyvät siihen, että yrityksen projektiliiketoiminnan palvelulaajuutta on lisätty, sekä projektitehtävien osalta että rakennus- ja tilatyyppien osalta.

– Meiltä saa tarvittaessa todella kattavan palvelun, jolloin Tilaajamme voi keskittyä rakennuttamiseen ja myyntiin. Projektiliiketoiminnan repertuaariimme kuuluvat nykyään pienten talojen lisäksi rivitalot, luhtitalot, pienkerrostalot sekä erilaiset hoivatilat. Lisäksi omaa henkilökuntaa olevat talotekniikan suunnittelijat ja asentajat ovat meille iso vahvuus niin kuluttaja- kuin ammattirakennuttajakohteissakin, Taivalkoski toteaa.

Lisätietoja
Pohjolan Design-Talo Oy
Jaakko Taivalkoski, toimitusjohtaja
puh. 050 376 7426

 

Pohjolan Design-Talo Oy on Suomen johtava muuttovalmiiden omakotitalojen rakentaja. Design-Talon pääomistajia ovat pääomasijoittaja CapManin hallinnoimat rahastot. Merkittävinä osakkaina ovat myös valtion omistama pääomasijoitusyhtiö Suomen Teollisuussijoitus sekä yrityksen toimiva johto. Yrityksen liikevaihto on 63,4 MEUR (2015) ja se työllistää 182 henkilöä (2015). Design-Talolla on oma ulkoseinäelementtejä valmistava talotehdas Nivalassa sekä lvi- ja sähkötöitä toteuttava Design-Talo Tekniikka Iissä. Pohjolan Design-Talo Oy on Pientaloteollisuus PTT ry:n jäsen.