Uutiset

« Takaisin uutislistaukseen

Laajennettava Pala tuo elinkaariajattelun omakotirakentamiseen

Design-Talon uutuustalo Pala on suunniteltu perheiden ajan myötä muuttuvien tarpeiden mukaiseksi: alussa kodiksi sopii yksi Pala, perheen kasvaessa taloa voi räätälöidä ja laajentaa valmiiksi suunnitelluilla, saumattomasti yhteen sopivilla lisäpaloilla. Arkkitehtitoimisto Huttunen-Lipasti-Pakkasen ja Design-Talon suunnittelema Pala esitellään aidossa koossaan Habitaressa, myyntiin Pala tulee lokakuussa 2016.

“Palan suunnittelun lähtökohtana oli tutkia miten pientaloja voisi rakentaa tiiviisti ja laajentaa niitä elämäntilanteiden muuttuessa. Selkeälinjainen design ja kaupunkimainen omakotiasuminen olivat myös toimeksiannon ytimessä”, Palan pääsuunnittelija Pekka Pakkanen kertoo.

”Kun pientalo on kapearunkoinen, rakentamisessa voidaan huomioida tontin erityispiirteet ja pienillekin tonteille saadaan yksityinen pihapiiri.”

Palat loksahtivat
”Palassa kiehtovaa on sen joustavuus ja saavutettavuus. Moni asiakas hankkinee tarvittavat palat kerralla, mutta esimerkiksi nuori perhe voi aloittaa yhdestä ja laajentaa kotiaan unelmatontillaan helposti pala kerrallaan perheen ja budjetin kasvaessa. Sisäpiirissämme Palan vastaanotto on ollut rohkaisevaa ja innostunutta. Ensimmäinen Pala-projekti on jo käynnissä”, Pohjolan Design-Talo Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Taivalkoski sanoo.

Sukupolvet samassa pihapiirissä
Pala tarjoaa toimivan vaihtoehdon myös eri sukupolvien yhteiseen asumiseen. Perinteiseen suomalaiseen asumiseen sisältyy sukupolvien rinnakkainelo samassa pihapiirissä, Palan konsepti taipuu myös tähän.

”Sosiaalisen vastuun kantaminen ja arvokkaan vanhuuden tarjoaminen ikääntyville vanhemmille on tärkeää usealle keski-ikäiselle. Palan modulaarisuus tarjoaa helpon ratkaisun myös itsenäistä lisätilaa suunnitteleville“
, Taivalkoski sanoo.

Muuttovalmis Pala-talo lanseerataan Habitare-messuilla 7.9.2016 klo 11.00, Ahead!-halli osasto 6 m 109.

Lisätiedot ja haastattelut:
Jaakko Taivalkoski, toimitusjohtaja, Pohjolan Design-Talo Oy
Puh. 050 376 7426, jaakko.taivalkoski@designtalo.fi

Pekka Pakkanen, pääsuunnittelija, Huttunen-Lipasti-Pakkanen arkkitehdit
Puh. 041 517 9460, pekka.pakkanen@h-l-p.fi

Ladattavat korkearesoluutiokuvatwww.designtalo.fi/yritys/medialle/

 

Pohjolan Design Talo Oy
Pohjolan Design-Talo Oy on maan suurin pientalojen suunnitteluun, rakentamiseen ja myyntiin keskittynyt yritys. Design-Talolla on Suomen pisin kokemus muuttovalmiiden omakotitalojen rakentamisesta. Yritys on toteuttanut yli 5000 suomalaisen perheen unelman yksilöllisestä räätälöidystä omakotitalosta. Design-Talon pääomistajat ovat CapManin hallinnoimat rahastot, valtion omistama pääomasijoitusyhtiö Suomen Teollisuussijoitus Oy sekä Design-Talon toimiva johto. Pohjolan Design-Talo Oy:n liikevaihto vuonna 2015 oli 63,4 miljoonaa euroa.
www.designtalo.fi/yritys/

Huttunen-Lipasti-Pakkanen Arkkitehdit
Huttunen-Lipasti-Pakkanen Arkkitehdit on 2007 perustettu korkean profiilin arkkitehtitoimisto. Toimisto on suunnitellut useita palkittuja, kansainvälisesti julkaistuja asuinkohteita.
www.h-l-p.fi