Uutiset

« Takaisin uutislistaukseen

Design-Talo jatkoi tuloksen tekemistä vaikeassa markkinatilanteessa

Helmikuun lopulla vahvistetun tilinpäätöksen mukaan vuosi 2014 oli Design-Talolle monessa suhteessa hyvä. Yhtiön liikevaihto oli 62,3 M€ ja tulos säilyi vahvana, liiketulos oli 8,9 M€:a.

– Taloudellinen suorituskykymme, toimitusvarmuutemme ja vahva omistajakuntamme ovat pientalomarkkinoilla merkittäviä asiakaslupauksia. Omaa kotia rakentavalle kuluttajalle karmein vaihtoehto on projektin keskeytyminen toimittajan talousvaikeuksien takia. Kannattava ja taloudellisesti vahva toimittaja sitoutuu lupauksiinsa, sanoo Pohjolan Design-Talon toimitusjohtaja Saku Sipola.

Sipolan mukaan yrityksen kaikki vuonna 2014 rakennetut 413 perheasuntoa luovutettiin aikataulussa ilman ainuttakaan myöhästymistä.

Toimintamallin uudistus laajensi asiakaspohjaa

Design-Talon vuoden 2014 suurin palveluinnovaatio oli Kotiräätälipalvelun lanseeraus. Yhtiö luopui perinteisistä talomallistoistaan palvellakseen asiakkaitaan entistä yksilöllisemmin. Yhtiö toi muuttovalmiiden talojen rinnalle ratkaisun, jossa asiakas voi toteuttaa koko sisustuksen itsenäisesti. Uudistus oli tärkeä tekijä myynnin kasvattamisessa, sillä yhtiön omakotitalojen myynti kasvoi markkinan edelleen supistuessa.

– Asiakaskuntamme otti hyvin vastaan uuden asiakaslupauksemme ”Saat mitä haluat, miten haluat ja turvallisesti”. Loimme ammattimaisen ja turvallisen suunnitteluprosessin, jossa Kotiräätälimme auttavat asiakkaitamme suunnittelemaan toiveidensa mukaisen kodin tuhansista eri vaihtoehdoista. Tarjoamme siihen toimivan palvelun ja varmistamme samalla, että asiakkaalle tärkeää kustannustehokkuutta ei menetetä. Näin toimien palvelemme sekä perustalon rakentamista suunnittelevia että vahvan näkemyksen omaavia asiakkaita kilpailukykyisesti, Sipola sanoo.

Aluerakentaminen kasvoi

Vuoden 2014 aikana Design-Talo toteutti yhteistyökumppaneilleen yhteensä 75 asuntoa. Merkittävimmät kohteet olivat EKE-Rakennus Oy:lle toteutetut kohteet Vantaan Kivistössä sekä Kirkkonummen Sundsbergissä sekä JM Suomi Oy:n paritalokohteet Vantaan Kivistössä. Design-Talo allekirjoitti vuoden 2014 lopussa JM Suomi Oy:n kanssa urakkasopimuksen myös Espooseen toteutettavista kerrospientaloista.

– Ilahduttavaa on, että toimitus- ja palvelukykymme on vakuuttanut rakennusliikeasiakkaamme siinä määrin, että yhteistyö on aina saanut jatkoa, Saku Sipola arvioi.

 

Lisätietoja
Pohjolan Design-Talo Oy
toimitusjohtaja Saku Sipola
puh. 040 551 5953

 

Pohjolan Design-Talo Oy

Pohjolan Design-Talo Oy on Suomen johtava muuttovalmiiden omakotitalojen rakentaja. Se valmistaa vuosittain yli 400 muuttovalmista taloa. Design-Talon pääomistajia ovat pörssiyhtiö CapManin hallinnoimat rahastot. Merkittävinä osakkaina ovat myös valtion omistama pääomasijoitusyhtiö Suomen Teollisuussijoitus sekä yrityksen toimiva johto. Yrityksen liikevaihto on 62,3 MEUR (2014) ja se työllistää 162 henkilöä. Design-Talolla on oma ulkoseinäelementtejä valmistava talotehdas Nivalassa sekä lvi- ja sähkötöitä toteuttava Design-Talo Tekniikka Iissä. Pohjolan Design-Talo Oy on Pientaloteollisuus PTT ry:n jäsen.www.designtalo.fi