Uutiset

« Takaisin uutislistaukseen

Design-Talon ryhmärakentamishankkeen rakentaminen Vantaan asuntomessuille alkoi

Asuntomessuhankkeen lähtölaukaus varmistui, kun tonttikaupat toteutuivat torstaina 8.1.2015. Maanrakennustyöt tontilla käynnistyivät välittömästi perjantaina 9.1.

Kivistön messualueelle rakennetaan kaikkiaan 28 pientaloa ja kolme kerrostaloa, joten ryhmärakentamiskohteen kuusi omakotitaloa tuovat vahvan lisänsä Vantaan asuntomessujen tarjontaan.

– On erittäin hienoa, että saamme Kivistöön pientalotuotantoon kuluttajille tällaisen hieman erilaisen toteutusmallin, jossa talot toteutetaan ryhmärakentamisen periaatteella varman urakoitsijan toimesta ja lopputuloksena saadaan kuitenkin kunkin perheen tarpeisiin räätälöity unelmien omakotitalo avaimet käteen -mallilla, sanoo Paavo Hiltunen Vantaan kaupungilta.
Kaikkiaan Design-Talon asuntomessujen ryhmärakentamishanke käsittää kuusi messualueelle nousevaa omakotitaloa. Korkeatasoinen puutaloarkkitehtuuri on Arkkitehtitoimisto AVARC Oy:n arkkitehtien SAFA Aaro Virkkusen ja Leif Lindgrenin käsialaa. Suunnittelutyötä on tehty vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa ja kukin talo onkin vahvasti asukkaidensa näköinen. Talojen pinta-alat ovat 90–170 neliömetriä. Kivistön messualueelle rakennetaan kaikkiaan 28 pientaloa ja kolme kerrostaloa, joten ryhmärakentamishankkeessa nousevat omakotitalot muodostavat oleellisen osan Vantaan asuntomessujen tarjonnasta.

– Ryhmärakentaminen on pientalojen toteuttamiseen edullinen ja oikean kumppanin kanssa turvallinen tapa rakentaa. Tuomme lisäksi uudenlaisella palvelumallilla huippuarkkitehtien osaamisen pientalorakentajien käyttöön, kuvaa Design-Talon toimitusjohtaja Saku Sipola.

Kohde valmistuu ripeällä aikataululla kesään mennessä. Kokonaisuudessa on vielä kolme taloa vapaana.

– Uskomme Vantaan Asuntomessualueen vetovoimaan yhdistettynä kohteemme korkeatasoiseen arkkitehtuuriin ja kiinnostavaan toteutusmalliin. Olemme myös rakentaneet jo yli 100 asuntoa Vantaan Kivistöön, joten tunnemme alueen hyvin. Uskon, että töiden käynnistyminen luo varmuuden vielä epävarmojen asiakkaidemme päätöksentekoon ja viimeiset talot löytävät asukkaansa nopeasti, toteaa Sipola.

design-talo_designer-malli_vantaan_asuntomessut_1112designer-malli_sisavisu_vantaan_asuntomessut_design-talodesign-talo_lipputie_8_1125