Uutiset

« Takaisin uutislistaukseen

DESIGN-TALON RYHMÄRAKENTAMISHANKKEESSA VANTAAN ASUNTOMESSUILLA ASUKKAIDEN TOIVEET JA HUIPPUARKKITEHDIT KOHTAAVAT

– Olemme rakentaneet jo yli 100 asuntoa Vantaan Kivistöön. Se antaa meille uskoa alueen potentiaaliin, joten käynnistämme projektin, vaikka taloja on vielä myymättä, sanoo Pohjolan Design-Talon toimitusjohtaja Saku Sipola.

Kaikkiaan Design-Talon asuntomessujen ryhmärakentamishanke käsittää kuusi messualueelle nousevaa omakotitaloa. Kohteista kolme on varattu. Suunnittelijoina ovat Arkkitehtitoimisto AVARC Oy:n arkkitehdit SAFA Aaro Virkkunen ja Leif Lindgren.

Messukohteet pohjautuvat AVARC:n vuorovaikutuksessa asiakkaiden kanssa suunnittelemiin taloihin, joiden Design-Talo uskoo sopivan muuallekin erityisesti kaupunki- ja täydennysrakentamiseen tiiviille tonteille. Suunnitellut talot ovat pinta-alaltaan 90–170 neliömetriä.

– Tuomme uudenlaisella palvelumallilla huippuarkkitehtien osaamisen pientalorakentajien käyttöön. Lopputuloksena syntyy tyylikäs alue ja hyvää asuntosuunnittelua – Vantaan Asuntomessuilla esittelemmekin poikkeuksellisen korkeatasoista kaupunkirakentamiseen istuvaa pientaloarkkitehtuuria, kuvaa Saku Sipola.

Asukaslähtöisyys on myös arkkitehdille mieluinen toimintatapa. Asukastoiveet ovat arkkitehdin silmin olleet yllättävänkin toteutettavissa. Vuorovaikutus asukkaan, Design-Talon ja Arkkitehtitoimisto AVARC:n suunnittelijoiden välillä on ollut tiivistä.

– Malli poikkeaa täysin perinteisestä grynderirakentamisesta, jossa arvaillaan ihmisten toiveita, rakennetaan ja ryhdytään myymään. Ryhmärakentamishankkeessa selvitimme jo alkuvaiheessa tulevien asukkaiden kotiinsa liittyvät mielihalut ja pyrimme suunnittelussa parhaamme mukaan toteuttamaan ne. Toiveet ovat liittyneet esimerkiksi pinta-alaan, pohjaratkaisuun ja sisustuksellisiin ratkaisuihin. Uskon tällaisen vuorovaikutteisen suunnittelun ja tuotannon olevan pientalorakentamisen tulevaisuutta, Aaro Virkkunen arvioi.

design-talo_designer-malli_vantaan_asuntomessut_1112 designer-malli_sisavisu_vantaan_asuntomessut_design-talo