Uutiset

« Takaisin uutislistaukseen

Design-Talo hylkää mallistoajattelun – Yksilöllisyyttä arvostava kuluttaja haluaa enemmän kuin kompromissikodin

Design-Talon uudessa toimintamallissa kuluttajan ei tarvitse tyytyä valmiisiin talomalleihin, vaan hän pääsee suunnittelemaan haluamansa kokonaisuuden itse. Käytännössä omakotitalorakentaja valitsee haluamansa pohjaratkaisun, josta muokkaa mieleisensä ja yhdistää siihen toivomansa ulkoasun sekä mieleisensä sisustuksen. Kahta samanlaista taloa ei enää synny, koska kompromisseihin ei tarvitse tyytyä.

 

Kymmenien tuhansien vaihtoehtojen mahdollisuudet
Perinteinen talotehtaan malliston esittelevä talokirja sisältää noin puolisensataa vaihtoehtoa. Design-Talo tarjoaa pelkästään pohjaratkaisu-ulkoasu -yhdistelmiä reilusti yli 1.000. Asiakaskohtaisen suunnittelun, haluttujen teknisten ratkaisujen ja sisustusvalintojen jälkeen variaatioita on kymmeniä tuhansia.

Myös esivalituista sisustusratkaisuista on luovuttu, jotta kuluttaja voi sisustaa kotinsa haluamallaan tavalla. Asiakas päättää, panostaako laatuun ja näyttävyyteen vai hakeeko mahdollisesti edullisempaa tai pelkistetympää linjaa – vai näiden yhdistelmää sijoittaen merkittävästi itselleen tärkeimpien ratkaisujen laatuun.

 

Yksilöllisyyden ja valmiina toimitettavan ristiriita katoaa
– Elämme kuluttajakansalaisten vapaan valinnan aikaa. Yksilöllisyys on merkittävä trendi. Ihmiset kertovat itsestään ja intohimoistaan kotinsa ratkaisujen välistyksellä. Samalla kodit halutaan entistä valmiimpina. Uudella toimintatavalla vastaamme näihin keskenään osin ristiriitaisiin haasteisiin kustannustehokkaasti. Kuluttaja saa näköisensä kodin, mutta säilytämme yhä tuotannollisen tehokkuutemme, Saku Sipola toteaa.

Design-Talon mallissa kuluttaja saa kotinsa paitsi sellaisena kuin haluaa myös haluttuun valmiusasteeseen rakennettuna: muuttovalmiina tai sisämateriaaleja vaille valmiina. Näin omalle sisustusosaamiselle, työnosuudelle tai kaikkein vaativimmille sisustusintohimoillekin on ratkaisunsa.

Pohjolan Design-Talo keskittyi jo vuodesta 2000 alkaen muuttovalmiisiin omakotitaloihin. Muuttovalmiina taloja myydään noin 2400 vuodessa, mikä on yli kolmannes koko pientalomarkkinoista ja suurin pientalorakentamisen palvelumuoto. Viimeisen 15 vuoden ajalta Design-Talolla on lähes 5.000 muuttovalmiin pientalon kokemus. Vuodesta 2008 alkaen se on kehittänyt toimintatapaansa siten, että sen joustavuus kuluttajan muutostoiveille on markkinoiden laajin.

– Kokemuksen ja asiakkaiden palautteen perusteella teimme lopulta varsin ilmeisen päätöksen: asiakkaamme ansaitsevat täydellisen valinnanvapauden ja mallistojen aika on auttamatta ohitse. Kehitystyön pääkohde oli säilyttää kustannustehokkuus, jotta palvelumme tai talojemme hinnat eivät nouse ja varmistua siitä, että oman kodin suunnittelu on entistä vaivattomampaa., Saku Sipola valottaa kehitystyön taustoja

Oleellista uuden palvelun kannalta on, että Design-Talo toteuttaa asiakkaidensa talot yhdellä päätoteuttajasopimuksella halliten koko rakentamisen ketjun aina myynnistä LVI- ja sähköurakointiin ja viimeiseen listaan asti itse. Tärkeässä roolissa ovat myyjät, ”Kotiräätälit”, jotka ovat erikoistuneet yksinomaan Design-Talojen suunnitteluun ja myyntiin.

– Rakennamme asiakkaidemme kodit pitkälti työmaalla, jolloin teknologia ei aseta rajoitteita yksilöllisten toiveiden noudattamiselle, kuten on tilanne esimerkiksi tilaelementtitekniikassa. Uuteen palvelumalliin siirtymistä helpottaa ratkaisevasti alan kehittynein toiminnanohjausjärjestelmä, jota käyttävät niin oma henkilökuntamme, kumppanimme kuin asiakkaammekin.

 

Lisätietoja

Pohjolan Design-Talo Oy

toimitusjohtaja Saku Sipola

puh. 040 551 5953

 

Pohjolan Design-Talo Oy

Pohjolan Design-Talo Oy on Suomen johtava muuttovalmiiden omakotitalojen rakentaja. Se valmistaa vuosittain yli 500 muuttovalmistaloa. Design-Talon pääomistajia ovat pörssiyhtiö CapManin hallinnoimat rahastot. Merkittävinä osakkaina ovat myös valtion omistama pääomasijoitusyhtiö Suomen Teollisuussijoitus sekä yrityksen toimiva johto. Yrityksen liikevaihto on 78,8 MEUR (2013) ja se työllistää 177 henkilöä (2013). Design-Talolla on oma ulkoseinäelementtejä valmistava talotehdas Nivalassa sekä lvi- ja sähkötöitä toteuttava Design-Talo Tekniikka Iissä. Pohjolan Design-Talo Oy on Pientaloteollisuus PTT ry:n jäsen. www.designtalo.fi.