Uutiset

« Takaisin uutislistaukseen

Ensimmäinen lähes nollaenergiatalo

Resca (Renewable Energy Solutions in City Areas) on HSY:n, Tampereen, Turun, Oulun ja Vantaan yhteinen ilmasto- ja energiahanke, jonka pyrkimyksenä on kehittää uusia keinoja uusiutuvan energian osuuden lisäämiseksi energiankäytössä. Hankkeen tavoitteena on luoda uusia toimintamalleja uusiutuvien energialähteiden käytölle pientaloissa. Design-Talo on luonnollisesti pientalorakentamisen energiatehokkuuden kehittämisen edelläkävijänä mukana hankkeessa.

Design-Talon Resca-kohde, kaksikerroksinen Käpylä 186, on passiivirakenteinen talo, jonka lämmitys muodostuu maalämmön ja poistoilmalämpöpumpun yhdistelmästä. Talossa on Ruukin Solar-lämpökatto ja led-valaistus sekä muuntojoustava, patentoitu teknisen tilan lattiaelementti. Kokonaisenergiakustannukset kohteessa jäävät laskennallisesti alle 50 euroon kuukaudessa. Kohde on myynnissä.


 

 

 

 

Lisätietoa Design-Talon kohteesta:
Jarmo Huhtala, p. 0500 865 944, jarmo.huhtala@designtalo.fi

Lisätietoa Resca-hankkeesta Oulussa:
www.rescaoulu.fi